Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maxi-Cosi Rubi Review

maxi cosi rubi review

De Maxi Cosi Rubi XP, de middelste stoel in de collectie voorwaarts gerichte stoelen met gordelsluiting van Maxi-Cosi. Overweeg je deze stoel aan te schaffen? Lees dan deze Maxi Cosi Rubi XP n deze review of het de goede match is voor jouw situatie

VOORDELEN

  • Hoofdsteun en gordels eenvoudig te verstellen
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Kindje is gemakkelijk vast te zetten

NADELEN

  • Gemiddelde veiligheid
  • Vastzetten met gordel is wat lastig
  • Slaapstand kan niet ver naar achteren


Belangrijkste eigenschappen Maxi-Cosi Rubi XP

Review Maxi-Cosi Rubi XP

Veiligheid

Goed om te weten is dat voorwaarts gerichte stoelen met gordelbevestiging over het algemeen lager scoren qua veiligheid dan dezelfde type stoel MET Isofix bevestiging. Heeft jouw auto Isofix aansluiting en je wilt een stoel die hogere veiligheid biedt, dan adviseer ik je uit te kijken naar de isofix variant. Bijvoorbeeld een stoel waarbij je kind zo lang mogelijk achterwaarts kunt vervoeren. Zie hier een overzicht van de beste achterwaartse autostoelen

Geen Isofix?

Ja ok Isofix is veiliger en gemakkelijk te bevestigen. Maar wat als je geen Isofix hebt? Zijn de stoelen met gordelbevestiging dan onveilig? Nee zeker niet! Het is wel zo dat door de nieuwe wetgeving i-Size, er strenger getest wordt. Door deze strengere testen komen deze groep stoelen er minder goed uit. Een stoel die bijvoorbeeld 3 jaar geleden nog een 7 scoorde op het gebied van veiligheid, scoort nu nog maar een 5.9. Dat is nog maar net een voldoende.

Veiligheid Cosi Rubi XP

Hoe scoort die qua veiligheid? Uit de test van ANWB blijkt een totaalscore van 3 van de 5 sterren. Consumentenbond vind het een gemiddeld scoren zitje vooral vanwege een ‘Gemiddeld risico op letsel bij een frontale en zijdelingse botsing.

Dit betekent dus niet dat het een onveilig zitje is, er zijn gewoonweg zitjes die beter scoren op dit vlak. De meeste daarvan zijn voorzien van Isofix…maar ja die passen niet. Degene die beter scoren in deze categorie zijn bijvoorbeeld de king of de tobi, die ik hieronder kort bespreek.

Meegroeiende autostoel

De Maxi Cosi Rubi is geschikt voor kinderen van ongeveer 1 tot 4 jaar. In deze tijd groeit je kind als kool. Het dan erg belangrijk dat de stoel goed meegroeit. Een stoel die perfect aansluit kan zijn optimale veiligheid bieden. Dat zit in het geval van de Rubi XP goed: Het verstellen van de hoofdsteun en gordels gaat heel eenvoudig en in één handeling. 

Met 9 kilo schoon aan de haak, is de Rubi XP niet licht. Wel is de stoel

Dat is uiteraard geen probleem als je niet van plan bent veel te wisselen met een tweede auto bijvoorbeeld. Is dat niet het geval, dan

Installatie

Het installeren van de stoel is eenvoudig met behulp van de gordel is eenvoudig. Je hoeft alleen maar de gordel langs de rode markering punten te laten geleiden! Eenvoudig, maar niet snel: het vergt wel een aantal handelingen en een beetje oefening. DIt is op zich geen probleem uiteraard, maar het is wel gevoelig voor voor slordigheden in geval van haast. Zorgt er dan ook voor dat je de tijd neemt om de stoel goed strak vast te zetten

Het plaatsen van je peuter is de stoel wordt vergemakkelijkt door de gordelhaken. Je kun hierachter de gordels van de Rubi parkeren zodat je kind er niet op gaat zitten en jij dus zich moet gaan opvissen

Comfort

De stoel neemt niet veel ruimte in op de achterbank waardoor andere passagiers ook comfortabel naast de stoel kunnen zitten. Ondanks de stoel weinig ruimte inneemt is het wel een ruim zitje.

De stoel heeft 4 standen, waardoor je peuter ook na een vermoeiende dag even onder gezakt kan chillen

Kwaliteit

Zoals gewend van Maxi-Cosi is ook de Rubi XP is een stevige en solide stoel met een goede afwerking.

De stoel voelt gewoon goed en zit er mooi uit. Waarmee Maxi-Cosi zich positief onderscheidt is de uitgebreide garantieregeling die van toepassing is op haar autostoelen programma.

Standaard 24 maanden garantie op een stoel, maar naar aanmelding via de site, wordt dit omgezet in levenslange garantie voor de eerste eigenaar. Nu is dat wellicht een beetje overdreven, maar voor een stoel die je zeker 3 jaar zult gaan gebruiken per kind, is het een superdeal!

Prijs

De adviesprijs voor deze stoel is 177 euro

Hoe vergelijkt de Rubi XP zich met andere stoelen? 

Maxi-Cosi Rubi XP vs. Maxi-Cosi Priori

De Maxi-Cosi Priori is al erg lang op de markt en is na al die jaren steeds een populaire stoel. Met een adviesprijs van 100 de budget stoel van Maxi-Cosi. In de ANWB test van 2012 scoorde de stoel Redelijk. 

Nu, In het licht van de strengere testen, zal de Priori een stuk slechter scoren dan de Rubi. Heb je geen budget voor de Maxi Cosi Rubi, maar wil je wel een Maxi Cosi? Dan kun je de Maxi-Cosi Prioi overwegen, maar wij raden het af! Koop dan nog liever een tweedehands. Bijvoorbeeld Tobi voor het zelfde geld.
Maxi-Cosi Rubi XP vs. Maxi-Cosi Tobi

De Maxi Cosi Tobi krijgt, vergeleken met andere peuterstoelen met gordelbevestiging van Maxi-Cosi, de hoogste beoordeling op het gebied van veiligheid. De stoel is met 5 ligstanden net wat comfortabeler. Doordat de gordels openklappen en netjes op hun plek blijven, is het gebruikersgemak ook wat beter dan de ander stoelen. Je betaal je wel een paar tientjes extra voor. 

Ben je op zoek naar een Peuterstoel met gordelbevestiging van dit merk, maar wil je wel de hoogste veiligheid en comfort? Dan is de Maxi-Cosi Wellicht een betere keuze voor je!

Je vindt een iets uitgebreidere Maxi Cosi Tobi review in onze koopgids voor de beste peuter stoelen.
Wanneer de Maxi-Cosi Rubi XP Kopen?

Als je op zoek bent naar een Maxi-Cosi stoel in de voorwaartse stoelen met gordelbevestiging, dan is de Maxi Cosi Rubi een goede optie als je binnen je budget wilt blijven en toch extra comfort aan je kind wil bieden! 
Meer keuze nodig?

Wil je meer keuze en weten welke autostoelen groep 0 onze top 5 hebben gehaald? Lees dan ons artikel de beste autostoel groep 1 voor je peuter.

Wil je meer weten over de verschillende typen autostoelen, en welke het beste bij jou past? Lees dan onze koopgids: hoe kies je de beste autostoel

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby