Deze 27 mama blogs (& Sites)

MOET je volgen! 


Ben je op zoek naar praktische en inspirerende mama blogs? 

Dan ben je aan het goede adres! Lees hier onze 27 beste mama blogs en websites.

Zoals je misschien al hebt ondervonden, is er geen tekort aan goede mama blogs.

Er zijn er honderden! 

Daarom hebben wij een lijst van onze toppers samengesteld.

Top-Mama-Blog-Badge-Image-Preparents

Wat zijn de top mama blogs? 

Ben je nog niet in verwachting? Of juist wel? Of heb je al een gezinnetje? Het maakt allemaal niet uit.

De volgende 27 blogs voegen waarde toe in elke fase van het (aanstaande) ouderschap!

oudersvannu-beste-mama-blog-preparents-logo

Ouders van Nu

Als je al meer dan 50 jaar (aankomende) ouders voorziet van raad en daad, dan verdien je sowieso een plaats in deze lijst! Met zo een duizelingwekkend hoeveelheid artikelen, spreek je niet meer van een  site of online magazine. Spreek liever van een online database!

Naast artikelen, vind je ook professionele gemaakte video’s met tips. De reeks ‘Fit na de bevalling’ is één van onze favorieten.

Bonus: Naast online, is er natuurlijk óók nog het tijdschrift. Heerlijk voor de offline mama-me-time momenten. 

moodkids--logo-beste-mamablog-preparents-foto

Moodkids

Moodkids is een geweldige website, of beter: online magazine. Dit blog wordt gerund door Nicole. Samen met een team gastredacteuren schrijft Nicole niet alleen over herkenbare onderwerpen voor de allerleukste ouders, maar ze geeft ook inspiratie en tips voor het hele gezin. Met onderwerpen als: opvoeden, recepten, feest, er op uit en spelen weet je dat je toegang hebt tot een onuitputtelijke bron van inspiratie!

Wil je knutselen en ben je op zoek naar ideetjes? Check dan zeker de uitgebreide DIY-sectie!

24baby-logo-beste-mamablog-preparents

24Baby

De missie van 24Baby is ‘De meest vertrouwde online bron voor (aanstaande) ouders’. Dit maakt 24Baby waar door samen te werken met deskundigen, zoals bijvoorbeeld een kinderarts. Het is prettig te weten dat geadviseerde informatie uit een betrouwbare bron komt.

De zwangerschapskalender is ongeëvenaard. Iedere week van jouw zwangerschap lees je precies welke ontwikkeling jij én je baby doormaakt. Bovendien krijg je nuttige tips.

love2bemama-beste-mama-blog-preparents-foto

Love2BeMama

Love2bemama is een feelgoodblog voor mama’s (to be). 

Het blog bestaat als sinds 2010 en is daarmee een van de langst bestaande moeder blogs. Anno 2018 schrijft Linda nog steeds en publiceert ze (samen met een team van gastbloggers) dagelijks fijne artikelen met positieve ondertoon waaruit je inspiratie en motivatie haalt. 

Top artikel: 15 tatoeages van moeders met een bijzondere betekenis


wijalamama-beste-mama-blog-preparents-logo

WIJ à la Mama

Op het moment dat je moeder wordt, dan gaat er een wereld open aan nieuwe rollen welke je erbij cadeau krijgt. Als moeder krijg er immers vele zorgtaken bij! Dat kan soms moeilijk zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om een nieuwe balans. WIJ à la Mama helpt daarbij door middel van het publiceren van artikelen waarin je tips en adviezen kunt vinden die handig zijn voor elk van die verschillende moederrollen.

Naast geschreven artikelen is er ook een youtube kanaal. Op dit moment volgen wij met veel plezier de ‘zwanger worden vlog’ van Jay Jay

me-to-we-beste-mama-blog-preparents-foto

Me-to-We

‘Het online magazine voor ouders met een leven’ dat is de payoff van Me-to-we. Een blog over het ouderschap zoals het ECHT is. De lekker nuchter geschreven stukken met (droge) humor, staan bomvol tips, inspiratie en vermaak. De onderwerpen beslaan alle fasen van het ouderschap. Één van onze favorieten is de categorie ‘uit & vakantie’. Je komt er op leuke ideeën (die je zelf óók leuk vindt) zonder dat je de gebaande paden zal bewandelen! Oh ja, volg ze zeker ook via Insta: erg grappig.

ze-logo-beste-mamablog-preparents-logo

Ze.nl

Ok, we geven het toe het onderdeel ‘Mama’is slechts 1 van de vele categorieën onderwerpen wat deze site te bieden heeft. Toch weerhoudt dit ons niet om deze toe te voegen. Begrijp ons niet verkeerd, de mama sectie is gewoon goed! De andere secties zijn gewoon ook super interessant!


Kijk, naast moeder zijn ben je toch nog steeds geïnteresseerd in onderwerpen lifestyle, beauty, seks en andere zaken? Juist daarom is Ze.nl een mooie aanvulling op deze lijst. De artikelen zijn goed geschreven en hebben vaak een vleugje humor.  

Interessant artikel: Ik heb spijt van het krijgen van kinderen.   😉

mama-en-zo-logo-beste-mamablog-preparents

Mama en Zo

Ook bij Mama en zo vind je artikelen vol met tips en adviezen voor elke fase waarin je moederschap begeeft. Handig onderverdeeld per levensfase. De gigantische hoeveelheid aan eigen artikelen worden aangevuld met artikelen die zijn gebaseerd op uitgave van andere kwalitatieve sites. Denk aan parenting.com, huffington post en Mom.me. Fijn zo een one-stop-site op jouw lijstje te hebben!

Leuke sectie: Babynamen!

lady-lemonade-beste-mama-blog-preparents-foto

Lady Lemonade

Lady Lemonade is het blog(azine) van ‘the ladies’ Cynthia en Annemieke. Zonder ook maar 1 post te hebben gelezen, overvalt je een prachtig vormgegeven site. Je vindt er zo een beetje alle onderwerpen die relevant zijn als (jonge) ouder. Wij zijn erg onder de indruk van de ideeën voor de kinderkamer en de actuele knutsel- en uitdeelideeën.

Tip: in de categorie Kinderkamer, de artikelen in: 'binnen kijken bij'. 

annic-beste-mama-blog-preparents-foto

Annic.com

Ben jij ook zo geïnspireerd door alle mamablogs? Misschien overweeg je zelfs als ZZP’er zelf een blog te gaan starten? Of wellicht droom je van een eigen bedrijf in een andere sector! Is het antwoord op beide vragen JA? Dan MOET je zoveel mogelijk consumeren. Annic is de business inspiratie blog van Annic ten Duits. De site staat staat bomvol artikelen en video met adviezen en ideeën over het ondernemerschap. Daarnaast is Annic sinds maart 2018 moeder geworden daar schrijft en vlogt ook over . Motiverend om te zien hoe ze een bedrijf met haar gezin combineert!

Tip: ​Zó word je succesvol blogger volgens Kelly Caresse. 

mamaplaats-beste-mama-blog-preparents-logo

Mamaplaats

De place-to-be voor als je geen genoeg kunt krijgen van de avonturen van andere moeders, Mamaplaats is een online community waarbij je de belevenissen van andere Mama’s kunt lezen. Wil je zelf schrijven? Dat kan. Je hoeft alleen een eigen account aan te maken. Een laagdrempelige manier om jouw verhalen op te schrijven en te delen. Wie weet is dit een eerste opstap naar een eigen blog!

Leuke post: Dit is het ideale aantal kinderen voor jou, volgens de astrologie


mama-liefde-beste-mama-blog-preparents-foto

Mamaliefde

Aangezien we steeds meer tijd met onze kinderen doorbrengen, is het wel zo leuk als de quality-time goed benut wordt. Mamaliefde sluit daar uitstekend op aan. Wat ooit door Linda van Aken als hobby is begonnen is anno 2018 uitgegroeid tot onuitputtelijke bron van ideeën.  

Dus, als je iets met jouw kind wilt doen en je vindt het hier niet, dan kun je beter stoppen met zoeken. Er staan zoveel ideeën dat je serieus moet oppassen op voor keuzestress 🙂

Nice one: De 41 Leukste (Subtropische) Zwembaden En Waterparadijzen Van Nederland

mams-at-work-beste-mama-blog-preparents-foto

MamsatWork

Het combineren van je oude leven, zonder kinderen, met jouw nieuwe leven mét kinderen is soms simpelweg frustrerend. Er komen allerlei nieuwe ‘problemen’ en meningen op je af. Helemaal als je er buitenshuis bij blijft werken. Juist dan het fijn als je tips en adviezen kunt krijgen. MamsatWork is een lifestyle blog gestart door Joyce van de Pas in 2010. De blog is gericht op de werkende moeder die daarnaast ook haar eigen interesses hoog in het vaandel heeft staan. Ondanks dat werk een belangrijke categorie is, vind je vele andere onderwerpen voor je 'eigen momentje op het internet'.

Tip: Planbord voor het gezin

pinkit-beste-mama-blog-preparents-foto

Pinkit.nl

Pink, you gotta love it, right? Voeg deze woorden samen en je krijgt: Pinkit! Pinkit de beauty en lifestyle blog van Bianca van Arkel. De nadruk ligt vooral op Beauty. Vrijwel dagelijks een verse post waarin je productreviews kunt lezen. De producten worden eerst grondig getest voordat het artikel geschreven wordt en dat lees je terug in de eerlijke reviews. Naast beautyblogger is Bianca moeder van een dochter Sterre. Sterre zien we regelmatig terugkomen in de categorie Kids waarin ze (speel)artikelen beoordeelt. Leuk bedacht feedback op producten direct uit de doelgroep 🙂

baby-en-kind-beste-mama-blog-preparents-foto

BabyenKind

BabyenKind is de blog van Felice Veenman en bestaat al sinds 2008! Het doel ervan is om moeders samen te laten komen en met elkaar in contact te brengen. Het is een blog waarbij je met vragen terecht kunt. De artikelen geven je adviezen en geruststelling: je bent niet de enige die met dit probleem zit! Je merkt dat Felice veel ervaring heeft. Dat komt mede doordat, zoals ze het zelf mooi omschrijft, de leeftijd dichter bij de grootmoeders dan de moeder ligt.

Handig artikel: Zwangerschap en misselijkheid

kellycaresse-beste-mama-blog-preparents-foto

Kellycaresse

Kelly is gediplomeerd sociaal pedagogisch hulpverlener GGZ Agogiek (geestelijke gezondheidszorg) EN moeder van drie jonge meisjes. Een dame dus die weet waarover ze praat. Veel mensen kennen Kelly via haar populaire vlog op Youtube, waarvan jij ongetwijfeld ook wel eens gezien hebt. Wist je ook dat ze naast vloggen ook dagelijks artikelen op haar (lifestye) blog Kellecaresse publiceert?

Goed artikel: Je zwangerschap bekend maken aan je omgeving, wanneer en hoe?

kindermodeblog-beste-mama-blog-preparents-foto

Kindermodeblog

Ben je ook zo iemand die het fantastisch vindt om los te gaan op fashionitems voor je mini-me? I hear you! Je hebt dan vast een aantal webshops waarop je steevast van A tot Z de nieuwe collectie checkt. Jammer alleen dat het zo veel tijd kost. Je moet immers ook tijd overhouden voor je EIGEN shopbehoefte, nietwaar? Ontmoet: Kindermodeblog. Jouw nieuwe shortcut naar gave items. Eigenaar Frederieke Wieberdink en haar team doet het werk voor je en publiceert dagelijks de laatste trends en adviezen in kindermodeland. Musthaves is een Mustread.

huismuts-beste-mama-blog-preparents-foto

De Huismuts

Vanuit haar grote passie voor interieur inspireert Rachel Siwaletti met haar populaire blog en vlog De Huismuts al heel wat jaren vele duizenden volgers. Ze deelt niet alleen interieurtips en adviezen, maar sinds ze moeder is, is haar blog geupgrade naar Mommy Lifestyle Blog. Ze deelt haar avonturen en ervaringen op een heerlijke eerlijke manier. Ze deelt niet alleen maar de leuke en perfecte momenten, maar ook de soms chaotische momenten en onzekerheden. #NoFilter. Een topcombinatie die niets voor niets bekroond is met de Dutch Mom Blog Award 2016!

Leuke categorie: De Huismuts HOME make-over

club-van-relaxte-moeders-beste-mama-blog-preparents-foto

Club Van Relaxte Moeders

“Die Andere Moeders doen ook maar wat”. “Perfect is het nieuwe saai”. “Slapen is het nieuwe sexen”. Dit soort heerlijk teksten (en uiteraard veel meer) vind je op de blog Club van relaxte moeders. Mooi om te zien: in 2012 gestart op Facebook (door Elsbeth Teeling), anno 2018 is het uitgegroeid tot heus merk. Inmiddels zijn er boeken, een kalender, een agenda en een blog! Mooi, wij kunnen er namelijk geen genoeg van krijgen 🙂

Tip:  wat gaan we nu weer eten deze week?

twijfelmoeder-beste-mama-blog-foto-preparents

TwijfelMoeder

Wist jij altijd al zeker of je kinderen wilde? Of twijfel jij ook? Dan is dit zeker een blog die je moet volgen. Patricia de Ryck, oprichter van TwijfelMoeder, wist het niet zeker. Vanuit die twijfel startte ze in 2013 de blog. De artikelen gaan niet alleen die twijfels, maar ook over het ouderschap. 

Patricia is er zelf wel uit: ze is in 2017 moeder geworden van een zoon. Hiermee is het bestaansrecht van haar blog niet meteen tenietgedaan. Integendeel, het heeft het verrijkt. Er is nu ook ruimte voor ervaringsverhalen en artikelen die gaan over het ondernemerschap in combinatie met een gezin. 

Tip: Wil jij eigenlijk wel kinderen?

lavie-sanne-beste-mama-blog-preparents-foto

La Vie Sanne

Mommy, Beauty & Lifestyle. Als deze combinatie op jou van toepassing is en je aanspreekt, dan zou de blog La Vie Sanne wel eens jouw nieuwe favoriet kunnen worden. Sanne richt zich op trendy en goed verzorgde vrouwen. Naast haar inspirerende artikelen heeft ze ook een populaire vlog waarin ze zowel het moederschap in beeld te brengt, maar ook (beauty) product reviews deelt.

mamablogger-beste-mama-blog-preparents-foto

Mamablogger

Mamablogger. Wat een topnaam voor een moederblog! Het gezicht achter Mamablogger is Marisca Kenter. Met een grote indrukwekkend aantal artikelen verdeeld over een flink wat wat categorieën kun je gerust spreken van een one-stop-shop, eh blog. Daarnaast is Mamablogger goed vertegenwoordigd op de social media kanalen, inclusief vlog op Youtube. Bonus: wil je zelf mama blogger worden, maar weet niet hoe je het moet aanpakken? Dan kun Marisca benaderen voor tips & adviezen.

Leuk artikel: 5 manieren om te vertellen dat je zwanger bent

onlinelifestylemagazine-beste-mama-blog-preparents-foto

Onlinelifestylemagazine.com

Over een beschrijvende blognaam gesproken: Onlinelifestylemagazine.com. Een blog met als motto: inspireren, amuseren en enthousiast maken. Dat doet hij zeker! Je wordt niet alleen bijgepraat over de laatste lifestyle trends en tips, maar leest er ook artikelen over alle facetten over het moederschap en reistips. Een van onze favoriete items is ‘een kijkje in de babykamer’ waarin lezers foto’s van hun babykamer delen. Super inspirerend! 

mama-lou-blogt-beste-mama-blog-preparents-foto

mamaLou blogt

Als je moeder bent van 3 jonge kinderen EN daarbij ook nog een 32-urige baan hebt, dan kun je rustig stellen dat een druk leven hebt. Als je daarbij óók nog een blog runt, dan moet je wel bevlogen zijn! Mary-Lou (samen met een team van gastbloggers) publiceert dagelijks over het moederschap. Wij zijn vooral fan van haar rubriek Draag(dins)dag. Hierin schrijft ze over haar grote voorliefde voor het dragen van kinderen.  

Onze favoriete post: Ergonomisch dragen; het zou de norm moeten zijn

Het Moederfront

De volgende paar zinnen genomen van Het Moederfront beschrijven onder meer de essentie van de site. ‘Niemand zich zou moeten verontschuldigen dat ze 'alleen maar moeder is'. ‘Het moederschap verdient meer respect dan het nu krijg’. Naast andere onderwerpen, ligt de focus van dit blog ligt dus vooral op dit onderwerp, waar jammer genoeg vaak nog een taboe op rust. Speel jij met de gedachte om thuisblijfmoeder te worden? Lees dan vooral de interviews met thuisblijfmoeders. Ze geven je antwoorden op de vragen die je nog zou kunnen hebben.

alweer-een-nieuwe-moederblog-beste-mama-blog-preparents-foto

Alweer een nieuwe moederblog

Als je gek bent op moederblogs en sterk de behoefte heb jouw ervaringen ook te delen, dan start je net zoals Elisabeth alweer een nieuwe moederblog! Ok, dus meer van hetzelfde? No way! Ja. Sommige onderwerpen lees je ook op andere blogs (wat overigens prima is). Toch brengt Alweer een nieuwe moederblog veel meer: Voel je jezelf soms een ‘Loedermoeder’ omdat je soms tijd voor jezelf neemt? Niet doen! Lees dit artikel. Een ode aan ‘me-time’. Naast ‘Loedermoeder advocate’, is Elisabeth ook ‘Downsyndrome advocate’. In 2017 is ze moeder geworden van een zoontje met het downsyndroom en deelt haar kennis en ervaring op een heldere en open manier. Zoals in deze post.

joyfromjoyce-beste-mama-blog-preparents

Joyfromjoyce

‘Momboss’ Joyce is het gezicht achter het mooie mama blog JoyfromJoyce. Met meer dan 1000 post in 10 categorieën kunnen we gerust stellen ze de blog actief onderhoud. (En dan hebben we het niet eens over haar werk aan het youtube- en instagramkanaal gehad!). Wij zijn sowieso fan van de categorie ‘Persoonlijk’, maar ook zeker van de onderscheidende categorie ‘Budget’. Met een (jong) gezin vliegt het geld je portemonnee uit. Dat is een feit. Juist daarom is het fijn om af en toe wat budget tips te lezen! Zoals deze.

Wat een fantastische blogs, nietwaar? 

Elke dag schrijven deze moeders met passie hun artikelen met tips en ervaringen!

Zoals deze mama's, zijn er natuurlijk veel meer! Die elke dag weer met veel enthousiasme schrijven over het ouderschap. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen!

Dus...

Welke mama blog mogen we óók niet missen? En waarom niet? 

Deel het in de comments hieronder!