Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cybex Pallas M Fix Review

De Cybex Pallas M Fix is een groep 1/2/3 autostoel. Het zijn eigenlijk 2 stoelgroepen in één. Hij is geschikt vanaf 9 maanden (groep 1) en als je kind wat groter is, kan je de stoel ombouwen tot een groep ⅔ stoel die je tot 12 jaar kunt gebruiken. Dit betekent dat je na de draagbare Maxi-Cosi met deze stoel in een keer klaar bent!

Dat is handig! …Toch? Zeker een voordeel. Er zijn echter ook zaken waarmee je rekening moet houden! Na deze review weet je of hij geschikt voor jouw situatie!

VOORDELEN

  • Kantelfunctie hoofdsteun
  • Van 1 tot 12 jaar te gebruiken
  • Hoogwaardig materiaal
  • Extra beveiliging tegen zijwaartse botsing


NADELEN

  • Zwaar en neemt veel ruimte
  • Vastzetten kind wat omslachtig
  • Niet ieder kind accepteert de vangtafel


Belangrijkste eigenschappen Cybex Pallas M Fix 

Review Cybex Pallas M Fix

Veiligheid

​De tests van ANWB, ADAC (Duitse ANWB) en de Consumentenbond wijzen uit dat de Pallas M Fix veilige stoel is.

De ANWB geeft de stoel zelfs 5 sterren (van de 5) voor de zeer goede bescherming van botsingen van opzij. Dit komt mede door de Linear Side-impact Protection (L.S.P. Systeem Plus) die is ingebouwd in deze stoel. L.S.P. is een extra beschermer aan de zijkanten van de stoel. Doordat deze beschermer uitsteekt, vangen zij de eerste klap op. Vervolgens zorgt de energieabsorberend schaal van de stoel dat de energie verder wordt opgevangen.

Frontale botsing wordt door ANWB beoordeelt met 3 sterren, ofwel voldoende bescherming..

Voldoende is goed genoeg zou je zeggen! Toch had ik een hogere beoordeling verwacht. Vooral vanwege de het veiligheidskussen waar de stoel mee is uitgerust. Het kussen wordt vanaf 9 maanden tot ongeveer 4 jaar gebruikt. In plaats van de veiligheidsgordels, wordt je kind namelijk vastgezet achter dit kussen. Je drukt het kussen aan tegen de borst van je kind waardoor het vast komt te zetten. Het doel van de kussen is dat je kind ingeval van een botsing geen letsel door gordels oploopt. In plaats daarvan fungeert het kussen als een soort opgeblazen airbag en wordt in geval van een aanrijding het bovenlichaam tegengehouden door de kussen. Volgens Cybex wordt op deze manier maximale veiligheid geboden. Juist daarom is het opmerkelijk dat er ‘slechts’ een voldoende wordt geven door ANWB.

Een belangrijke reden die zou kunnen meespelen is dat de Pallas M Fix een voorwaarts gerichte stoel is. Dit soort stoel scoren minder goed bij frontale aanrijdingen dan achterwaartse gerichte stoelen. Wil je daar meer van weten lees dan onze koopgids over de groep beste achterwaartse stoelen (groep 1/2). Houdt wel rekening mee dat de groep 1/2 stoelen tot 4 jaar gebruik kunnen worden en dat je daardoor daarna een opvolgstoel nodig hebt. De Pallas M Fix daarentegen gaat mee tot je kind 12 jaar is.

Installatie & gebruiksgemak

De Pallas M Fix is een grote en brede stoel die zowel met als zonder Isofix geplaatst worden. Heeft je auto geen Isofix, dan zou je overigens ook de Pallas M kunnen aanschaffen. Dat is dezelfde stoel, alleen zonder Isofix haken.

Het is toch te overwegen om de Isofix variant aan te schaffen, als je auto geen isofix heeft. De meerprijs is te overzien, en aangezien de stoel wel tot 12 jaar te gebruiken is, kan er veel veranderen. Wellicht krijg je een andere auto. In dat geval is de kans groot dat deze wél de aansluiting heeft. De meeste auto’s na 2011 hebben immers een Isofix aansluiting.

De stoel is met 9.3.kg en dus best zwaar. Ben je van plan om de stoel in meerdere auto’s te gebruiken, houdt er rekening mee dat het een ware workout is.

Aangezien de stoel breed is, en er de eerste jaren ook nog een opvangkussen voorzit, gaat het vastzetten van de driepuntsgordel wat lastiger. Vooral voor de wat kortere papa’s en mama’s: te korte armen om het in een keer vast te zetten. Gewoon handig om te weten, het is natuurlijk niet een onoverkoombaar detail.

Als na een paar jaar je kind klaar is voor de groep 2/3 stoel, dan bouw je de stoel om. Het kussen en onderstel gaan weg, waardoor de stoel wat lager komt te staan. De Isofix haken zitten in het onderstel verwerk. Je kunt de haken loskoppelen en in de nieuwe situatie ook gebruiken. Handig! Kan de isofix connector eruit halen en weer in de nieuwe stoel plaatsen

Comfort

De kussens en de stoffering zijn zeer zacht en comfortabel. Anders dan bij sommige andere merken waarbij je de plastic door de bekleding voelt, zit je kind hierin echt lekker zacht. Om de Pallas M-Fix optimaal aan te passen aan de leeftijd en lengte van je kind, wordt de stoel geleverd met een opvulkussen en kun je hem in verschillende standen zetten.

Vooral bij warme dagen zorgt het ventilatiesysteem wat in de bekleding van de stoel is aangebracht voor betere circulatie. Je kind zal daardoor minder snel zweten dan stoelen zonder ventilatie.

De Veiligheidskussen fungeer dus als een soort airbag. Het wordt tegen de borst van je kind aangedrukt. Belangrijk punt is dat de veiligheidskussen niet door ieder kind geaccepteerd wordt. Er zijn echter ook mensen met een andere ervaring; hun kind accepteert juist geen gordel. Hiervoor kan deze stoel juist uitkomst bieden.

Wat een absoluut pluspunt van deze autostoel is, is de kantelbare hoofdsteun. Deze functie is gepatenteerd en is dus uniek voor enkele Cybexmodellen. Doordat je de hoofdsteun naar achteren kunt kantelen, blijft het hoofdje netjes in de hoofdsteun liggen als je kind in slaapt valt. Ideaal, want hiermee voorkom je dat het hoofdje naar voren valt en dat je kind daardoor in een oncomfortabele houding wakker wordt. Niet alleen de oncomfortabel, maar ook heel onveilig. Je moet er niet aan denken, maar als je bij zo een houding een botsing krijgt, dan is de bescherming door de stoel ook een stuk minder. Dit wordt dus voorkomen, als het hoofdje keuring op zijn plek zit, en blijft! 

Kwaliteit

Het is een stevige en solide solide autostoel die geleverd wordt met 3 jaar fabrieksgarantie. Dat is niet slecht want als er zich een fabricagefout of materiaaldefect voordoet in de garantieperiode, wordt het product kosteloos gerepareerd of in gevallen vervangen door een nieuw product.

Prijs

De Cybex Pallas M-Fix kost 250 euro. Dat is een beste uitgave. Besef je wel dat de stoel in principe van ongeveer 1 tot 12 jaar gebruikt kan worden. Dus na, de Groep 0+ stoel (draagbare maxi-cosi) heb je aan deze stoel genoeg. 250/11 = ongeveer 23 euro per jaar. Dat valt mee.

Hoe vergelijkt de Cybex Pallas M Fix zich met andere stoelen? 

Cybex Pallas M Fix vs. Kiddy Phoenixfix 3

De absolute winnaar in zijn soort uit de Consumententest van oktober 2016 is de Kiddy Phoenixfix 3. De stoel wint op bijna alle fronten: veiligheid, comfort en gebruiksvriendelijkheid. De stoel wint het niet op prijs: adviesprijs 270 euro. Bedenk je wel: de stoel kan tot de leeftijd van 12 jaar gebruiken! Wil je niet alleen een stoel die uitstekend scoort op het gebied van veiligheid, comfort, een goede prijs kwaliteit verhouding en valt hij binnen je budget? Dan is de Kiddy Phoenixfix 3 wellicht een betere match voor je!

Zie onze review over de Kiddy Phoenix op de pagina beste peuter autostoelen.
Cybex Pallas M Fix vs. Joie Trillo Shield

De Cybex Pallas M Fix is een erg populaire stoel die qua veiligheid en gebruikersgemak vrijwel hetzelfde scoort als de Joie trillo Shield. De Pallas M Fix onderscheid zich vanwege de hoge comfort en ergonomie voor het kind. De stoel is namelijk voorzien van een gepatenteerde kantelfunctie in de hoofdsteun waardoor het hoofdje van je kind op zijn plek blijft, vooral als hij of zij in slaap valt. Dit komt weer de veiligheid ten goede: geen slapende hoofdjes die voorover hangen. Als je regelmatig langere ritten maakt, of je schaft de stoel aan voor een reis, dan past de Cybex Pallas M Fix misschien beter bij jouw situatie. Lees meer over de Cybex Pallas M Fix in onze uitgebreide review.
Wanneer de Cybex Pallas M Fix Kopen?

Wil je een voorwaarts gerichte autostoel met veiligheidskussen die vele jaren meegaat? Vindt je het daarbij niet erg dat er geen ligstand op zit omdat je over het algemeen toch korte ritjes rijdt? Heb je een maximaal budget te besteden, maar Is het hierbij wel belangrijk dat je kind goed en veiligheid wordt vervoerd? Dan is Cybex Pallas M Fix zo te zien een goede match!
Meer keuze nodig?

Wil je meer keuze en weten welke autostoelen uit groep 2-3 onze top 5 hebben gehaald? Lees dan ons artikel de beste autostoel groep 2-3

Wil je meer weten over de verschillende typen autostoelen, en welke het beste bij jou past? Lees dan onze koopgids: hoe kies je de beste autostoel

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby