Wat is de Beste Babyfoon met Camera?


man kijkt op de beste babyfoon met camera

Slaap kindje slaap, met de babycam zien wij je gaap

Een audiobabyfoon, een videobabyfoon, babycam, movement monitors, met snoer of snoerloos, met wifi of zonder, er is zoveel keuze dat het niet makkelijk is om door de foons je baby nog te zien!

Toch wil je maximale veiligheid voor je kindje en wij reviewen daarom deze vijf babycams voor je:

Wat is eigenlijk het nut van een babyfoon met camera? 


Duh, zul je zeggen! Ja, maar toch willen we eerlijke informatie geven want je kunt je afvragen wat de meerwaarde is om je baby steeds te zien.

Een schermpje dat continu je aandacht trekt, is dat handig? En wat is er eigenlijk te zien? Natuurlijk, jouw dierbaarste kindje, maar... het slaapt. En dat is de hele tijd hetzelfde, daar valt niet veel aan te zien. Je kunt erdoor ook gestrest raken, je kunt het gevoel hebben de hele tijd te móéten kijken op het beeld.

Het kan je ook afleiden op de verkeerde momenten en je kunt er verslaafd aan raken! Als je bovenstaande op jezelf van toepassing vindt, dan is een gewone audio babyfoon voor jou misschien beter. Over welke audio babyfoon je dan het beste kunt kiezen, hebben wij op onze site een ander artikel geschreven.

Is je kindje al wat ouder en verwacht je meer beweging, ga dan voor beeld met toffe functies en lees dan verder!


Informatie in het algemeen over babycams

Voor je overgaat tot de aanschaf van een babymonitor of camera babyfoon, of simpelweg een babycam, is het belangrijk dat je je wensen inventariseert. Uiteraard wil je je baby zien, daarom ben je op zoek naar een camera. Er zijn twee soorten babycams:

 1. met een schermpje op een (eventueel draadloze) ouderunit
 2. via wifi op je smartphone.

Daarnaast zijn er vele extra handige mogelijkheden. Wat dacht je van VOX-detectie (de ouderunit gaat alleen aan als er geluid is) of tweerichtingscommunicatie? Huilvolumelampjes? Of meerdere camera's tegelijk kunnen aansluiten voor meerdere kinderen? Wil je dat er een nachtlampje in zit, moet hij slaapliedjes kunnen spelen, wil je temperatuurweergave of wil je de camera op afstand kunnen bedienen? Aan jou de keuze!


Hoe werkt zo een camera in de nacht?

Als je foto's in het donker maakt, flitst je fotocamera om de beelden te kunnen weergeven, die nachtmerrie wil je uiteraard jouw sleeping beauty niet aandoen. Hoe werkt zo'n videocamera dan wel in het donker? Sommige videocamera's kunnen wel opnemen bij lage lichtopbrengsten, maar de meeste babycams hebben nachtvisie. Men gebruikt infrarode LED-lampjes die in de voorkant van de camera zitten. Deze lampjes zijn niet storend en zijn niet gevaarlijk voor je baby.

Veel babymonitors 'voelen' wanneer het te donker wordt voor gewoon beeld en schakelen zelf over op nachtvisie.


Minimale verwachtingen van de gemiddelde babyfoon met camera?

Uiteraard krijg je een videocamera in de babykamer en een snoerloze ouderunit of ouderunit met snoer elders in je huis.

Je mag verwachten dat je de veiligheid van je slapende kindje kunt bewaken, dus dat je het goed kunt zien in het donker. Je moet je baby uitstekend kunnen horen. Hoe minder vertraging er tussen actie en ontvangst zit, hoe beter.

Je mag ook verwachten dat er een redelijke afstand tussen de babycam en de ontvangende ouderunit kan zitten. Dus je zou bij de buren nog steeds ontvangst moeten kunnen hebben.


Eventuele nadelen van wififoons voor je baby

We doen tegenwoordig alles via apps op onze mobiele telefoon of tablets. Ideaal, zet op afstand je koffiezetapparaat aan, regel de temperatuur van je verwarming vanaf je werk of kijk een paar kilometer verderop of je baby slaapt als een roosje. Makkelijker kan het niet. Toch zijn er nadelen verbonden aan een wifibabyfoon. Zonder wifi werkt het niet. Het grootste en ook wel gevaarlijkste risico is dat de verbinding slecht kan zijn of zelfs kan verbreken. Een ander gevaar is, dat je erg ver weg kunt gaan en je kunt je afvragen of je je kindje wel zo lang alleen wilt laten.

Een ander groot nadeel is dat de continue beeldweergave je accu van je tablet of telefoon erg belast, waardoor deze supersnel leeg kan zijn. Vergelijk het met een film via je telefoon kijken. Is je device al wat ouder dan is de kans op dat probleem helemaal redelijk aanwezig.

Wat zijn nou écht handige extraatjes?

Als je kiest voor een gewone babycam zonder wifi, dus met een huisunit is het makkelijk als deze snoerloos is. Je kunt er dan in huis en in de tuin mee rondlopen en zodoende meenemen bij het werk wat je aan het doen bent. Handig daarbij is als er een connectie-kwijtindicator op zit. Ook fijn als je een snoerloze ouderunit kiest, dat er dan een duidelijke batterij-oplaadindicator op zit. Heel fijn is de terugspreekfunctie. Met een paar lieve woorden kun je jouw kindje geruststellen.

De consumentenbond heeft een duidelijk uitlegfilmpje. Je kunt het allemaal toevoegen aan je eisenpakket!


Beste Babyfoon met Camera: onze reviews

Philips Avent SCD630/26 Review

philips-avent-SCD630-26-review-foto-preparents

De Philips Avent SCD630/26 is een babycam zonder wifi en heeft alle van de bovengenoemde handigheidjes.

Hij heeft een automatische connectie-kwijtindicator, een batterij-oplaadindicator en een batterijduur van 10 uur. Zeker een pre bij dit apparaat is dat je het beeld op de ouderunit kunt uitzetten. Mocht je aan het 3,5 inch-scherm niet genoeg hebben, kun je inzoomen.

De camera heeft een nachtlampje. Wat erg fijn is dat hij een VOX-functie heeft, dus alleen iets laat zien wanneer je kindje geluid maakt. Als je baby aan de slaapliedjes niet genoeg heeft, kun je hem of haar via de terugspreekfunctie geruststellen. Je kunt zelfs de temperatuur van je kind in de gaten houden.

Nadeel is dat de set niet uit te breiden is met andere babyunits in de kamers van je andere kinderen. De ouderunit kun je tot 300m ver weg meenemen en met twee jaar fabrieksgarantie is dit een heel fatsoenlijke babycam.

Voordelen

 • Alles aan boord
 • Temperatuur meting
 • check
  Terugpraatfunctie

NAdelen

 • Niet uit te breiden

Luvion Essential Review

Luvion-Essential-Review-foto-preparents

Ook de Luvion Essential is een babycam zonder connectie naar je smartphone of tablet, zijn bereik is 250m. Op deze babycam kun je maar liefst vier camera's aansluiten, voor iedere kinderkamer één en zelfs voor de hondenmand als je dat wilt.

Hij heeft ook een batterij-oplaadindicator en een connectie-kwijtindicator. De batterijduur van de ouderunit is echter niet zo indrukwekkend. Wel leuk is dat de ouderunit ook gelijk een wekker is, je kunt de slaaptijden van je baby en zelfs de voedingstijden instellen. Fijn is dat je kunt inzoomen op je Duimelotje bijvoorbeeld wanneer de VOX-functie aangaat omdat je kindje een boertje heeft gelaten.

Je kunt via de terugspreekfunctie met je kleine communiceren maar het geluid zou beter hebben gekund. Ook bij deze babycam kun je slaapliedjes afspelen maar hij heeft geen nachtlampje. Het 3,5 inch grote scherm heeft beeldactivatie en je kunt er de temperatuur op aflezen.

De fabrieksgarantie is een jaar.

Voordelen

 • Zeer complete babyfoon
 • Uit te breiden met extra camera's
 • Voedingstijden in te stellen

NAdelen

 • Fabrieksgarantie slechts 1 jaar
 • exclamation-circle
  Batterijduur ouderunit niet super
 • exclamation-circle
  Geluid niet optimaal

Alecto DVC-105IP Review

Alecto-DVC-105IP-Review-foto-preparents

De wifibabyfoon Alecto DVC-105IP is de enige uit ons rijtje waarbij je jouw kindje op je tablet of smartphone op kilometers afstand kunt bekijken.

Wat erg leuk is van deze gadget is dat je snapshots kunt maken van bewaarmomenten. Ook kun je zowel foto's als video's op een SD-kaartje opnemen. Handig is dat je smartphone of tablet niet de hele tijd aan hoeft te staan, want je krijgt door de bewegingsdetector een pushbericht als je kind beweegt. En het is ook wel cool als je even in de supermarkt staat, dat je dan met je kindje kunt praten als het al is wakker geworden. 

Wat dan weer jammer is, is dat dit apparaat een paar eenvoudige functies niet heeft. Dat lijkt ons een gemiste kans. Er zit bijvoorbeeld geen nachtlampje op, hij heeft geen slaapliedjes en er is geen temperatuurweergave. Daarentegen is hij wel uitbreidbaar met andere babyunits en heeft hij een keurige fabrieksgarantie van twee jaar.

Voordelen

 • Foto's en video's mee te maken
 • Geen limiet aan bereik
 • check
  Babyunits uitbreidbaar

NAdelen

 • Geen nachtlampje
 • exclamation-circle
  Geen temperatuurweergave
 • exclamation-circle
  Afhankelijk van Wifi

Luvion Easy Review

luvion-easy-review-foto-preparents

De Luvion easy is de meest simpele babycam uit onze kandidaten. Hij heeft geen nachtlampje, geen slaapliedjes, is niet geschikt voor de sm​​​​artphone of tablet, kan niet uitgebreid worden met andere babyunits en het scherm is maar 2 inch, de kleinste van al onze andere besproken modellen.

De geluidskwaliteit is net als die van zijn broertje nou niet uitmuntend en de batterijduur van de ouderunit waren we ook niet zo van onder de indruk. Is er dan nog wel íéts goed aan deze babycam?

Jawel, voor zijn prijs heeft hij heel veel! Hij heeft een batterijen-oplaadindicatie en een connectie-kwijtindicator. Bij een geluidje van je kindje wordt de babycam ingeschakeld door de VOX-functie en kun je terugspreken. Je kunt ook het beeld uitzetten bij de ouderunit en je hebt tot 250m bereik met je ouderunit. Als laatste pre geeft hij de temperatuur aan.

Er wordt een jaar fabrieksgarantie gegeven.

Voordelen

 • Gunstige Prijs
 • Temperatuurweergave

NAdelen

 • Scherm relatief klein
 • exclamation-circle
  Korte stand-by tijd
 • exclamation-circle
  Geluidskwaliteit is niet optimaal

Alecto DVM 200 Review

alecto-dvm-200-review-foto-preparents

De Alecto dvm 200 is eveneens géén wifibabyfoon. Wel kun je er vier camera's op aansluiten en die vier beelden kun je allemaal op de ouderunit zien. Zo kun je al je kinderen tegelijk in de gaten houden!

De camera kun je op afstand bedienen, dus je kunt bijvoorbeeld als je kindje huilt, op afstand een slaapliedje aanzetten. De VOX-functie waarschuwt je als je baby onrustig is. Van alle babycams uit ons lijstje heeft deze het grootste scherm op de ouderunit met maar liefst 4,3 inch! Dat is minimaal 2cm groter dan de rest en dat maakt echt een wereld van verschil.

Hij heeft ook een groot bereik van 300m en een connectie-kwijtindicator. Je kunt terugbabbelen met je kleine als hij of zij al wakker is geworden en ook bij deze babycam kun je het beeld uitzetten.

Hij geeft temperatuur weer en heeft een fabrieksgarantie van twee 2 jaar, maar een nachtlampje hebben wij niet kunnen vinden.

Voordelen

 • Veel functies inbegrepen
 • Groot scherm
 • check
  Units uit te bereiden
 • check
  Vier beelden tegelijk te bekijken

NAdelen

 • Geen nachtlampje
 • exclamation-circle
  Korte stand-by tijd

Beste babyfoon met camera: onze Conclusie

Wat aan beide Luvio's opvalt, is de korte stand-by tijd. De batterijen van de snoerloze ouderunit zijn snel leeg. Ook opvallend is dat de camera een stuk kwetsbaarder schijnt dan die van de andere merken. Daarbij lijkt het geluid minder goed te zijn dan van de andere geteste producten, wel is de prijs erg aantrekkelijk, zeker van de Luvio Easy.

Voor ons springen de andere drie babycams eruit. Zowel in negatieve, als positieve zin. Grootste verrassing is ons negatieve oordeel over de wifibabycam Alecto DVC-105IP. Hoewel de mogelijkheid tot grappige snapshots ontzettend leuk is, vinden we het een gemis dat hij nou voor dat geld geen nachtlampje, geen slaapliedjes en geen temperatuurweergave heeft. Ook zijn we niet overtuigd van de veiligheid van het smartphone-principe voor wat betreft de wifi-verbinding.

Blijven de Philips Avent SCD630/26 en de Alecto dvm 200, over. Beide gewone camera babyfoons die alles hebben om over je kindje te waken, toch vinden we de Alecto DVM 200 nét iets meer hebben met zijn 4,3 inch scherm, de mogelijkheid om meer babyunits aan te sluiten en de keuze om vier beelden op de ouderunit af te beelden. Jammer van het ontbrekende nachtlampje, maar desalniettemin welterusten kleintje!

More...