Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maxi-Cosi Pearl 360 Review

Maxi-Cosi Pearl 360 Review - Header

Dit is de review van de Maxi-Cosi Pearl 360. 

Overweeg jij om de Maxi-Cosi Pearl 360 te kopen voor je kind? 

De Maxi-Cosi Pearl 360 is een i size autostoeltje die je lang kunt gebruiken. Omdat de stoel meegroeit met je kleintje gebruik je de stoel langer dan de meeste baby- of peuterautostoelen. 

Met de aankoop van de Pearl 360 ben je in één keer klaar voor de eerste 4 jaar. Hiervoor betaal je wel flink, maar dit levert je wel een behoorlijke hoeveelheid gemak, comfort en veiligheid op

In deze Maxi Cosi Pearl 360 review lees je alles wat je over deze stoel moet weten. 
Maxi-Cosi Pearl 360 Review

Geschikt voor baby én peuter

Met de Pearl 360 ben je met één aankoop klaar voor de eerste 4 jaar van je kleintje. De stoel groeit mee met je baby, dreumes en peuter. 

In het begin heeft de stoel een fijne zitverkleiner, waar je baby geborgen in ligt. Later heeft je kleintje juist alle ruimte om comfortabel te zitten. Je laat de stoel eenvoudig meegroeien met je kind.

Meerdere ligstanden

Vooral baby’s, maar ook dreumesen en peuters slapen vaak heerlijk in de auto. Maak het ze nog comfortabeler met een ligstand die bij ze past. 

De maxi cosi pearl heeft meerdere slaapstanden, waardoor je kind heerlijk wegdut tijdens lange autoritten.

Veel aandacht voor veiligheid

De veiligheid van een autostoel is natuurlijk erg belangrijk. De Pearl 360 voldoet aan de strenge i Size veiligheidsnorm. De stoel vervoert jouw kindje zo lang mogelijk achterwaarts én biedt optimale bescherming tegen zijdelingse botsingen.

Achterwaarts vervoeren

Bij de achterwaarts gerichte autostoel rijdt uw kind tegen de rijrichting in. Door beter verdeling van de krachten bij een botsing, is de meest veilige manier van vervoeren. 

Het advies is daarom om uw kind zo lang mogelijk op deze wijze te vervoeren. 

Doordat de stoel meegroeit met je kindje, kun je je kindje zo lang mogelijk achterwaarts, dus veilig vervoeren!

Zijdelingse botsingen

Onder andere de G-CELL zijdelingse bescherming houdt je kind veilig, zelfs tijdens een zijdelingse botsing. De Pearl is enkel in combinatie met de Isofix base te gebruiken. 

Dit is ook zeker de meest veilige optie om een autostoel te installeren. Op de FamilyFix 360 basis zie je meteen of je het stoeltje goed geïnstalleerd hebt. Foutieve installatie is daardoor niet mogelijk.

Draaibaar in elke ligpositie met FlexiSpin

In combinatie met de FamilyFix 360 is de Pearl 360 volledig draaibaar. In welke ligpositie de stoel ook staat, je draait het stoeltje met slechts één hand naar je toe. 

Zo houd je altijd een hand over om je kind mee vast te houden. Je kind in het autostoeltje zetten gaat zo heel erg makkelijk.

ClimaFlow panelen en bekleding

In een autostoeltje kan het onbedoeld best snel warm worden. Met ClimFlow gaat Maxi-Cosi dit tegen. 

Speciale panelen, ademende bekleding en schuim zorgen ervoor dat je kind het niet te warm blijft. 

Zo is het stoeltje extra comfortabel, zelfs in de zomer.

Innovatief openstaand gordelsysteem

De draaibare Pearl 360 maakt het al makkelijk om je kind in de autostoel te zetten, maar de Easy-in gordels maken het nóg makkelijker. 

Door dit innovatief openstaand gordelsysteem hoeft je niet meer onder de billen van je kind op zoek naar de gordels, want de Easy-in gordels blijven uit zichzelf open staan. 

Dat scheelt frustratie en tijd.

Waar is het handvat?

Als nadeel van de Pearl 360 wordt genoemd dat deze autostoel geen handvat heeft om de stoel aan op te tillen. Dat is, helemaal als je baby echt nog klein is, inderdaad wel een nadeel. 

De Pearl 360 is echt gemaakt als stoel voor ín de auto en dus niet voor daar buiten. Je zal dus niet, zoals bijvoorbeeld met de Maxi Cosi Pebble 360, je kind met stoel en al naar de auto tillen.

De Pearl 360 is dan ook niet eenvoudig mee naar binnen te nemen en is ook niet op een onderstel van een kinderwagen te plaatsen. 

Je zult je kindje dus op de plaats van bestemming altijd uit de Pearl 360 moeten halen.

Maxi Cosi Pearl 360 Specificaties

Bestemd voorBaby/Peuter
StoelgroepGroep 0-1
LeeftijdGeboorte +/- 4 jaar
Gewicht kind0 – 17,5 kg
Lengte kind40 – 105 cm
RijrichtingAchterwaarts + Voorwaarts
i-SizeJa
Gewicht stoel8 kg
Wijze van bevestigingIsofix
Isofix base nodig?Ja (FamilyFix 360)
Draaibaar?Ja
Garantie24 maanden

Pearl 360 accessoires

Bij het kopen van de Pearl 360 heb je de mogelijkheid om de autostoel uit te breiden met accessoires. Deze maken het gebruik van de stoel nog leuker of makkelijker.

Isofix base FamilyFix 360 (Must have!)

Maxi Cosi Familyfix 360 zwart

De FamilyFix 360 is het belangrijkste accessoire voor de Pearl 360. Zonder deze Isofix base is de autostoel namelijk niet te gebruiken. 

De basis zorgt voor een veilige installatie in de auto. Je klikt de Pearl autostoel vervolgens eenvoudig op de basis, waardoor het stoeltje veilig vastzit. De FamilyFix 360 zorgt er ook voor dat de autostoel 360 graden kan draaien.

Achterbankspiegel (Aanrader!)

zwarte maxi cosi achterbankspiegel

In de Pebble 360 zit je baby veilig achterwaarts (zoals in elke groep 0+ stoel). Dit is veilig voor je baby, maar betekent wel dat jij minder goed kunt zien wat je kleintje in de stoel doet. 

Zomerhoes

Een zomerhoes voor de Pearl 360 is een fijn accessoire tijdens warme zomers. De hoes is gemaakt van badstof en voelt fijn aan. De stof absorbeert snel vocht, waardoor het koeler aanvoelt dan de normale bekleding. 

Ook beschermt de zomerhoes de Pearl 360 tegen vuil. Bij een ongelukje gooi je de hoes gemakkelijk in de was en hoef je dus niet de hele bekleding te verwijderen.

Meningen van anderen

Dat de Maxi Cosi Pearl een fijne baby-/peuterautostoel is, lees je ook terug in reviews van gebruikers. Van de beoordelaars van deze stoel op de Maxi-Cosi website raadt maar liefst 93% het gebruik van deze stoel aan.

 Zo is er in reviews onder andere het volgende te lezen:

“Wat is dit een fijn autostoeltje. Hoewel mijn dochtertje al 16 maanden oud is ben ik pas onlangs overstag gegaan. Maar achteraf had ik direct dit stoeltje moeten gebruiken. Voor jou als ouder een ideaal stoeltje, zowel qua eenmalig bevestigen (in 2 minuten!!) als in dagelijks gebruik.

Maar ook mijn dochtertje dit er fijn in, hij zit lekker hoog en ze kan er door de twee standen zowel lekker in zitten als een beetje liggen. En door de draaistand hoef ik geen scheve houding meer aan te nemen en mijn dochtertje ook niet in vreemde bochten gebracht te worden. Kortom ik raad deze autostoel van Maxi Cosi alle ouders toe!”

En:

“Ik heb de Maxi-Cosi Pearl 360 Car Seat nu een paar weken in huis (of moet ik zeggen in de auto) en het is echt een geweldig product. Hij past heel mooi in de auto en biedt ons kind veel comfort. Altijd als ik haar erin leg dan valt ze gelijk in slaap tegen de wangetjes van het autostoeltje.

Het gebruikersgemak is fantastisch. Je kan met behulp van de base het stoeltje draaien naar de gewenste hoek, om vervolgens zo ergonomisch mogelijk het kindje eruit of erin te zetten. Ook dat het een kinderstoel is van 0 tot 4 jaar is heel relaxt. Zo hoef je niet iedere keer van stoel te veranderen als je kind groter wordt. De stoel biedt ook voldoende comfort door de luchtcirculatie in de bekleding. Ook kunnen de hoezen gemakkelijk in de wasmachine. Eén keer was er een beetje gespuugd, maar dat is in de wasmachine zo weer schoon gemaakt. Echt een top autostoeltje!”

Op de site van Maxi-Cosi staan nog meer beoordelingen

Alternatieven Maxi Cosi Pearl 360

Is de Maxi-Cosi Pearl autostoel toch niet helemaal wat je zoekt? 

We zetten 4 goede alternatieven voor je op een rijtje. Zo vind je gemakkelijk de autostoel die bij jou en je kind past.

Cybex Sirona Z i-Size

rode cybex thumb

De Cybex Sirona Z i-Size is net als de Maxi-Cosi Pearl 360 een draaibare autostoel. De Cybex Sirona Z i-Size is bruikbaar vanaf de geboorte tot je kind ongeveer 4 jaar is. Je plaatst het stoeltje op een Isofix basis. 

De Cybex Sirona Z i-Size lijkt qua specificaties erg veel op de Pearl 360. Ook deze autostoel is veilig en comfortabel in gebruik. De verschillende ligstanden maken het voor je kindje prettig om in de stoel te slapen. Dat maakt van de Cybex Sirona Z i-Size ook zeker een goede stoel om te overwegen.

Joie I-Spin Safe

De draaibare Joie I-Spin Safe is een goedkoop alternatief voor de Maxi-Cosi Pearl 360. De Joie I-Spin Safe is ook te gebruiken tot je kind zo’n 4 jaar is en voldoet aan de i Size normering.

Het verschil in prijs zit vooral in het feit dat je bij de Joie autostoel geen aparte Isofix basis hoeft te kopen. Deze zit al bij de stoel inbegrepen.

Vergeleken met de Maxi-Cosi scheelt dit meer dan €250. De Joie autostoel is geen 360 graden draaibaar, maar kan 90 graden draaien. Om je kind comfortabel in de autostoel te zetten is dit voldoende.

Nuna Prym

nuna thumb grijs

De Nuna Prym autostoel is een slimme i Size stoel voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar oud. De stoel is, net als de Pearl 360, 360 graden draaibaar.

Met automatisch activerende zijwaartse bescherming zit je kind goed beschermd in deze autostoel. De stoel groeit goed mee met je groter wordende kind. 

Maxi-Cosi Axissfix Plus

blauwe maxi cosi axxis

De Maxi-Cosi Axissfix Plus is een andere draaibare autostoel van Maxi-Cosi. Het stoeltje is geschikt vanaf de geboorte totdat je kind 4 jaar is. Voor de Axissfix Plus heb je geen aparte Isofix basis nodig. Deze wordt standaard meegeleverd.

Dat maakt de Axissfix Plus goedkoper dan de Pearl 360. Wel is de Axissfix Plus voorzien van minder ligstanden en heeft het een minder luxe afwerking dan de Pearl 360.

Conclusie

De Maxi-Cosi Pearl 360 is een luxe, veilig en comfortabel i size autostoeltje voor de eerste 4 levensjaren van je kind. De stoel is voor langdurig gebruik dus ondanks de investering, beleef je er best lang plezier van. 

De Pearl 360 is geschikt voor achterwaarts vervoer. Bovendien voorzien van veel handigheidjes, zoals Easy-in gordels, een aantal slaapstanden, comfortabele bekleding en veilige G-CELL technologie. 

De Pearl 360 is alleen in combinatie met de FamilyFix 360 te gebruiken. Dat maakt het geen goedkope optie.

Hoewel de Pearl 360 een babystoel is, heeft de stoel geen handvat zoals veel andere babystoelen (zoals de maxi cosi pebble 360) hebben. Dit komt omdat het niet enkel een baby-, maar ook een peuterautostoel is. 

Je zult je kleintje dus altijd uit de Pearl 360 moeten halen, zodra je de bestemming bereikt hebt. Dit is niet altijd even praktisch.

Voor grotere kinderen is de Pearl 360 wel absoluut een praktische stoel.

Voor ouders die graag een stoel willen die de eerste 4 jaar van het leven van hun kind meegaat, is de Pearl 360 een geweldige optie. 

Meer keuze draaibare autostoelen nodig?

Wil je eigenlijk nog meer modellen vergelijken? Lees dan ons artikel Wat is de beste draaibare autostoel? (Groep 0-1)

Wil je meer weten over de verschillende typen autostoelen, en welke het beste is voor jouw situatie? 

Lees dan onze koopgids: hoe kies je de beste autostoel

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby