Maxi-Cosi Pebble Review

Een van de meest populaire baby autostoel (groep 0+) is de Maxi Cosi Pebble. Het was het topmodel in deze groep. TOT de komst van de opvolger de Maxi Cosi Pebble Plus.

De Pebble en de Pebble Plus stoelen zijn dus NIET hetzelfde! Is het daardoor nog de moeite waard om de Pebble aan te schaffen? Jazeker! Maar weet dat de Pebble Plus hoger scoort in de tests. 

In deze Maxi-Cosi Pebble review leer je alles over de Pebble, je weet wanneer dit de juist stoel voor jou is en begrijpt de verschillen met de Pebble Plus. 

VOORDELEN

  • Gordel zit niet in de weg 
  • Goedgekeurd voor gebruik in vliegtuig
  • Eenvoudig verstellen hoofdsteun en gordel
  • Bekleding eenvoudig te verwijderen

NADELEN

  • Geen i-Size veiligheid
  • Samen met Isofix hoge investering
  • Opvolgstoel voor FamilyFix onderstel is geen achterwaartse stoelBelangrijkste eigenschappen Maxi-Cosi Pebble

Review Maxi Cosi Pebble

Maxi Cosi Pebble is geschikt vanaf de geboorte tot 13 kg. Dit komt overeen tot ongeveer 12 maanden. Vastzetten kan via Isofix OF autogordel. In geval van montage via Isofix, dient het onderstel FamilyFix los aangeschaft te worden.

De Pebble is verkrijgbaar in 7 kleuren. Net zoals elke stoel uit deze groep wordt het kindje achterwaarts vervoerd. 

Veiligheid

De Pebble is al enkele jaren op de markt en is gekeurd onder onder de (oude) wetgeving R44. Deze wetgeving komt uit de jaren 80 en wordt op den duur vervangen door de nieuwe i Size (R129) wet. Volgens de i Size worden de stoelen nog strenger getest. Meer over de verschillen tussen de wetten staat in het artikel over beste autostoelen.

Het feit dat de stoel nog onder de oude wetgeving valt betekent dat ze niet onderworpen worden aan een zijwaartse aanrijding tijdens de test. Dat is wel het geval in de nieuwe i Size wetgeving waarin is botsing van de zijkant als eis is opgenomen.

De Pebble is voorzien van het Side Protection System. Dit biedt verbeterde veiligheid tegen aanrijdingen vanaf de zijkant. Maar toch; wil je een stoel die optimale veiligheid biedt bij een zijwaartse aanrijding, neem dan een stoel met i Size normering. Zoals de Maxi-Cosi Pebble Plus.

De Maxi Cosi Pebble kreeg van de consumentenbond een ruime voldoende voor veiligheid in de test uit 2014. Let hierbij wel op: het is veiliger om de stoel met behulp van Isofix te monteren.

Isofix of gordel

De Pebble kan gewoon met de autogordel bevestigd worden. Is jouw auto in bezit van Isofix, dan is het zeker de overweging waard om de Isofix bevestigingsplaat, FamilyFix aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat je in een handomdraai de stoel in de auto plaatst in plaats van een een paar minuten met de gordel. Bovendien kan je de stoel eigenlijk niet verkeerd bevestigen.

Bovendien komt het ten goede van de veiligheid. Ter vergelijking: de consumentenbond geeft een onvoldoende voor bescherming tegen een aanrijding van de zijkant in geval van gordelbevestiging. Gebruik je diezelfde Pebble in combinatie met de FamilyFix, dan krijgt de combi een dikke voldoende.

Het nadeel is wel dat de FamilyFix apart gekocht moet worden. Met een adviesprijs van 159 wordt bij elkaar wel een grote uitgave.

En ja uiteraard is niet belangrijker dan de veiligheid voor je kind, maar je moet het wel kunnen betalen!

Comfort

Het stoeltje gaat ‘maar’ ongeveer 12 maanden mee. Na die tijd zal het hoofdje boven de rand uitkomen. Dit is het teken dat je kindje toe is aan een nieuwe stoel. 12 maanden lijkt kort, maar voor een babyjaar is dat best veel. Ga maar na hoeveel jouw kleine groeit. In alle fases in het onwijs belangrijk dat de stoel prima om je kindje aansluit. De Maxi Cosi Pebble houdt daar prima rekening mee. Er wordt namelijk een zitverhoger en hoofdkussen bijgeleverd. Deze kun je gebruiken tot het kindje ongeveer 6 maanden is, dan kun je eventueel het kussentje weghalen, en alleen het kussentje blijven gebruiken. Daarnaast kun je de gordels en hoofdstuk eenvoudig, zonder demonteren, in een beweging verstellen.

Doordat de gordels open blijven staan bij het losmaken, is het erg eenvoudig om je kindje in en uit de stoel te zetten. Je hoeft niet te ‘graven’ naar de gordeltjes onder de billetjes.

De stoel is voorzien van een zonnekap die verborgen zit achter een rubberen rand. De kap is gemakkelijk erachter vandaan te halen. Iets wat bij bijvoorbeeld de maxi cosi cabriofix lastiger gaat. De kap is gemaak van stof die je door middel van lussen aan het handvat bevestigd. Logische oplossing, maar het is wel jammer dat het daardoor kapje niet helemaal naar beneden kan. Bij een laagstaande zon schijnt de zon dus in het gezichtje, Je zal dus door middel van een doek of parasol de opening moeten afschermen. Andere merken hebben de mogelijkheid om de kap verder te krijgen waardoor dit niet nodig is.

De bekleding is erg eenvoudig om te verwijderen. Het is niet nodig om delen eerst te demonteren zoal bij andere stoelen wel een het geval is. De bekleding is wasbaar in de machine, wat geen overbodig luxe is bij die kleintje – de vraag is niet Of de bekleding vies wordt, maar wanneer.

Kwaliteit

De afwerking is zoals alle Maxi Cosi autostoelen prima in orde. Als je de stoel vasthoudt en goed bekijkt, dan zie en voel je dat overal goed over nagedacht is en dat alles zo goed in elkaar zit. Niet voor niets geeft Maxi Cosi daarom levenslange garantie af! Hiervoor moet je eerst wel even de Pebble registreren op de site. Doe je dat niet dan krijg je standaard 24 maanden garantie. De moeite waard dus!

De stoel is ook officieel goedgekeurd voor gebruik in het vliegtuig. De stoel past dus perfect op de vliegtuigstoel. Je kunt je kindje daardoor tot in het vliegtuig comfortabel meenemen! 

Prijs

De adviesprijs is €199,-. Ben je van plan om ook het FamilyFix onderstel aan te schaffen dan komt daar nog €159,- bij.

Belangrijk punt is wel dat het het FamilyFix onderstel ook kunt gebruiken voor de opvolgstoel, de Maxi-Cosi Pearl. Aangezien je deze stoel kun je tot wel 4 jaar gebruiken heb je er langer plezier van!

Hoe vergelijkt de Rubi XP zich met andere stoelen? 

Maxi-Cosi Pebble vs. Maxi-Cosi Pebble Plus

De opvolger en upgrade van de Pebble. Het is heel verwarrend dat Maxi-Cosi gekozen heeft voor de naam Pebble Plus. Vooral als je voor het eerst oriënteert, kun je die twee nog wel eens door elkaar halen terwijl er grote verschillen zijn!

De stoel compleet opnieuw ontwikkeld om zo te voldoen aan de zwaardere i Size normering. Verbeterde Side Impact Protection technologie zorgt op verhoogde veiligheid op zijwaartse botsingen. De stoel is met een adviesprijs van 269 wel een stuk duurder.

Ook de Pebble Plus maakt gebruik van een onderstel: de 2wayFix. Dit is dus een ander onderstel dan de FamilyFix! Ook bij de 2wayFix kun je het onderstel gebruiken voor de opvolgstoel. In dit geval is dat de Maxi Cosi 2wayPearl.

Het belangrijkste verschil tussen de opvolgstoel Pearl en de 2wayPearl is dat de 2wayPearl een achterwaartse stoel is (veel veiliger!) en de Pearl een voorwaartse stoel. Lees voor meer informatie over achterwaarts rijden.

Heeft je auto Isofix, en ga je voor optimale veiligheid en comfort, dan is deze stoel wellicht beter voor jou. 
Maxi-Cosi Pebble vs. Maxi-Cosi CabrioFix

De Cabriofix, is het zusje van de Pebble. De Pebble scoort over het algemeen hoger in veiligheid. Verder zitten de verschillen vooral in gebruikersgemak. Zo is de zonnekap wat lastiger te pakken en op te bergen, is het niet voorzien van een openstaand gordelsysteem en is de bekleding verwijderen wat lastiger. De stoel is wel goedkoper dan de Pebble. Ook bij deze stoel dient een apart onderstel (EasyFix of FamilyFix) worden aangeschaft bij montage via Isofix.

Dus als deze stoel beter in je budget past en je hebt wat meer geduld dan is deze stoel wellicht een goede match voor jou
Wanneer de Maxi-Cosi Pebble Kopen?

Is de Maxi Cosi Pebble iets voor mij?

Heb je geen Isofix, maar wil je wel een veilige stoel die van alle gemakken is voorzien? Of heb je wel Isofix, maar niet het budget voor de Pebble Plus? Wil je een stoel van hoge kwaliteit en een goed garantie? Dan kan de Maxi Cosi Pebble zeker interessant voor je zijn!
Meer keuze nodig?

Wil je meer keuze en weten welke autostoelen groep 0 onze top 5 hebben gehaald? Lees dan ons artikel de beste autostoel groep 0 voor je baby.

Wil je meer weten over de verschillende typen autostoelen, en welke het beste bij jou past? Lees dan onze koopgids: hoe kies je de beste autostoel

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby