Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Maxi-Cosi Pebble 360 Review

Blauwe Maxi-Cosi Pebble 360

Dit is de review van de Maxi-Cosi Pebble 360

Ben jij je aan het oriënteren op een goede autostoel (groep 0+) en ben je benieuwd naar de Maxi-Cosi Pebble 360? 

De Maxi-Cosi Pebble 360 is een geweldige nieuwe autostoel van Maxi-Cosi. De stoel voldoet aan strenge veiligheidseisen en is te gebruiken tot je kindje 15 maanden oud is. 

Door het speciale draaibare systeem wordt het wel heel makkelijk om je kleintje in de autostoel te zetten. 

Ook aan het comfort van je kindje is gedacht. Je baby zal zich heerlijk geborgen voelen in het stoeltje en krijgt het door de ClimaFlow panelen nooit te warm.

In deze review vind je alle informatie die je nodig hebt. 

Je leest meer over de eigenschappen van het autostoeltje, ontdekt welke accessoire handig zijn (of juist niet) en leert meer over de verschillen tussen de verschillende Pebble autostoelen. 

Ook geven we je enkele alternatieven, voor als de Pebble 360 toch niet helemaal aansluit op jouw situatie en wensen. 
Maxi Cosi Pebble 360 Snel Overzicht

De Maxi-Cosi Pebble 360 is de nieuwste Pebble autostoel van Maxi-Cosi. De originele Pebble autostoel was erg populair, maar is ondertussen niet meer verkrijgbaar. 

Wel zijn er sindsdien enkele opvolgers van de Pebble op de markt gekomen. De Pebble 360 is hier de nieuwste en meest uitgebreide versie van. 

Draaisysteem

Het eerste dat opvalt aan de Pebble 360 is het speciale draaisysteem. Hiermee draai je de autostoel met één hand naar je toe. 

Zo hoef jij geen onhandige manoeuvres meer uit te voeren om je uk comfortabel in de autostoel te leggen. 

Dit draaisysteem werkt enkel in combinatie met de FamilyFix 360 basis. 

Veiligheid

Qua veiligheid voldoet de Pebble 360 aan de strenge i Size normering. G-CELL-technologie zorgt voor extra bescherming bij een zijdelingse botsing. 

Comfort

De ruime stoel is bovendien te gebruiken tot je kindje ongeveer 15 maanden oud is. Dit is langer dan bijvoorbeeld de Pebble Pro. 

De ClimaFlow panelen zorgen ervoor dat je uk het nooit te warm krijgt. En de baby-hugg-zitverkleiner creëert een veilig en comfortabel plekje voor je pasgeboren baby.

Pebble 360 Specificaties

Bestemd voorBaby
StoelgroepGroep 0+
LeeftijdGeboorte +/- 15 maanden
Gewicht kind0 – 13 kg
Lengte kind45 – 83 cm
RijrichtingAchterwaarts
i-SizeJa
Gewicht stoel4,3 kg
Wijze van bevestigingIsofix
Isofix base nodig?Ja (FamilyFix 360)
Draaibaar?Nee
Garantie24 maanden

Verschillen tussen Pebble modellen met dezelfde naam

Als je je gaat oriënteren op een Maxi-Cosi Pebble autostoel kun je een beetje in de war raken van alle verschillende modellen. 

Maxi-Cosi heeft namelijk vier modellen onder de naam Pebble op de markt gebracht. De Pebble (zonder verdere toevoeging) is het originele model. 

pebble, pebble plus pebble pro en pebble 360 op een rij

Dit oude model is niet meer verkrijgbaar. De directe opvolger heet de Pebble Plus. Dit is een uitlopend model en zal binnenkort niet meer verkrijgbaar zijn. De twee nieuwste modellen zijn de Maxi Cosi Pebble Pro en de Pebble 360. Deze zijn beide nog goed verkrijgbaar.

Bij elke nieuw Pebble-model dat Maxi-Cosi uitbracht, werden een aantal punten verbeterd. Zo voldeed de originele Pebble nog niet aan de i Size normering, maar is dat bij de drie andere modellen wel het geval. 

De Pebble Plus had ook een betere baby-inleg dan de Pebble. Deze baby-inzet werd bij de Pebble Pro nog verder verbeterd. 

Bij de Pro bestaat de zitverkleiner uit twee losse kussentjes, zodat je deze eenvoudig aan je kindje aanpast. Bij de Pebble 360 haalt Maxi-Cosi echt alles uit de kast. Zowel de veiligheid als het comfort is bij deze Pebble verbeterd. 

Wel kost de Pebble 360 wat meer dan zijn zusje de Pebble Pro.

Maxi-Cosi Pebble 360 Review

De Pebble 360 is in alle opzichten een comfortabele en veilige autostoel voor baby’s, vanaf de geboorte tot ongeveer 15 maanden oud. 

Om gebruik te maken van de speciale draaifunctie moet je wel een aparte FamilyFix 360 basis aanschaffen. Dit maakt de autostoel (inclusief basis) wel een dure aankoop. Gebruikers van de Pebble 360 vinden het stoeltje de prijs echter meer dan waard. 

Opvallend is dat veel ouders de zonnekap van de Maxi-Cosi Pebble 360 prijzen. Bij de voorganger (Pebble Pro), was dit nog wel eens een probleem. 

De Pebble 360 heeft echter een fijne zonnekap, die ook laagstaande zon goed uit het gezicht van je baby houdt. Een echt pluspunt! 

Bij de Pebble 360 is aan alles gedacht. Handelingen die je vaak uitvoert, zoals het wegklappen van het handvat en het vergroten/verkleinen van de gordels, verlopen heel eenvoudig en soepel. 

Draaibaar: met één hand

De belangrijkste eigenschap van de Pebble 360 is wel de draaibaarheid van de stoel. Het is het eerste Pebble-model met deze mogelijkheid. 

Je draait de stoel met slechts één hand, waardoor je tegelijkertijd je kindje vasthoudt. Je baby in en uit de autostoel tillen gaat hierdoor heel erg gemakkelijk. 

Let wel op dat deze functionaliteit alleen werkt in combinatie met de FamilyFix 360 basis!

Easy-in harnas

zwarte pebble 360 met inleg

Als je je kleintje in de autostoel hebt gezet, moet je de gordels nog vastmaken. Bij veel autostoelen moet je de gordels dan eerst onder de billen van je kind tevoorschijn toveren. 

Dat is vervelend voor jou en je kindje. Met de Easy-in gordels heb je dit probleem niet meer. Bij het open klikken van de gordels blijven de gordeltjes open staan. 

Zo zet je je kindje in de stoel en klik je de gordeltjes daarna probleemloos dicht. Dat scheelt tijd en gedoe.

ClimaFlow

zwarte pebble 360 met climaflow

De lichaamstemperatuur van je baby is erg belangrijk voor zijn of haar gezondheid. Je wilt dan ook niet dat je uk het in de autostoel opeens veel te warm krijgt. 

De ClimaFlow panelen en ademende bekleding van de Pebble 360 helpen je kindje hierbij. Door de goede luchtcirculatie krijgt je kind het ook op langere autoritten niet te warm.

Extra zijwaartse bescherming

Een autostoel moet natuurlijk vooral heel erg veilig zijn. Je hoopt het nooit mee te maken, maar bij een ongeluk wil je er zeker van zijn dat je uk goed beschermd wordt. 

De Pebble 360 heeft daarom speciale G-CELL-technologie. Deze zorgt voor extra bescherming bij zijdelingse botsingen. Zowel in de ANWB als de ADAC test komt de Pebble 360 dan ook erg goed uit de veiligheidstesten.

Pebble 360 accessoires

Je kunt de Pebble 360 uitbreiden met verschillende accessoires. Je kiest zelf of je deze erbij koopt of niet. Je kiest uit:

  • FamilyFix 360
  • Zomerhoes
  • Voetenzak
  • Achterbankspiegel
  • Stoelbeschermer
  • Autostoeladapters

FamilyFix 360 (Must have!)

Maxi Cosi Familyfix 360 zwart

De FamilyFix 360 is de Isofix base voor de Pebble 360. Zonder deze basis is de autostoel niet 360 graden te draaien. Je kunt de autostoel wel met de autogordel bevestigen, maar dit is minder veilig en minder gebruiksvriendelijk. 

Als je uk uit de Pebble 360 is gegroeid, plaats je de peuterstoel (Maxi Cosi Pearl 360) op dezelfde basis.

Zo gebruik je de FamilyFix 360 vanaf de geboorte totdat je kind ongeveer 4 jaar is.

Voetenzak

grijze maxi cosi voetenzak

Een voetenzak voor de Maxi-Cosi Pebble 360 is handig voor in de winter. Zo hoef je niet in de weer met onhandige dekentjes en zit je uk toch heerlijk warm.

Helemaal als je de Pebble 360 ook af en toe als kinderwagen gebruikt, is de voetenzak in de winter een geweldige toevoeging.

Achterbankspiegel (Aanrader!)

zwarte maxi cosi achterbankspiegel

In de Pebble 360 zit je baby veilig achterwaarts (zoals in elke groep 0+ stoel). Dit is veilig voor je baby, maar betekent wel dat jij minder goed kunt zien wat je kleintje in de stoel doet. 

De achterbankspiegel lost dit op. Via je achteruitkijkspiegel kijk je in de achterbankspiegel. Deze stel je zo af dat je precies ziet wat zich in de Pebble 360 afspeelt. 

Zo zie je altijd precies wat je kleintje aan het doen is en hoef je geen gevaarlijke manoeuvres uit te halen om je kind tijdens het rijden te kunnen zien.

Stoelbeschermer

zwarte maxi cosi stoelbeschermer

Wil jij het interieur van je auto beschermen tegen vieze schoentjes, spuugvlekken en andere beschadigingen?

Dan is de stoelbeschermer van Maxi-Cosi erg handig. De stoelbeschermer is te gebruiken in elke auto en met elk type autostoeltje.

Meningen van anderen

Ouders die de Pebble 360 gebruiken zijn allemaal heel erg positief over de autostoel. Op de website van Maxi-Cosi raadt maar liefst 96% van de beoordelaars het product aan! Een greep uit de positieve reviews:

“Bij onze vorige dochter die inmiddels 3 jaar oud is hadden we ook een pebble maxi-cosi. Deze beviel erg goed. Dus toen we zwanger waren gingen we weer opzoek naar een nieuwe. Na enig zoeken kwamen uit bij dit model. Hij sprak ons vooral aan in combinatie met de familyfix 360. Deze nieuwe pebble zit technisch goed in elkaar en voel zeer degelijk en solide.

De zonnenkap kan ook een stuk verder dicht dan de vorige versie. Wat ook erg fijn is, zijn de inzetstukken. Er zit één inzetstuk voor een newborn bij. Deze is echt heel mooi klein en geschikt om je kindje in de eerste weken in te vervoeren. Na deze periode kan je gemakkelijk deze inzet er uit pakken en dan zit er nog een verkleining in. Kortom voor ons is dit een hele fijne maxi-cosi en we raden hem ook iedereen aan.”

“De maxi-cosi ziet er bij de eerste blik basic uit, maar eenmaal in gebruik heeft hij vele voordelen. Zoals de kap die veel makkelijker in gebruik is, de newborn verkleiner en de hendel. Daarnaast voelt hij lichter aan dan de Pebble Pro die wij hiervoor in gebruik hadden.

Al met al een fijne, makkelijk in gebruik maxi-cosi met vele nieuwe verbeteringen. We raden hem dan ook zeker aan.”

Meer reviews op Maxi Cosi

Alternatieven

Is de Pebble 360 toch niet helemaal wat je zoekt of valt deze autostoel buiten je budget? Dan hebben we nog drie alternatieven voor je verzameld. Zo vind jij gemakkelijk de autostoel die écht bij jou en je kleintje past.

Maxi-Cosi Jade Auto Reiswieg

maxi cosi jade alternatief klein zwart

Zoek jij een autostoel waarin je kleintje niet zit maar ligt? Dan is de Maxi-Cosi Jade Autoreiswieg een goede optie. In deze speciale reiswieg ligt je kindje plat, net zoals in een kinderwagen of bedje. 

Dat is beter voor de ontwikkeling, waardoor je uk ook wat langer in deze reiswieg mag liggen dan in een normale autostoel. Voor premature baby’tjes, die nog net wat meer aandacht en zorg nodig hebben, is de Jade Auto Reiswieg ook een geweldige optie.

Silver Cross Dream + Dream i-Size Base

Silver Cross Dream + Dream i-Size Base klein zwart

De Silver Cross Dream + Dream i-Size Base is een vergelijkbaar autostoeltje met de Maxi-Cosi Pebble 360. Ook deze autostoel gebruik je in combinatie met een Isofix basis. 

De Silver Cross Dream autostoel komt qua veiligheid ook erg goed uit de test. De bekleding is gemaakt van milieuvriendelijke bamboe materiaal en voelt comfortabel aan voor je kleintje.

Joie I-Level Baby Autostoel

Joie I-Level Baby Autostoel klein zwart

Wil je wel graag een Isofix autostoel, maar valt de Pebble 360 inclusief basis wat buiten je budget? Overweeg dan de Joie I-Level Baby Autostoel. 

Deze autostoel is goedkoper dan de Pebble 360, maar komt ook erg goed uit de test. De stoel kan dan misschien niet draaien, maar is verder wel erg comfortabel in gebruik.

Conclusie

Vind jij comfort, veiligheid en gebruiksgemak erg belangrijk bij een groep 0+ autostoel? Dan is de Maxi-Cosi Pebble 360 misschien wel precies wat je zoekt. 

Deze autostoel beschikt over allerlei praktische en fijne toevoegingen, waardoor de stoel voor zowel je kleintje als jezelf erg fijn is. De mogelijkheid om de stoel te draaien is een goede toevoeging. Ook de hoge mate van bescherming die de stoel biedt is erg belangrijk. 

Voor al dit comfort betaal je echter wel flink. Niet alleen de stoel zelf is niet goedkoop, ook de FamilyFix 360 basis die je nodig hebt is aan de prijs. De Pebble 360 is zonder deze basis wel te gebruiken, maar dan lever je flink in op gebruiksgemak. Dat is dus niet aan te raden. 

Als je minder wilt of kunt uitgeven aan een autostoel, is een andere autostoel mogelijk een beter alternatief. De Maxi Cosi Pebble Pro is een goede optie, maar ook andere autostoelen zijn het overwegen waard. 

Kun en wil je het geld wél uitgeven? Dan zul je zeker geen spijt krijgen van de aankoop van de Pebble 360. 
Meer keuze nodig?

Ik hoop dat je door dit artikel jouw beste maxi cosi hebt kunnen kiezen!

Wil je eigenlijk nog meer keuze en weten welke autostoelen groep 0 onze top 5 hebben gehaald? Lees dan ons artikel de beste autostoel groep 0 voor je baby.

Wil je meer weten over de verschillende typen autostoelen, en welke het beste bij jou past? Lees dan onze koopgids: hoe kies je de beste autostoel

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby