Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maxi Cosi Cabriofix Review

Een van de meest populaire autostoelen op de Nederlandse markt is nog altijd de Maxi-Cosi Cabriofix. De stoel is al ruim 10 jaar op de markt. De techniek is de laatste jaren verder verbeterd: Is het nog steeds de moeite waar om te kopen? In de Maxi Cosi Cariofix review bespreken we alles wat je moet weten!

VOORDELEN

  • Mogelijkheid bevestiging Isofix
  • Prijs/kwaliteit verhouding is goed 
  • Lichtgewicht stoel

NADELEN

  • Zonnekap is onhandig (zowel in als uithalen)
  • Verstellen van de schouderbandjes is omslachtig
  • Zijwaartse bescherming niet optimaal


Belangrijkste eigenschappen Maxi-Cosi Cabriofix

De Maxi-Cosi Cabriofix is een groep 0 autostoel. Geschikt voor baby’s vanaf de geboorte totdat het hoofdje boven de stoel dreigt uit te komen. Dit zal zo rond de 12 maanden zijn. De stoel kun je zowel met autogordel als met Isofix bevestigen. Dit zijn de belangrijkste kenmerken op een rij.

maxi cosi cabriofix review tabel met eigenschappen

Review Maxi-Cosi Cabriofix

​Op dit moment heeft Maxi-Cosi 4 verschillende draagbare autostoelen uit groep 0 in haar programma. De modellen zijn respectievelijk Citi, Cabriofix, Pebble en de Pebble Plus. Waarbij de Citi het budget model is en Pebble Plus de duurste. De Cabriofix wordt gepositioneerd als een upgrade van de Citi

De Cabriofix is zowel met de autogordel, als met Isofix te bevestigen . In geval van Isofix montage, dien je wel een Isofix basis aan te schaffen. Verwarrend is dat er op moment wel 3 verschillende onderstellen (met verschillende prijzen) op de markt zijn: de EasyFix, FamilyFix en de 2wayFix. Maxi-Cosi adviseert de Easyfix of de Familyfix. Deze kunnen dus beiden. De Easyfix is speciaal voor de CabrioFix ontwikkelt dus heeft onze voorkeur.

Nadeel is wel dat er nog eens ongeveer 112 euro bijkomt

Veiligheid

​Aangezien de Cabriofix al ruim 10 jaar op de markt is, zijn de tests ook oud. (Die van de ANWB dateert uit 2007). De Cabriofix in combinatie met de Easyfix basis werd als zeer goed beoordeeld.

Toch is daar nu wel wat op aan te merken. De test uit die tijd zijn allemaal nog op basis van het oude norm ec44. Vandaag de dag is er een nieuwe, zwaardere wetgeving ingevoerd waarbij de stoelen zwaarder getest worden. Zijwaartse aanrijdingen worden nu óók meegenomen in de tests.

De CabrioFix scoorde destijds zeer goed. Nu zal dat een stuk lager uitvallen. Bij een frontale botsing worden de krachten goed worden opgevangen. Echter: bij een zijwaartse botsing scoort slechter. Vooral bij montage bij alleen een gordel biedt de stoel onvoldoende bescherming bij een zijwaartse aanrijding.

Is dit nu een waardeloze stoel? Nee, zeker niet. Het is stoel die al lang op de markt is, er zijn inmiddels gewoon jongeren en veiligere stoelen op de markt

Installatie & gebruiksgemak

Uit de doos hoef je vrijwel niets te monteren of the bevestigen. Meteen bruikbaar!

Montage in de auto met behulp van de Isofix basis gaat heel eenvoudig. Je kunt het vrijwel niet fout doen! Erg veilig! Zonder onderstel, gewoon met de gordel kan het ook.

Dit vergt wel enige handelingen. Het is niet moeilijk, maar oefen het wel voordat je het eerste ritje met jouw kind maakt. Bij montage is het is erg belangrijk de de stoel goed strak tegen de bank zit aangedrukt. Wees daarvan bewust. Ja. dus ook bij haast!

De stoel weegt slecht 3.5 kg en is daarmee licht. DIt is erg prettige bij het vervoeren, vooral als je de stoel wat langer moet dragen. Vooral rond de 10 maanden begint je baby zwaarder te worden, het scheelt veel als de stoel daarbij licht is.

Het is belangrijk dat de schouderbandjes aan de bovenkant ter hoogte van de schouders aan de stoel bevestigd worden. Dus niet te laag, niet te hoog, maar op dezelfde lijn. Het verstellen van de bandje is wel even wat werk. Anders bij bijvoorbeeld de Pebble waarbij je het met druk op een knop kan verstellen, dien je bij de Cabriofix de bandjes eerst terug te duwen in de rug van de stoel om vervolgens het weer in de juiste gleuf te schuiven.

De zonnekap zit verborgen achter de bovenrand van de stoel. Om het makkelijk te pakken, druk je op een knop op de achterkant. Daardoor ontstaat er wat ruimte waardoor je het gemakkelijk kan pakken. Het is wat omslachtiger dan andere merken. Maar goed. Wellicht gewoon een kwestie van wennen. 

Comfort

De Cabriofix wordt geleverd met een zitverkleiner. De verkleiner zorgt ervoor dat je baby vanaf de geboorte goed en comfortabel in de stoel ligt. De verkleiner bestaat uit 2 delen: kussen bij het hoofd en een vulling onder de rug. Na een paar maanden kan deze vulling onder de rug eruit, zodat het stoeltje weer goed aansluit. Als je kindje langer wordt, en het hoofdje drukt tegen het kussentje, dan kan ook die eruit.

De stoel heeft een goede vulling en voelt zacht. Je kindje zal zich erg comfortabel zal voelen! Wat fijn is van deze stoel, is dat het verwijderen van de stoelhoes er gemakkelijk gaat. Een aangezien dit ongetwijfeld meerdere malen nodig is, scheelt dat een hoop gedoe!

Kwaliteit

Ondanks het lichtgewicht van deze stoel, voelt de CabrioFix stevig aan. Ook de driepuntssluiting en de knoppen van de hendel zijn robuust. Het indrukken van sommige kan door sommige als zwaar worden ervaren.

Het materiaal van de zonnekap is van stof. De zonnekap bevestig je door middel van lussen aan de hendel te haken. Het is er dunne stof en dat is het enige wat teer aanvoelt. Het voelt aan als te teer; oppassen dat je nergens achter blijft haken. Aan de andere kant; de stoel al ruim 10 jaar op de markt is, zal dat wel meevallen.

Maxi-Cosi hanteert standaard een garantietermijn van 24 maanden.

Prijs

De adviesprijs voor de stoel start bij 159. Wil je isofix gaan bevestigen, dan komt er nog een EasyFix of FamilyFix onderstel bij. De adviesprijs daarvan is 175.

Wil je jouw kleine zo veilig mogelijk met de CabrioFix vervoeren, dan moet je ook het onderstel gebruiken. 

Hoe vergelijkt de Maxi-Cosi Cabriofix zich met andere stoelen? 

Maxi-Cosi Cabriofix vs. Maxi-Cosi Pebble Plus

De Maxi-Cosi Pebble Plus (niet te verwarren met de gewone Pebble) is de laatste en topper in veiligheid in haar categorie. De Pebble Plus is voorzien van het i Size keurmerk en scoort het beste bij bescherming van botsing van opzij. Zowel bij gordel als bij montage via Isofix. Dat is verklaarbaar want de de stoel is een stuk jonger en daardoor voorzien van de laatste technologie. Met een adviesprijs van 269 (zonder onderstel!) is de stoel daarmee een stuk hoger.

Ben je op zoek naar een stoel die optimale veiligheid en comfort voor je kind biedt? Speelt budget geen grote rol bij die keuze? Dan is de Pebble Plus wellicht beter voor jou!

Lees hier onze mini review over de Pebble Plus.
Maxi-Cosi Cabriofix vs. Maxi-Cosi Citi

De Maxi-Cosi Citi: het budgetmodel uit de collectie. De stoel in tegenstelling tot de Cabriofix alleen met de gordel aan de achterbank bevestigd worden. De Citi komt goed uit de testen qua veiligheid. Dus ondanks het een budget model is, is er niets mis met de veiligheid.

De stoel is wat eenvoudiger uitgevoerd. Zo gaat bijvoorbeeld het verwijderen van de stoelbekleding wat onhandiger de Cabriofix. De Citi, is wel een van de weinige stoelen die TUV goedgekeurd is voor het gebruik in het vliegtuig.

Zoek je een veilige autostoel, maar heb je een beperkt budget? Ben je van plan om de autostoel op vliegreis mee te nemen? Dan is de Maxi-Cosi Citi wellicht een goede match voor jou!
Wanneer de Maxi-Cosi Cabriofix Kopen?

Ben je op zoek naar een comfortabele autostoel van goede kwaliteit? Die Bovendien licht en prettig in gebruik is? Dan is de CabrioFix een goede kandidaat!
Meer keuze nodig?

Wil je meer keuze en weten welke autostoelen groep 0 onze top 5 hebben gehaald? Lees dan ons artikel de beste autostoel groep 0 voor je baby.

Wil je meer weten over de verschillende typen autostoelen, en welke het beste bij jou past? Lees dan onze koopgids: hoe kies je de beste autostoel

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby