Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maxi-Cosi Pebble Pro Review

Maxi Cosi Pebble Pro Header

Bij de introductie van de Maxi-Cosi Pebble werd dit al snel een van de meest populaire baby autostoelen (groep 0+). Ondertussen zijn we een flink aantal jaren verder en heeft Maxi-Cosi nieuwe modellen van de Pebble autostoel geïntroduceerd. 

Waar eerst de Pebble en de Pebble Plus stoelen erg populair waren, wordt hun plek nu ingenomen door de nieuwere modellen: de Pebble Pro en de Pebble 360

Hoewel al deze stoelen Pebble heten zijn ze dus niet hetzelfde!

Goed opletten welke je koopt dus!

In deze Maxi Cosi Pebble Pro review leer je alles over de Pro, maar ook over de andere stoelen!
Verschillen tussen Pebble modellen

pebble, pebble plus pebble pro en pebble 360 op een rij

Op dit moment kun je tot wel 4 verschillende Maxi-Cosi modellen tegenkomen met Pebble in de naam. 

Erg verwarrend!

We leggen hier de belangrijkste verschillen uit zodat jij je beste maxi cosi kunt bepalen! 

Maxi Cosi Pebble (oud model) 

Blauwe Maxi Cosi Pebble

De Pebble is de oorspronkelijke Maxi-Cosi Pebble stoel.

Deze groep 0+ autostoel is geschikt voor kinderen tot 12 maanden en voldoet aan de oude eisen wat betreft veiligheid. Ondertussen is dit model Pebble stoel (vrijwel) niet meer verkrijgbaar. 

Maxi Cosi Pebble Plus (uitlopend model)

blauw maxi cosi pebble plus

De Pebble Plus is de eerste opvolger van de originele Pebble. Deze stoel voldoet aan de nieuwe i-Size norm voor veiligheid. De stoel is iets zwaarder dan zijn voorganger, maar dit scheelt minimaal. 

De Pebble Plus heeft een iets andere baby-inzet, waardoor de kleinste onder ons nog fijner in de autostoel liggen. De Pebble Plus is een uitlopend model. Deze is nu dus nog wel verkrijgbaar, maar hier komt in de nabije toekomst verandering is. 

Hierdoor is het stoeltje wel bij veel verkopers afgeprijsd. Een goede keuze dus als je wat minder te besteden hebt.

Maxi Cosi Pebble Pro (besproken in deze review) 

Blauwe Maxi Cosi Pebble Plus

Na de Pebble Plus werd de Pebble Pro geïntroduceerd. Op het eerste gezicht lijken ze erg veel op elkaar. De verschillen tussen deze twee autostoeltjes zijn dan ook klein. 

Het belangrijkste verschil zit in de baby-inzet. Bij de Plus bestaat deze uit één deel, maar bij de Pro is er een apart kussentje voor het hoofd en voor het lijf van je kleintje. 

Hierdoor ligt je pasgeboren baby nóg fijner in de autostoel. Bovendien kun je het gemakkelijker aanpassen naar jouw kind, omdat het kussen voor het hoofd en die voor het lijf apart van elkaar te verwijderen zijn. 

Maxi Cosi Pebble 360 (nieuwste model)

Blauwe Maxi Cosi Pebble 360

De nieuwste toevoeging aan de Pebble-familie is de Pebble 360. Waar bij de andere modellen de verschillen klein zijn, is er bij de Pebble 360 wel een groot verschil zichtbaar. 

Deze autostoel is namelijk draaibaar op de isofix base. Dat verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk. Daarbij is de Pebble 360 niet geschikt voor kindjes tot 12 maanden, zoals alle voorgangers, maar tot 15 maanden.

Kindjes vanaf 40 centimeter tot 83 centimeter zullen heerlijk in de stoel zitten. Je gebruikt de Pebble 360 dus langer dan de andere Pebble stoeltjes.

Isofix Base verschillen

Maxi Cosi Familyfix 360 zwart

De Pebble Pro is te gebruiken in combinatie met de FamilyFix3 basis.

Voor de Pebble 360 heb je de FamilyFix 360 nodig.

Maxi Cosi Pebble Pro Review

De Maxi-Cosi Pebble Pro is gemaakt voor kindjes tussen de 45 en 75 centimeter. Dit komt neer op ongeveer vanaf de geboorte totdat je kleintje 12 maanden oud is. Je zet het stoeltje vast op een Isofix-basis óf met de autogordel. 

Hierdoor kan het stoeltje ook gemakkelijk door bijvoorbeeld opa en oma of de oppas meegenomen worden in een auto. De montage via Isofix is het meest veilig en het makkelijkste. Hiervoor moet je de FamilyFix3 basis apart aanschaffen. 

Omdat het oog ook wat wil, kies je bij de Pro uit maar liefst acht kleuren bekleding. De bekleding is altijd eenvoudig te verwijderen, zodat je het kunt wassen. Wel zo hygiënisch met een kleintje!

Veiligheid

De Maxi Cosi Pro is getest onder de nieuwste veiligheidsnorm, ECE R129/00. Dit betekent dat de stoel strenger getest is dan de oorspronkelijke Pebble. Onder andere een zijwaartse botsing wordt in de nieuwe i Size norm meegenomen tijdens het testen. 

Het hoofdje en de nek van je kindje worden in de Maxi-Cosi Pebble Pro extra goed beschermd. Van de ADAC kreeg de Pro vier sterren voor veiligheid. Het Side Protection System beschermt je baby bij een zijwaartse botsing. Het verbeterde schokabsorberende materiaal helpt hier ook zeker bij. 

Isofix of gordel

De Pro kan zowel met de autogordel als met Isofix bevestigd worden. Isofix is hierbij wel de veiligste optie. Voor bevestiging met Isofix heb je een aparte bevestigingsplaat nodig. 

De Pro past op de FamilyFix3 Isofix basis. Op deze basis bevestig je ook het peuterautostoeltje als je kind wat groter wordt. Zo biedt de basis je veel gemak in de eerste vier jaar. 

Als je de Isofix basis gebruikt, installeer je de Pro met Click & Go. Je klikt het autostoeltje eenvoudig vast op de basis en ziet meteen of het stoeltje veilig bevestigd is. Een foutieve bevestiging is zo niet meer mogelijk. Dat komt de veiligheid van je kleintje zeker ten goede!

De FamilyFix3 basis moet je wel apart aanschaffen. Met een prijs van zo’n €200 is dat een flinke uitgave bovenop de autostoel. De veiligheid van je kleintje gaat natuurlijk altijd voor, maar dan moet je het wel kunnen betalen. 

Een voordeel is wel dat je de basis ook voor de peuterstoel van Maxi-Cosi kunt gebruiken.

Comfort

De Pebble Pro is geschikt voor de eerste 12 maanden van je kindje. Daarna zal je kind te groot worden, waardoor je overstapt op een grotere stoel. Dat lijkt maar een korte periode, maar in die tijd groeit je kindje zo enorm hard. Het is belangrijk dat je kind constant goed aansluit op de lengte van je kind. Daar houdt de Pro rekening mee. 

Inclusief zitverkleiner

De stoel wordt geleverd inclusief zitverkleiner, die het hoofdje en het lijfje van je baby apart ondersteunen. Je kunt de kussentjes ook apart van elkaar verwijderen, waardoor je kind altijd precies de steun krijgt die het nodig heeft. Ook voelt het voor je baby heerlijk geborgen in het autostoeltje.

Ook aan jouw comfort en gemak is gedacht. De gordels van de Pro kun je ‘open’ zetten als je je kindje in de autostoel legt. Zo hoef je niet onder de billen van je uk te zoeken naar de gordeltjes.

Tegen de zon heeft de stoel een ingebouwde zonnekap. Je bevestigt de kap door middel van lussen aan het handvat van de autostoel. Dat is praktisch, maar hierdoor schijnt de zon toch nog vaak in het gezicht van je kleintje. Wat extra zonbescherming is bij deze autostoel dus geen overbodige luxe.

Kwaliteit

Maxi-Cosi autostoelen staan bekend om de hoge kwaliteit en goede afwerking. Ook bij de Pro is dat zeker in orde. Je krijgt standaard 24 maanden garantie.

De Pebble Pro is ook officieel goedgekeurd voor gebruik in het vliegtuig. Ook als jullie op vakantie gaan, neem je de autostoel dus gewoon mee!

Prijs

De adviesprijs is €219,99. 

Sommige kleuren van de stoel kunnen iets in prijs afwijken. Wil je daarnaast ook de FamilyFix3 basis kopen? Dan ben je nogmaals €199,99 kwijt. 

Maxi Cosi Familyfix 3 zwart

Deze Isofix-basis is wel ook voor de peuterautostoel te gebruiken. Dus als je na de Pro een passende Maxi-Cosi peuterstoel koopt, gebruik je de basis nog een paar jaar langer (zoals de Maxi-Cosi Pearl)

Belangrijkste eigenschappen Maxi-Cosi Pebble Pro

Bestemd voorBaby
StoelgroepGroep 0+
LeeftijdGeboorte +/- 12 maanden
Gewicht kind0 – 13 kg
Lengte kind45 – 75 cm
RijrichtingAchterwaarts
i-SizeJa
Gewicht stoel4,55 kg
Wijze van bevestigingIsofix
Isofix base nodig?Ja (aanbevolen voor optimale veiligheid)
Draaibaar?Nee
Garantie24 maanden

Meningen van anderen

De meningen van andere ouders over de stoel zijn overwegend erg positief. 

Zo schrijft een tevreden gebruiker over de autostoel:

“Ik heb de Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size nu ongeveer 4 maanden in gebruik. Heel makkelijk in de auto vast te zetten op de isofix. Mijn zoontje ligt er lekker in, de maxi-cosi is lekker zacht en comfortabel. Ook heel fijn dat het hoofdsteuntje in het stoeltje kan blijven zitten als ik de verkleiner er uit haal. Doordat de gordeltjes omhoog blijven staan bij het in en uit halen van mijn zoontje gaat dit extra gemakkelijk, geen gepruts met de gordeltjes.”

Een andere tevreden ouder schrijft:

“De zijkanten van dit autostoeltje zijn in vergelijking met andere autostoelen beduidend zachter. Het lijken wel luchtkussentjes. Dit heeft ons overtuigd te kiezen voor deze autostoel. Zo wisten we zeker dat het kwetsbare hoofdje van onze baby goed maar ook comfortabel beschermd is. Een babyautostoel is stiekem toch best groot als je je pasgeboren baby’tje er in ziet liggen. Het uitneembare babynestje dat gratis meegeleverd wordt neemt dat gevoel weg, je kleine ligt zo heerlijk knus (je zou er haast zelf in willen gaan liggen ;-))”

En ook ouders die de autogordel gebruiken zijn tevreden:

“We hebben de Pebble Pro I-Size Maxi-Cosi sinds twee weken in gebruik, voor ons pasgeboren 2de kindje. Bij onze eerste kleine hadden we een (ouder) model van Maxi-Cosi in gebruik (cabrio). De Pebble is wel echt een enorme vooruitgang, zowel in design als in het gebruiksgemak.

We hebben de light grey versie en deze is echt super schoon en we hebben er zelfs al complimenten voor gekregen. Daarnaast is deze maxi-cosi een stuk gebruiksvriendelijker: vooral de gordel/kliksysteem werkt een stuk beter en spant super vlot aan, zonder hard te moeten trekken aan de gespen (wat bij de cabrio wel het geval is). De verkleinstukken werken naar behoren. We gebruiken de maxi-cosi met de autogordel in de auto, en dit verloopt ook goed.”

Bron: Maxi-Cosi

Hoe vergelijkt de Pebble Pro zich met andere stoelen? 

Als je net begint met oriënteren kan het behoorlijk verwarrend zijn dat alle deze Maxi-Cosi stoelen ‘Pebble’ heten. Er zitten namelijk nogal wat verschillen tussen de verschillende Pebble-varianten. 

De oorspronkelijke Pebble is niet meer verkrijgbaar en ook de Pebble Plus is een uitlopend model. De Pro en de Pebble 360 zijn wel nog overal verkrijgbaar. Om het iets duidelijker voor je te maken zetten we een paar belangrijke verschillen voor je op een rijtje.

Maxi-Cosi Pebble Pro vs. Maxi-Cosi Pebble Plus

blauwe pebble pro vs mint pebble plus

De Maxi-Cosi Pebble Pro is de opvolger van de Maxi-Cosi Pebble Plus. De verschillen tussen beide stoelen zijn klein. Qua gewicht en afmetingen zijn er zelfs helemaal geen verschillen te vinden tussen de twee stoelen. 

De verschillen tussen deze twee modellen zitten dan ook vooral in de afwerking. Het grootste verschil is te zien in de baby-inleg.

Deze bestaat bij de Pebble Plus nog uit één deel, maar is bij de Pro opgedeeld in twee aparte kussentjes. Zo ligt je kindje nog fijner en pas je het eenvoudig aan als je kindje groeit. 

De Pebble Plus is een wat ouder model, waardoor deze niet meer veel verkrijgbaar is.
Maxi-Cosi Pebble Pro vs. Maxi-Cosi Pebble 360

blauwe pebble pro vs b;auwe pebble 360

De Maxi-Cosi Pebble Pro en de Maxi-Cosi Pebble 360 zijn de nieuwste leden van de Pebble-familie. 

Tussen deze twee stoelen zitten wel duidelijke verschillen. De Pebble 360 is langer te gebruiken dan de Pro. Ook heeft de Pebble 360 de bijzondere eigenschap dat de stoel op de Isofix-basis kan draaien.

Dat verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk. Ook gebruikt de 360 een andere technologie voor de zijdelingse bescherming (side protection system). 

Wil je meer weten? Lees dan de Maxi-Cosi Pebble 360 Review.
Maxi-Cosi Pebble vs. Maxi-Cosi Pebble Plus

De oorspronkelijke Maxi Cosi Pebble stoel is helaas (vrijwel) niet meer verkrijgbaar, maar de opvolgers van de stoel zijn nog volop aanwezig. 

De Pebble Plus was de eerste opvolger van de Pebble. De Plus werd compleet opnieuw ontwikkeld, zodat deze zou voldoen aan de strenge i Size normering. Onder andere de Side Impact Protection werd onder handen genomen, waardoor de Plus veiliger werd dan zijn voorganger. Ook gebruikt de Pebble Plus een ander Isofix systeem dan de oorspronkelijke Pebble.

Tegenwoordig is de originele Pebble niet meer verkrijgbaar en ook de Pebble Plus is een uitlopend model. De opvolgers Pro en Pebble 360 zijn wel gebaseerd op de Plus. Vooral de Pro en de Plus lijken sterk op elkaar. Als je een veilige autostoel zoekt, is de Pro dus zeker een goed alternatief voor de Pebble Plus.
Maxi-Cosi Pebble Pro vs. Maxi-Cosi CabrioFix

blauwe pebble pro vs zwarte cabriofix

De Maxi-Cosi Cabriofix is het goedkopere zusje van de Pebble-familie.

De Pebble Pro scoort dan ook net wat hoger qua afwerking en gebruiksgemak. Het gaat om kleine dingetjes, zoals het pakken en opbergen van de zonnekap en het verwijderen van de bekleding. Hier staat een wat lagere prijs tegenover. Ook is de Cabriofix lichter dan de Pro. Als je het stoeltje vaak uit de auto tilt, kan dit zeker wat schelen. 

Valt de Pro buiten je budget? Dan is de goedkopere Cabriofix zeker het overwegen waard.
Wanneer de Maxi-Cosi Pebble Pro kopen?

Is deze stoel iets voor mij?

De Maxi-Cosi Pebble Pro is een erg veilige autostoel voor kindjes tot 12 maanden oud. De stoel is zowel met als zonder Isofix te gebruiken.

Let er wel op dat je voor Isofix een aparte basis nodig hebt (en die is helaas niet goedkoop!). Door de speciale baby-inleg zal je pasgeboren kindje heerlijk in de autostoel liggen. 

Heb je een nog iets hoger budget? Overweeg dan de nóg comfortabelere Maxi-Cosi Pebble 360

Vind je de stoel iets te duur? Bekijk dan het uitlopende model Pebble Plus of overweeg de Maxi-Cosi Cabriofix.
Meer keuze nodig?

Ik hoop dat je door dit artikel jouw beste maxi cosi hebt kunnen kiezen!

Wil je eigenlijk nog meer keuze en weten welke autostoelen groep 0 onze top 5 hebben gehaald? Lees dan ons artikel de beste autostoel groep 0 voor je baby.

Wil je meer weten over de verschillende typen autostoelen, en welke het beste bij jou past? Lees dan onze koopgids: hoe kies je de beste autostoel

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby