Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Maxi-Cosi Coral 360 Review

maxi cosi coral 360 review header

Dit is de review van de Maxi-Cosi Coral 360. 

Dit is een unieke modulaire autostoel met een verwijderbare soft carrier. Dat maakt het tillen van je kindje in de stoel een stuk minder zwaar.

Als je een baby hebt, zul je de autostoel vaak in en uit de auto tillen. Dat is praktisch, maar zware autostoeltjes maken het wel een vervelend klusje.

Helemaal als je nog niet zo heel lang geleden bevallen bent, is het tillen van een autostoel eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee. 

Dit probleem lost Maxi-Cosi op met hun nieuwe Coral 360 autostoel. Deze stoel heeft twee grote voordelen: het is draaibaar én het heeft een uitneembare soft carrier! Dat maakt deze autostoel heel erg gebruiksvriendelijk.

In deze review lees je alles wat je wilt weten over de Maxi-Cosi Coral 360. 

We bespreken de belangrijkste eigenschappen van de autostoel. 

Ook vergelijken we de Coral 360 met andere baby-autostoeltjes. 
Review Maxi Cosi Coral 360

De Maxi-Cosi Coral 360 is een modulaire autostoel van Maxi-Cosi. Op het eerste gezicht lijkt het stoeltje een baby-autostoel als vele anderen. 

Het grote verschil zit in de uitneembare soft carrier. Deze inzet weegt maar 1,7 kilogram en maakt het mogelijk je kindje heel eenvoudig te dragen.

Daarnaast heeft de Coral 360 nog een belangrijke eigenschap. In combinatie met de FamilyFix 360 is de stoel 360 graden draaibaar. Je kindje in de auto zetten was nog nooit zo makkelijk.

De Maxi-Cosi Coral 360 is geschikt voor baby’s tussen de 40 en 75 centimeter. Dit betekent dat je kleintje vanaf de geboorte tot ongeveer de eerste verjaardag in deze autostoel past.

Maxi Cosi Coral vs Coral 360

Laat ik beginnen met het toelichten tussen de Maxi Cosi Coral autostoel en de Coral 360. 

Dit zijn NIET dezelfde stoelen. 

Maxi-Cosi gebruikt vaak dezelfde naam voor verschillende soorten autostoeltjes. Een kleine toevoeging, zoals ‘360’, geeft hierbij het verschil tussen de stoelen aan. 

Dit kan voor wat verwarring zorgen als je een autostoel zoekt.

Behalve de Coral 360 bestaat er ook een Maxi-Cosi Coral. Deze autostoelen zijn bijna helemaal hetzelfde, met één groot verschil. 

De Coral 360 is draaibaar en de Coral niet. 

Dit betekent dat je voor de Coral 360 een FamilyFix 360 basis nodig hebt. 

De Coral bevestig je op de FamilyFix3 basis of met de autogordel. 

Diverse awards en waarderingen

Met deze innovatieve autostoel heeft Maxi-Cosi al meerdere prijzen in de wacht gesleept. De stoel ontving van Reddot in 2021 de ‘best of the best’ award. 

De Europese Commissie gaf het product een zilveren onderscheiding voor ‘product safety’. Daarnaast ontving de Coral 360 ook nog een ‘design award’ van iF. 

En ook ouders zijn absoluut te spreken over de autostoel. Op de website van Maxi-Cosi waarderen gebruikers de autostoel met 4,5 van de 5 sterren.

Uitneembare soft carrier

maxi cosi coral 360 shell en uitneembare carrier mint

Modulaire autostoeltje. De verwijderbare soft carrier is wat de Maxi-Cosi Coral 360 uniek maakt. De soft carrier weegt, zonder newborn inzet, slechts 1,7 kilogram. 

Door het ontwerp is de carrier heel eenvoudig uit de safety shell te tillen en weer terug te plaatsen. 

Zo neem je je baby altijd makkelijk met je mee in en uit de auto. 

De handgrepen zijn verstelbaar voor optimaal gemak.

360 graden draaibaar

Om het nog makkelijker te maken om je baby in en uit de auto te halen, is de Coral 360 met slechts één hand draaibaar. 

Hiervoor plaats je de autostoel op de FamilyFix 360 Isofix-basis.

Grote zonnekap

coral 360 zonnekap mintgroen

Je baby doet in de Coral 360 een heerlijk dutje zonder last te hebben van de zon. In de safety shell zit namelijk een grote zonnekap geïntegreerd. 

In enkel de soft carrier is de zonnekap helaas niet te gebruiken.

Easy-in harnas

De gordels van de Coral 360 blijven automatisch open staan. Je hoeft dus niet onder de billen van je uk te zoeken naar de gordels, waardoor je je kind nog gemakkelijker in het stoeltje zet.

Installatie met Isofix of autogordel

close up coral 360 sluiting

Je installeert Maxi-Cosi Coral 360 idealiter op de FamilyFix 360 Isofix-basis. 

Dit gaat eenvoudig en is erg veilig. Audiovisuele indicatoren geven aan of je de stoel goed installeert. 

Wil je de Coral 360 even in een andere auto gebruiken? Dan mag de autostoel ook met de autogordel bevestigd worden. De stoel is dan niet meer draaibaar.

Coral 360 Specificaties

Bestemd voorBaby
StoelgroepGroep 0+
LeeftijdGeboorte +/- 12 maanden
Gewicht kind0 – 12 kg
Lengte kind0 – 75 cm
RijrichtingAchterwaarts + Voorwaarts
i-SizeJa
Gewicht autostoel5,5 kg
Gewicht safety shell3,55 kg
Gewicht soft carrier1,95 kg
Wijze van bevestigingIsofix
Isofix base nodig?Ja (FamilyFix 360)
Draaibaar?Ja
Garantie24 maanden

Nuttige accessoires voor Coral 360

Om het gebruik van de Maxi-Cosi Coral 360 nog prettiger te maken, verkoopt Maxi-Cosi diverse accessoires voor de autostoel. We zetten een paar fijne toevoegingen voor je op een rijtje.

FamilyFix 360 Isofix basis (Must have)

Maxi Cosi Familyfix 360 zwart

Als je optimaal wil genieten van de functionaliteiten van de Coral 360 is de Fa

milyFix 360 echt onmisbaar. 

Deze Isofix basis maakt het mogelijk om de autostoel met één hand te draaien. Zonder deze basis is het draaien van de stoel niet mogelijk. 

Je moet de FamilyFix 360 wel apart aanschaffen. Dit is een flinke uitgave, maar je kunt de basis gelukkig ook gebruiken voor de opvolgstoel van Maxi-Cosi. 

Zo gebruik je de FamilyFix 360 vanaf de geboorte totdat je kind ongeveer 4 jaar is.

Coral draagriem (Nice to have)

De Coral 360 geeft je met de soft carrier veel vrijheid in het tillen van je kind, maar met de Coral draagriem vergroten ze dit nog verder. 

De draagriem bevestig je aan de soft carrier, waardoor je deze zonder handen kunt tillen. Hierdoor heb je twee handen vrij voor andere dingen. De gevoerde draagband voelt bovendien zacht en prettig en maakt het dragen prettiger.

Meningen over de Coral 360

Gebruikers van de Maxi-Cosi Coral 360 zijn erg te spreken over de autostoel. Op de website van Maxi-Cosi ontvangt de stoel 4,5 van de 5 sterren van gebruikers. Zo schrijven ouders onder andere:

“Ik heb de Maxi-Cosi nu zo’n 6 weken in gebruik en ik ben helemaal fan! In het begin vond ik het wel spannend of de Maxi-Cosi wel stevig en veilig genoeg zou voelen, aangezien je hem maar aan 2 hendels vast hebt. Maar al heel snel voel je gewoon dat het goed zit, stevig is en je wilt eigenlijk meteen nooit meer anders. Vooral het verschil in gewicht is echt een verademing.[…]”

“[…]Ook het losklikken vanuit de harde behuizing gaat heel gemakkelijk. Je drukt op 1 knop en daarna kun je de binnenkant er heel makkelijk uit tillen. Het er weer in klikken gaat ook heel makkelijk. Omdat er een vakje van rood naar groen kleurt kan je ook heel duidelijk en snel zien dat hij er weer goed en vast in geklikt is. […]”

Op de site van Maxi-Cosi staan nog meer beoordelingen

Alternatieven Maxi Cosi Coral 360

Is de Maxi-Cosi Coral 360 toch niet helemaal de autostoel die je zoekt? Dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven op de markt. We zetten drie goede alternatieven voor je op een rijtje.

Maxi-Cosi Pebble 360

zwarte pebble 360 met inleg

De Maxi-Cosi Pebble 360 is een andere draaibare autostoel van Maxi-Cosi. Je gebruikt de Pebble 360, net als de Coral 360, met de FamilyFix 360 basis. De Pebble 360 is bruikbaar totdat je kindje zo’n 15 maanden oud is. Dit is iets langer dan de Coral 360. De Pebble 360 is bovendien erg veilig en comfortabel.

Maxi-Cosi Jade Auto Reiswieg

maxi cosi jade alternatief klein zwart

Wil jij geen autostoeltje waar je baby in ‘zit’, maar liever eentje waar hij of zij in ligt? Dan is de Maxi-Cosi Jade Auto Reiswieg de oplossing. In deze reiswieg ligt je kleintje net alsof hij of zij in de kinderwagen ligt. Dat is voor zijn ontwikkeling beter. Hierdoor hoef je minder op te letten hoe lang je kindje in de Maxi-Cosi Jade ligt. Voor extra kwetsbare baby’s, bijvoorbeeld prematuur geboren kindjes, is dit ook een geweldige oplossing.

Silver Cross Dream + Dream i-Size Base

Silver Cross Dream + Dream i-Size Base klein zwart

De Silver Cross Dream + Dream i-Size Base is een autostoeltje inclusief Isofix basis. De bekleding van deze stoel is gemaakt van ademend bamboe.

Dat zorgt voor veel comfort voor je kleintje. De autostoel is erg veilig en is te gebruiken totdat je kind 85 centimeter lang is.

Conclusie

Voor ouders die hun kind vaak in en uit de auto halen, is de Maxi-Cosi Coral 360 een absolute verademing. Door de lichtgewicht soft carrier is dit een heel stuk makkelijker. Helemaal in combinatie met de draagriem wordt het tillen van je kleintje terwijl hij of zij lekker in de soft carrier ligt een fluitje van een cent.

Voor dit gemak moet je wel flink wat geld neerleggen. Voor optimaal gebruiksgemak heb je niet alleen de Coral 360, maar ook de FamilyFix 360 nodig. De autostoel heeft een adviesprijs van €299,99 en de Isofix basis kost €249,99. Dat is een behoorlijke investering voor een autostoel die je een jaar gebruikt. De FamilyFix 360 is gelukkig wel ook met een peuter-autostoel te combineren. 

Kun jij het geld missen en wil je het eerste jaar van je kleintje genieten van optimaal comfort en gemak? Dan is de Maxi-Cosi Coral 360 het geld meer dan waard. Je kleintje ligt heerlijk comfortabel en veilig in de soft carrier en safety shell en jij bespaart jezelf heel wat rugpijn. Dat mag zeker wel wat kosten!

Meer keuze nodig?

Wil je eigenlijk nog meer keuze en weten welke autostoelen groep 0 onze top 5 hebben gehaald? Lees dan ons artikel de beste autostoel groep 0 voor je baby.

Wil je meer weten over de verschillende typen autostoelen, en welke het beste bij jou past? Lees dan onze koopgids: hoe kies je de beste autostoel

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby