Dit is onze review van de beste baby autostoel in 2022.
Voor het veilig vervoeren van je baby in de auto, heb je een autostoel uit groep 0 nodig. Er zijn tegenwoordig zoveel van dit soort stoeltjes verkrijgbaar, dat het moeilijk is om de beste te kiezen.
Daarom heb ik een aantal van deze autostoeltjes voor je getest. Ik vind de Cybex Cloud Z de beste autostoel groep 0 (met gordelbevestiging). Deze autostoel is praktisch, ziet er mooi uit en is licht in gewicht en is bovendien heel veilig!
Onze beste autostoeltjes
Dat de Cybex Cloud Z voor mij de beste stoel is, betekent niet meteen dat dit voor jou ook zo is. Misschien wil je per se een autostoel met ISOFIX. Of vind je het vooral belangrijk dat de autostoel prettig geprijsd is?
Daarom heb ik nog een aantal ‘beste’ autostoelen uit groep 0 voor je verzameld. Zo kies je zelf wat in jouw situatie de beste keuze is. Dit is het overzicht van de beste autostoeltjes:
- Cybex Cloud Z (beste autostoel baby met gordelbevestiging algemeen)
- Maxi-Cosi Tinca (beste lichtgewicht autostoel baby met gordelbevestiging)
- Maxi-Cosi Citi (beste autostoel baby voor een lager budget)
- Maxi-Cosi Jade Auto Reiswieg (beste autostoel voor premature baby’s)
- Silver Cross Dream + Dream i-Size Base (beste autostoel baby met ISOFIX)
- Joie I-Level Baby Autostoel (beste autostoeltje met ISOFIX voor een lager budget)
- Maxi-Cosi Pebble Plus (beste autostoel baby volgens consumentenbond)
Meer weten over de modellen? Scroll snel naar de reviews!
Eerst wat meer informatie nodig? Lees dan de koopgids.
Koopgids Beste Autostoel Groep 0
Beste Maxi-Cosi, Autostoel Baby, Groep 0+. Wat is het verschil?
Geloof me. Ik weet precies wat je bedoelt! Al deze termen zijn verwarrend! Laat dit nou juist de reden zijn waarom wij dit artikel schrijven: om het te verduidelijken!
Ja, Maxi-Cosi is een merknaam, maar in de volksmond wordt hieronder verstaan we de draagbare autostoel. Je weet wel, de stoel waarin de allerkleinsten baby’s vervoerd worden. Deze stoelen zijn draagbaar en wordt tegen de rijrichting, achterwaarts, geplaatst. De stoelen wordt óók wel aangeduid als autostoel groep 0 + of gewoon als autostoel baby.
Allemaal verschillende namen voor dezelfde stoel dus! Baby’s van:
- 40 tot 85 cm (maximum lengte verschilt per model)
- 4 tot 13 kg
- Tot 15 maanden
Dus geschikt voor vrijwel iedere baby! De andere groepen zijn beschreven in Hoe kies je de beste autostoel?
Wanneer heb ik een autostoel voor mijn baby nodig?
Volgens de wet moeten alle kinderen kleiner dan 1,35 meter verplicht in een autostoel vervoerd worden. Dit betekent dat wanneer je in het ziekenhuis gaat of moet bevallen je een autostoel moet hebben. Er zijn overigens wel een paar uitzonderingen zoals wanneer je met de taxi vervoert wordt, of met de bus. Het kan, maar veilig is het uiteraard niet! Bovendien, zie jij jezelf al na ontslag in een bus zitten met je babytje?
Waar moet je op letten bij aanschaf?
Let voor aanschaf van het eerste autostoeltje op de volgende punten:
- Veiligheid
- Comfort
- Kwaliteit
- Prijs
- Grootte
- Gewicht
Veiligheid
Keurmerk.
Je kunt het om verschillende manieren benaderen. Wat ons betreft is een veilige autostoel voorzien van het keurmerk i-Size.
Alle autostoelen op de markt dienen te zijn voorzien van een keurmerk. De nieuwe i-Size normering is strenger dan de oudere 44. Op termijn zal i-Size deze norm vervangen. Stoelen die voldoen aan i-Size, zijn zwaarder getest. en zijn daardoor veiliger dan de oude richtlijn. Zo worden ze onder meer getest op een zijdelingse botsing. Hier kun je meer lezen over de i-Size norm en de verschillen tussen.
Deze aanvullende eisen maken de stoel per definitie veiliger dan de andere stoelen.
Isofix
Een belangrijk punt is wel dat je auto voorzien is van het Isofix systeem. Dit zijn in feite bevestigingsankers die in de achterbank gemonteerd zijn. Over het algemeen hebben auto’s met een bouwjaar vanaf 2006 deze punten.
Dus mocht jouw auto voorzien zijn van het Isofix systeem, dan adviseren wij om voor de i-Size stoelen te gaan.
Heb je geen Isofix? Geen zorgen. Sommige stoelen met i-Size wetgeving, kun je ook met de gordel bevestigen. Dit staat dan bij de beschrijving van de stoel.
Daarnaast is het niet zo dat de stoelen oude norm in ineens onveilig zijn, Nee, uiteraard ook gewoon wel veilig. Bovendien hebben veel fabrikanten de kans genomen om ook hun huidige modellen te verbeteren en zijn de stoelen van gordelbevestiging voorzien van de nieuwe technieken.
Maar als je de keuze hebt, dan ga je voor de nieuwe normering. In principe zijn die gewoon veiliger en bovendien futureproof.
Comfort
De stoel kan nog zo veilig zijn, maar als jouw kindje niet prettig ligt, dan zal hij/zij dat laten blijken. En geloof me. Een autorit van 5 minuten, lijkt wel een halve dag te duren met een krijsend kind op de achterbank.
Let extra goed op of het kindje vlak genoeg ligt. Het nekje is namelijk nog niet sterk genoeg en het hoofdje dient daarom zal vlak mogelijk te liggen. Dit ontlast de nekspiertjes.
Kwaliteit
Stoelen van goede kwaliteit behouden zijn waarde.
Een belangrijk punt in deze groep is de kwaliteit van de bekleding. Je ontkomt er niet aan om het regelmatig te wassen. We zo fijn als het goed blijft. Ook het sluitingsmechanisme moet stevig zijn, en vaak open en dicht kunnen.
Prijs
Op het moment dat je weet dat je mama of papa gaat worden breekt er een geweldige tijd aan. Hierbij horen ook de babyuitzet checklists. Je zal er al snel achterkomen dat je inderdaad een behoorlijk budget moet reserveren om
Ok, we zijn er uit…. Toch? We weten waar jullie op letten. Laat maar zien die stoelen.
Nou bijna. Het is goed om te weten dat ook nog een overlappende groep bestaat (groep 0/1) en dat die misschien wel beter is in jouw situatie
Past hij in de auto?
Als je een autostoeltje uitzoekt, wil je wel ook zeker weten dat het stoeltje in jouw auto past. Over het algemeen is dit geen probleem. De meeste autostoeltjes passen in de meeste type auto’s, maar er zijn altijd uitzonderingen. Het belangrijkste om op te letten is dat je het juiste type bevestiging kiest.
Nieuwe auto’s hebben altijd isofix bevestigingspunten, maar bij oudere auto’s (voor 2006) is dat niet altijd het geval. Controleer dat voor de zekerheid dus, voordat je een isofix autostoeltje koopt. Vaak is eenvoudig te controleren of het isofix stoeltje ook echt geschikt is voor jouw auto. Hiervoor heeft de producent van het stoeltje een lijst opgesteld met ‘vrijgegeven auto’s’.
Ook als je al meerdere kinderen achterin de auto hebt zitten, is het goed om extra op te letten. Bekijk hoeveel ruimte je op de achterbank hebt en hoe breed het stoeltje is dat je op het oog hebt. Sommige stoeltjes nemen erg veel ruimte in beslag, terwijl andere stoeltjes smaller zijn.
Gewicht
Bij het kiezen van een groep 0 autostoel is ook het gewicht van de stoel belangrijk. Dit type autostoeltje haal je namelijk regelmatig uit de auto. Op die manier kan je jouw kleintje gemakkelijk verplaatsen van huis naar de auto en naar de plek van bestemming.
Je baby kan zelfs door blijven slapen en merkt misschien niet eens iets van de reis. Maar, stel jezelf eens voor met in de ene hand een autostoel mét kind, in de andere een goed gevulde luiertas en ook nog ergens je autosleutel. Daarom is het prettig als de autostoel niet te veel weegt en prettig op te tillen is.
Daarnaast is het soms mogelijk om de autostoel op het onderstel van de kinderwagen te bevestigen.
Maxi-cosi of toch een achterwaartse autostoel?
Sinds enkele jaren is er ook de overlappende groep achterwaartse baby en peuter stoelen beschikbaar (Groep 0/1). Dit is een stoel die vanaf een paar maanden tot soms wel 4 jaar gebruikt kan worden.
Wow – 0-4 jaar. Klinkt goed toch? Dat wordt ‘m! ….toch?
Nou nee. Om te bepalen of het echt beter is, dan moeten eerste naar de verschillen kijken.
Verschillen groep 0 en groep 0-1
Groep 0-1 past NIET in elke auto
Deze categorie is alleen een optie als je auto voorzien is van ISOFIX, en in sommige gevallen dient er ook nog eens een i-Size label te zijn. Deze kun je namelijk niet met behulp van de gordel bevestigen. Bovendien is ISOFIX montage een minimale eis van het nieuwe kenmerk. Heb je geen isofix, dan kies je groep 0.
Groep 0-1 is NIET draagbaar (zoals een maxi cosi)
De groep 0 stoelen worden in de volksmond ook wel de maxi cosi stoelen genoemd. Belangrijkste kenmerk daarvan is dat het kindje met stoel en al in de auto geplaatst wordt. De 0/1 stoel is in principe een vaste stoel waardoor je het kindje, zonder autostoeltje in en uit de auto moet tillen.
Verder is het een grote stoel en over het algemeen zwaar. Bij gebruik in meerder auto’s is het dus een gedoe.
Groep 0-1 past NIET op onderstel kinderwagen
Een ander belangrijk verschil is dat de Groep 0/1 stoel daardoor niet om een onderstel van een kinderwagen past. Hierdoor dien je ten alle tijden de volledige kinderwagen mee te nemen. In geval van de maxi cosi, kun je het kind met autostoel en al in de wagen klikken waardoor je gemakkelijker kunt vervoeren.
Jammer genoeg kun je deze autostoeltjes niet op een kinderwagen klikken. Je moet dus altijd de bovenkant van de wandelwagen meenemen als je op pad gaat en je een stukje wil gaan wandelen.
Groep 0-1 vaak NIET geschikt voor de allerkleinsten
Elke groep autostoelen heeft zo zijn eigen specifieke aandachtspunten en voordelen voor de grootte van het kindje. Door 2 groepen te combineren moeten er onvermijdelijke concessies gedaan worden. Dit zijn de meest voorkomende punten:
Het belangrijkste nadeel is dat vooral bij baby’s kindje kan niet zo plat liggen in de stoel, niet naar het hoofdje naar voren van ligt niet comfortabel.
Groep 0-1 tot ongeveer 4 jaar te gebruiken
Groep 0+ is de groep van kinderen van 40 tot 85 cm (sommige modellen tot 75 cm), in de praktijk komt het erop neer dat op het moment dat het hoofdje boven de rand dreigt uit te komen dat je moet wisselen naar een groter stiel. In de praktijk is dat vanaf ongeveer 15 maanden.
De Groep 0/1 kan is langer houdbaar: ongeveer tot 4 jaar. Heel belangrijk voordeel hierbij: je kunt je kind zo lang mogelijk (soms tot wel 4 jaar) achterwaarts vervoeren.
Dit is een erg belangrijk voordeel! Dit komt de veiligheid ten goede.
Dus welke stoel is goed voor mij?
Na bovenstaande verschillen is het hopelijk een stuk duidelijker!
Neem je jouw kind mee uit het ziekenhuis per auto dan heb je sowieso een stoel uit groep 0 nodig. Het is gewoonweg de veiligste optie. Deze draagbare ‘maxi cosi’ autostoeltjes zijn er voor gemaakt. De bekleding en kussens zullen perfect om het kindje passen. Wat jammer is dat de autostoel uit deze categorie maar tot 12-15 maanden (afhankelijk van het model) gebruikt kunnen worden. Maar bedenk je: het is het veiligst en ook praktisch ivm de koppeling om de kinderwagen.
Langer achterwaarts vervoeren.
Wil je én een draagbare stoel én je kindje zo lang mogelijk achterwaarts vervoeren? Het kan ook gewoon! Je ontkomt er echter niet aan om twee stoelen aan te schaffen. Een babystoel uit groep 0+ en daarna een baby-peuterstoel uit groep 0-1. Wel dien je goed op te letten dat de stoel in deze laatste groep wel geschikt is voor achterwaarts vervoeren.
Best of both worlds met onderstel
Er zijn een aantal merken die hiervoor een praktische oplossing hebben. Zij werken met een een onderstel aan waarbij zowel de baby stoel als de opvolgende peuterstoel kunt gebruiken. Het onderstel wordt met behulp van de ISOFIX bevestiging aan de carrosserie van de auto bevestigt. Op dit onderstel is het vervolgens erg eenvoudig om de stoeltjes op te klikken. Als het kindje te groot is voor de stoel uit groep 0+, dan kan je heel eenvoudig de stoel uit groep 1 op het onderstel gezet te worden.
Voordelen hiervan zijn:
- Best of both worlds: door specifieke stoel is altijd optimaal geschikt voor de fase waarin je kind zich begeeft
- Maxi Cosi kan op de kinderwagen bevestigd worden
- Het kind kan zo lang mogelijk achteruit, dus veiliger worden
- Doordat het onderstel blijft zitten, is het plaatsen heel eenvoudig en daardoor weinig kans of foute montage.
Geen Isofix maar wel zo lang mogelijk achteruit?
Als je auto geen isofix bevestiging heeft, dan is werken met de bevestigingsplaat helaas geen optie. In dat geval is de beste oplossing om een maxi cosi aan te schaffen uit groep 0. Vervolgens zo lang mogelijk het kindje daarin vervoeren. Het stoeltje is te klein als het hoofdje boven de rand uitsteekt.
In dat geval is het kindje toe aan een de peuterstoel uit groep 1. Ook voor deze groep hebben de verschillende modellen tegen het licht gehouden: wat is de beste autostoel groep 1?
Beste Autostoelen Groep 0: de Reviews
Nu je precies weet waar je op moet letten bij het kopen van een autostoel groep 0, is het tijd om deze kennis in de praktijk te brengen. We hebben een aantal van onze favoriete autostoelen uit deze groep voor je gereviewd.
Met deze mini reviews maken we het voor jou makkelijker om tussen al deze stoelen de beste baby autostoel voor jouw situatie te kiezen
Cybex Cloud Z
Categorie: beste autostoel baby met gordelbevestiging algemeen
De Cybex Cloud Z autostoel is een stijlvolle en praktische i-Size autostoel. Dit betekent dat de stoel geschikt is voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 13 kg, of van 45 tot 87 centimeter. Het stoeltje kan zowel met de autogordel vast als in combinatie met een speciale isofix base gebruikt worden. Deze moet je wel apart aanschaffen, maar is daarna ook voor een opvolgstoel te gebruiken.
Op het gebied van veiligheid scoort de Cybex Cloud Z erg goed. Cybex heeft allerlei extra’s aan de stoel toegevoegd, om het extra veilig te maken. Zo zit er een speciaal systeem in, waarmee je kindje bij een botsing van opzij beter beschermd is. En de verstelbare hoofdsteun en newborn inleg maken de stoel passend voor elke baby. Verschillende testen, waaronder een test van de ANWB, hebben deze veiligheid ook aangetoond.
En dat is nog niet alles. Waar het stoeltje zorgt voor optimale bescherming in de auto, is ook over vervoer buiten de auto nagedacht. Buiten de auto kan de Cybex Cloud Z namelijk in een ergonomische liggende positie gezet worden. Hierdoor slaapt je baby heerlijk in de autostoel. Zo kun je jouw kindje ook buiten de auto verantwoord in de autostoel laten liggen en hoef je niet elke keer de switch naar de kinderwagenbak te maken. Je kunt het stoeltje ook op het onderstel van een Cybex kinderwagen plaatsen, waardoor je het jezelf en je kleintje nog makkelijker maakt.
Al deze voordelen maken dat ik de Cybex Cloud Z de beste algemene autostoel groep 0 vind.
Maxi-Cosi Tinca
Categorie: beste lichtgewicht autostoel baby met gordelbevestiging
Verwacht jij de autostoel meerdere keren op een dag in en uit de auto te moeten tillen? Dan is een lichtgewicht stoel zeker aan te raden. Hiermee bespaar je jezelf rugpijn en veel gedoe. In dat geval is de Maxi-Cosi Tinca een goede optie. Deze autostoel weegt slechts 3,2 kg en is prettig te tillen. De Maxi-Cosi Tinca bevestig je met de 3-punts autogordel in de auto. Gebruik je toch liever ISOFIX? Met de apart verkrijgbare Tinca Base is dat ook mogelijk.
Naast het lichte gewicht, heeft de Maxi-Cosi Tinca nog meer voordelen. Zo wordt de autostoel geleverd met een aparte verkleiner, voor de eerste paar maanden. Bovendien is de bekleding van de stoel makkelijk te verwijderen en mag het in de wasmachine. Dat is wel zo hygiënisch met een baby.
Uiteraard is ook aan de veiligheid gedacht bij het ontwerpen van de Maxi-Cosi Tinca. Zo biedt de stoel uitstekende bescherming tegen zijwaartse botsingen. In de ANWB test kreeg dit autostoeltje maar liefst 4 van de 5 sterren. Het stoeltje is geschikt voor kinderen tot 75 centimeter of 12 kg. In de praktijk betekent dit dat je het stoeltje tot ongeveer 1 jaar kan gebruiken.
Als je een lichtgewicht autostoel zoek die met de gordel bevestigd kan worden, dan is de Maxi-Cosi Tinca absoluut het overwegen waard. Het is een veilige autostoel met een lichte gewicht, waar je veel avonturen mee kan beleven.
Maxi-Cosi Citi Review
Categorie: beste autostoel baby voor een lager budget
Wil je een veilige stoel, maar heb je geen geld voor de i-Size modellen? Overweeg dan de Maxi Cosi Citi. De stoel is niet voorzien van Isofix en dient dus met de gordel te worden vastgezet. Het verschil met de i-Size modellen is weliswaar groot. Toch kan de stoel nog redelijk goed meekomen in diverse tests. Hij krijgt onder meer 4 sterren in de ANWB test.
Dit komt onder meer door het Side Protection System. Dit zijn een soort extra dikke kussens ter hoogte van het hoofdje waardoor bij zijwaartse botsingen het hoofdje beter wordt beschermd. Meteen een opmerking hierbij: de zijwaartse bescherming is bij de i-SIze stoelen is echt veel beter.. Dat is logisch aangezien de techniek in die stoel veel geavanceerder is, wat het grote prijsverschil verklaart.
De Maxi-Cosi Citi wordt geleverd met een verkleiner. Hierdoor ligt je kindje comfortabel en veilig vanaf de eerste autorit. Bij zonnige dagen kun je het zonnescherm bevestigen. De bevestiging vergt enige handelingen, maar voldoet wel. De bekleding is los te halen waardoor je het kunt wassen. Hier moet je wel wat geduld voor hebben. Het gaat wat lastig.
Een handig kenmerk is dat deze stoel is TÜV-goedgekeurd is voor gebruik in vliegtuigen. Hierdoor kan en mag in principe (afhankelijk van de maatschappij) het stoeltje op een vliegtuigstoel gemonteerd worden. Zorg er voor dat het kindje niet te lang in de stoel blijft.
Maxi Cosi Jade Auto Reiswieg
Categorie: beste autostoel voor premature baby’s
Het nadeel van veel autostoeltjes is dat de houding waarin je baby zit, niet goed voor hun ontwikkeling is. Baby’s moeten zoveel mogelijk plat op hun rug liggen, waardoor ze nooit te lang achter elkaar in de autostoel mogen blijven zitten.
Dit heeft Maxi-Cosi opgelost met de introductie van de Maxi-Cosi Jade Auto reiswieg. In deze reiswieg voor in de auto ligt je kleintje plat, net als in de kinderwagen of in z’n bedje. Hierdoor mag je jouw baby voor langere tijd in dit auto’stoeltje’ laten liggen.
De Maxi-Cosi Jade Auto reiswieg is aan te raden voor alle pasgeboren baby’s, maar voor premature baby’s in het bijzonder. Deze kleintjes hebben nog net wat meer aandacht nodig en een goede houding en ondersteuning voor het hoofdje is dan extra belangrijk. Dat is precies wat de auto reiswieg biedt. Zo vervoer je jouw baby altijd veilig, hoe klein hij of zij ook is.
Ook buiten de auto is de Maxi-Cosi Jade Auto reiswieg te gebruiken. Die wieg past op het onderstel van alle Maxi-Cosi kinderwagens.
Voor het bevestigen van de Jade reiswieg gebruik je de 3WayFix base van Maxi-Cosi. Deze ISOFIX base is ook in combinatie met andere autostoeltjes te gebruiken. Je moet de basis wel apart aanschaffen. Deze autostoel neemt wel behoorlijk wat ruimte in beslag op de achterbank. Maar hier krijg je wel een veilige en comfortabele manier van vervoer voor je baby voor terug.
Silver Cross Dream + Dream i-Size Base
Categorie: beste autostoel baby met ISOFIX
ISOFIX is een veilige en makkelijke manier om een autostoel in je auto te bevestigen. De nieuwste veiligheidsnormen schrijven deze manier van bevestigen zelfs voor.
Wil jij graag een goede autostoel met ISOFIX bevestiging? Dan is de Silver Cross Dream + Dream i-Size Base een uitstekende optie. Deze autostoel wordt geleverd inclusief ISOFIX basisstation, waar je de autostoel keer op keer snel op vast klikt. Hiermee voldoet de stoel aan de strenge i-Size norm. In de test van ADAC scoorde deze autostoel goed.
Niet alleen is de Silver Cross Dream autostoel veilig, ook aan het comfort van je baby is gedacht. De bekleding is gemaakt van milieuvriendelijk bamboe. Dit voelt prettig aan en ademt goed. Hierdoor krijgt je baby het niet snel te warm in de autostoel. Ook heeft de stoel een verkleiner, zodat zelfs de kleinste baby’s comfortabel in de stoel passen.
De stoel is geschikt voor kinderen tot ongeveer 12 maanden of 85 centimeter. De Silver Cross Dream + Dream i-Size Base zijn wel een behoorlijke investering. Hier krijg je dan ook wel een erg goede autostoel met ISOFIX voor terug.
Joie I-Level Baby Autostoel
Categorie: beste autostoeltje met ISOFIX voor een lager budget
Wil jij graag een ISOFIX groep 0 autostoel, maar heb je een wat lager budget? Dan is de Joie I-Level Baby Autostoel de beste keuze.
Bij deze autostoel zit de ISOFIX basis inbegrepen, waardoor je deze niet nog apart aan hoeft te schaffen. Het model is al wat ouder. Dit zie je terug in de lagere prijs, maar merk je zeker niet in het gebruiksgemak of de veiligheid van de autostoel.
De Joie I-Level Baby Autostoel is getest door de ANWB en kreeg hier 4 van de 5 sterren. Het is een veilige en gebruiksvriendelijke autostoel. Het zitje is ruim en kan gebruikt worden tot 85 centimeter. Hierdoor neemt de stoel wel redelijk wat plek in beslag in de auto. Door de verstelbare rugleuning kan het stoeltje in een vrijwel platte houding gebruikt worden. Dit is prettiger en beter voor je baby.
Bij deze autostoel krijg je echt waar voor je geld. Je hoeft geen aparte ISOFIX basis meer aan te schaffen en de stoel is erg goed getest. Bovendien ziet dit veilig autostoeltje er erg stijlvol uit. Zo ga je met nog meer plezier op stap met je kleintje.
Maxi-Cosi Pebble Plus Review
Categorie: beste autostoel baby volgens consumentenbond
De Maxi Cosi Pebble Plus behoort tot de veiligste zitjes in deze groep. Het zitje is voorzien van de nieuwe i-Size veiligheidsnormering wetgeving. Deze stoel is zo gemaakt waardoor er extra bescherming aan het hoofd en de nek wordt geboden.
De stoel biedt extra comfort door de bijgeleverde verkleiner (baby-hugg). Deze zorgt ervoor dat de pasgeboren baby er beter inpast en daardoor prettiger maar vooral veiliger ligt. Het kindje ligt vrij vlak in de stoel hetgeen goed is voor de ontlasting van de nekspieren.
De stoel wordt achterwaarts geplaatst met behulp van de Isofix bevestigingsplaat (2wayFix Base). Let op! Deze dien je nog apart aan te schaffen.
Kan ook met gordels vast worden gezet. Heeft niet de voorkeur, maar wel handig in geval van (tijdelijk) reizen met een andere auto.
Zit in de hoogste categorie veiligheid voorzien van de laatste technologie die zowel comfort als gebruiksgemak biedt.
Bekroning: Beste uit de test 2019 in de groep: beste babystoeltje bevestiging met autogordel, consumentenbond.
Conclusie beste autostoel baby
Zoals je ziet zijn er heel wat goede autostoelen om uit te kiezen. De verschillen zijn vaak klein en het kiezen van de voor jou ideale autostoel kan daardoor ingewikkeld zijn.
Bepaal wat voor jou belangrijk is. Wil je wel of geen ISOFIX? Vind je een verstelbare rugleuning belangrijk? Of wil je graag een autostoel geschikt op het onderstel van jouw kinderwagen? Kijk daarnaast naar het budget wat je voor de autostoel gereserveerd hebt. Zo kom je uit bij de stoel die het best bij jou en de situatie past. Hopelijk hebben we je goed op weg geholpen.
We wensen jou en je baby veel veilig reisplezier!
In onze adviesgids Hoe kies je de beste autostoel? lees je vanaf wanneer je ongeveer aan de volgende stoel toe bent.