Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is de beste co-sleeper?

beste co-sleeper header

Dit is onze review van de beste co-sleeper in 2022.

Je wil je kleintje ‘s nachts het liefst zo dicht mogelijk bij je houden. Maar dit moet wel op een veilige manier gebeuren. Een co-sleeper is dan ideaal. Je baby ligt hierin direct naast je, maar tegelijkertijd wél veilig in zijn of haar eigen bedje.

Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende co-sleepers te koop. Om je te helpen bij het vinden van de beste co-sleeper, heb ik een aantal producten voor je bekeken. Ik vind de Tutti Bambini Cozee Bedside co-sleeper over het algemeen de beste co-sleeper.

De beste co-sleepers voor elke baby

Wat de beste co-sleeper is, hangt af van een aantal factoren. Daardoor kan het zomaar zo zijn dat wat ik de beste co-sleeper vind, niet overeenkomt met wat voor jou de beste co-sleeper is. 

Daarom heb ik ook een aantal andere ‘beste’ producten voor je op een rijtje gezet:

 Zo bepaal je zelf welke co-sleeper helemaal aansluit op jouw situatie!

Reviews beste co-sleepers

Ben je benieuwd waarom elk van de genoemde co-sleepers de beste is binnen hun eigen categorie? 

Ik leg het je in de mini-reviews graag uit!

Tutti Bambini Cozee Bedside Co-Sleeper Review

Categorie: beste co-sleeper algemeen

Tutti Bambini Cozee Bedside Co-Sleeper grijs

Zoek jij een co-sleeper die je altijd en overal kunt gebruiken? Dan is de Tutti Bambini Cozee Bedside de ideale co-sleeper! Door het praktische ontwerp zet je het wiegje binnen 30 seconden op. Hierdoor is het wiegje niet alleen thuis heel erg handig. Je krijgt bij de co-sleeper zelfs een reistas. Neem het wiegje dus vooral mee naar de oppas of als jullie een nachtje weggaan.

Je maakt de Tutti Bambini gemakkelijk veilig vast aan je bed, maar het wiegje kan ook losstaand gebruikt worden. Hierdoor maak je de overgang van het samen slapen naar alleen slapen voor je kindje makkelijker. Je kindje kan vanaf de geboorte totdat hij of zij zo’n 6 maanden is comfortabel in het bedje slapen. De zijkanten van het wiegje zijn van een zacht materiaal en de randen van gaas zorgen voor voldoende frisse lucht.

Baby’s hebben als ze liggen nog wel eens last van oprispingen. Speciaal daarvoor kan je de Tutti Bambini in een hellende stand zetten. Hierdoor loopt de voeding minder snel terug en slaapt je kleintje beter. Ook als je kleintje verkouden is, is een verhoogd hoofdeinde heel erg prettig.

De Tutti Bambini Cozee Bedside Co-Sleeper is een multifunctionele co-sleeper, die bij zo goed als alle bedden past. Je neemt het bedje gemakkelijk mee en je baby ligt er erg comfortabel in. Dat maakt deze co-sleeper de juiste keuze voor heel veel ouders.
Bo Jungle B-Baby Co-Sleeper Wieg Review

Categorie: beste co-sleeper voor op bed

Bo Jungle B-Baby Co-Sleeper wit

De meeste co-sleepers plaats je naast je eigen bed, maar de Bo Jungle B-Baby Co-Sleeper Wieg is net een beetje anders. Deze wieg is namelijk ontworpen om niet naast, maar echt op je bed te staan. Hierdoor kan je kleintje gezellig tussen beide ouders in liggen. Het is een smal bedje, waar je kindje heerlijk geborgen in ligt. De zijkanten zijn gemaakt van mesh, waardoor er veel frisse lucht in het bedje komt. 

Het Bo Jungle wiegje heeft nog meer verrassende toevoegingen. Zo is het bedje uitgerust met een ingebouwd nachtlampje. Zo kun je ‘s nachts altijd makkelijk zien wat er aan de hand is. Ook tijdens nachtvoedingen is het zachte licht een welkome toevoegingen. Daarnaast heeft het wiegje ingebouwde slaapliedjes en natuurgeluiden, om je baby relaxt in slaap te laten vallen. Bovendien kan het wiegje zachtjes vibreren, waardoor je kleintje heerlijk slaapt.

Ga je op reis of moet je baby een keer ergens anders slapen? De Bo Jungle Co-Sleeper is opvouwbaar, waardoor je deze altijd gemakkelijk meeneemt. Zo slaapt jouw baby altijd en overal in zijn of haar eigen vertrouwde bedje.

De Bo Jungle B-Baby Co-Sleeper Wieg is perfect voor ouders met extra ruimte in hun eigen bed. Omdat je het bedje op je eigen bed plaatst, werkt dit alleen als je bed breed genoeg is. Hebben jullie die ruimte? Dan is deze wieg absoluut een aanrader.
Baninni Co-Sleeper Elia Review

Categorie: beste co-sleeper bij een boxspring

Baninni Co Sleeper Wieg grijs

Een boxspring en co-sleeper werken niet altijd even goed samen. Een boxspring is vaak een stukje hoger dan een ‘normaal’ bed, waardoor niet elke co-sleeper netjes aansluit. Ook is het bevestigen van de co-sleeper aan een boxspring niet altijd even eenvoudig. Hebben jullie een boxspring en willen jullie toch graag een goede co-sleeper? Dan is Baninni Co-Sleeper Elia een goede keuze.

De Elia wieg is voorzien van 4 antislip voetjes en kan in maar liefst 7 verschillende hoogtes ingesteld worden. Hierdoor past de wieg aan vrijwel elk bed. Met het praktische bevestigingssysteem met riemen kun je de wieg veilig aan het bed vastmaken. Zo weet je zeker dat het bedje goed en veilig naast je eigen bed staat.

Naast dat de Elia wieg stevig en veilig is in gebruik, heeft de co-sleeper nog meer fijne eigenschappen. Zo kun je de wieg in een hellende positie zetten, waardoor de spijsvertering van je kleintje een handje geholpen wordt. Ook heeft het bedje een handige opbergmand, waar je bijvoorbeeld lakentjes of slaapzakjes kunt bewaren.

De Baninni Co-Sleeper wieg is een praktische co-sleeper voor ouders met een boxspring of een ander hoog bed. Het wiegje is gemakkelijk in hoogte te verstellen en wordt met riemen stevig vastgemaakt aan het bed van de ouders. Zo weet je zeker dat je kleintje in een veilig bedje ligt te slapen.
Bohemian Baby Co-Sleeper Review

Categorie: beste rotan co-sleeper

Bohemian Baby Co-Sleeper Review rotan

Veel co-sleepers zijn erg praktisch, maar winnen niet direct een schoonheidsprijs. Zoek jij een goede co-sleeper die naast handig ook nog een heel erg mooi is? Dan is de Bohemian Baby Co-Sleeper een uitstekende keuze. Deze vintage co-sleeper is gemaakt van rotan en heeft een bohemian uitstraling. Zo is het wiegje een goede aanvulling op je slaapkamer interieur.

Naast dat het Bohemian Baby wiegje erg mooi is, is het wiegje ook handig in gebruik. Het onderstel is verstelbaar, waardoor het aansluit op bedden met een maximale matrashoogte van 67 centimeter. Ook krijg je een band bij het bedje om deze aan je eigen bed vast te maken. Zo blijft het wiegje stevig tegen je bed aan staan. Het Bohemian Babybedje is als co-sleeper te gebruiken, maar kan ook losstaand gebruikt worden. Dit is ideaal als je jouw baby wil laten wennen aan alleen slapen. 

Als je de Bohemian Baby Co-Sleeper bestelt krijg je een totaalpakket. Hierin zitten niet alleen het mandje en het onderstel, maar ook een comfortabele matras en mooi katoenen binnenwerk. Deze co-sleeper is de beste keuze voor ouders die niet alleen praktische, maar vooral ook een prachtige co-sleeper willen. 
Koopgids voor jouw beste co-sleepers

beste co-sleeper koopgids

Wil jij graag een co-sleeper kopen, maar weet je niet precies waar je op moet letten bij je keuze? Dan help ik je graag verder. Ik heb de belangrijkste aspecten die je moet afwegen voor je op een rijtje gezet. Zo kies jij straks goed geïnformeerd het perfecte bedje voor je baby.

Verschillende soorten co-sleepers

Bij je keuze voor een co-sleeper moet je eerst bepalen welk soort co-sleeper je wilt. Er zijn twee typen co-sleepers. De meest bekende soort is het bedje dat je tegen de zijkant van je eigen bed aanschuift. De andere soort is een wiegje dat je op je eigen bed zet. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. 

Zo is het bij een wiegje op je eigen bed fijn dat beide ouders even makkelijk bij het kindje kunnen komen. Een nadeel is dat het veel ruimte in je eigen bed in beslag neemt. Bij een wiegje tegen de zijkant van je bed is het precies andersom. Hier kan maar één van de twee ouders gemakkelijk bij, maar het kost je geen enkele ruimte in je eigen bed. 

Welke aspecten zijn belangrijk?

Weet je welk type co-sleeper je wil? Dan zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten. 

Veiligheid

Het belangrijkste aspect is de veiligheid van het bedje. Zo is het erg belangrijk dat de co-sleeper perfect aansluit op je eigen bed. Er mag geen spleet tussen de twee matrassen zitten. Ook moet de co-sleeper stevig aan het bed vastgemaakt kunnen worden. Daarnaast wordt aangeraden om de zijwand tussen het bed van je baby en het bed van de ouders altijd te sluiten als je gaat slapen. Zo kan je kleintje niet per ongeluk in het grote bed rollen.

Verder gelden dezelfde veiligheidsmaatregelen als bij een normaal wiegje of ledikantje. Let bijvoorbeeld op de ventilatie in het bedje en zorg dat niks de ademhaling van je kleintje kan belemmeren. De gaten tussen spijlen mogen niet te groot zijn en het bedje moet veilig worden opgemaakt.

Verstelbaarheid

Veel co-sleepers zijn op verschillende manieren verstelbaar. Het onderstel is vaak verstelbaar, om de co-sleeper goed te laten aansluiten op bedden van diverse hoogtes. Heb je een hoog bed? Let er dan op dat de co-sleeper goed genoeg versteld kan worden.

Een ander type verstelbaarheid is de hellende functie die sommige co-sleepers hebben. Met deze speciale stand verhoog je het hoofdeinde van het bedje, waardoor de spijsvertering van je baby een handje geholpen wordt. Reflux wordt op deze manier verminderd, waardoor je kindje lekker slaapt. Niet alle co-sleepers hebben deze functie, dus bedenk of je deze toevoeging wel of niet wil hebben.

Een co-sleeper die je naast je bed plaatst heeft altijd minstens één verstelbare zijkant. Deze zijkant kun je open doen, om je kleintje ‘s nachts bijvoorbeeld te voeden of te troosten. Bij sommige co-sleepers kan de zijkant niet open en dicht, maar is er altijd 1 kant van het bedje open. Ook zijn niet alle co-sleepers losstaand bruikbaar.

Formaat

Co-sleepers zijn bedjes voor de eerste aantal maanden van je baby. Ze zijn daarom vaak kleiner dan bijvoorbeeld een ledikant. Tussen verschillende co-sleepers zitten wel verschillen in formaat. Heb je maar een kleine slaapkamer? Kies dan een co-sleeper met bescheiden afmetingen. Let vooral ook op de afmeting van de matras, om te zien tot welke lengte je kleintje in het wiegje zou passen.

Opvouwbaar

Wil jij de co-sleeper graag gemakkelijk meenemen, naar bijvoorbeeld de oppas of op vakantie? Dan is een opvouwbaar exemplaar erg praktisch. Sommige co-sleepers worden zelfs met reistas geleverd, waardoor je altijd en overal het bedje mee kunt nemen. Ook als je het bedje tussendoor gemakkelijk op wil ruimen, is dit praktisch. 

Matras

Veel co-sleepers hebben afwijkende binnenmaten, waardoor een standaard babymatras niet in het wiegje past. Gelukkig worden veel co-sleepers met bijgeleverde matrasje verkocht. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over het vinden van een passende matras. Let wel op of er inderdaad een matras bij hoort en hoe dik deze matras is.

Extra opbergvak

Altijd een extra dekentje, de slaapzak of iets anders bij de hand hebben? Een aantal co-sleepers zijn uitgerust met een handig opbergvak onder het bedje. Hier kun je praktische spullen die je in de buurt wil hebben makkelijk opruimen. Niet alle co-sleepers zijn uitgerust met deze handige toevoeging, dus wil je graag wat extra opbergruimte? Let hier dan op.

Wielen

Wil jij de co-sleeper gemakkelijk kunnen verplaatsen? Dan is het fijn als er wielen onder het bedje zitten. Zo rijd je het wiegje probleemloos naar een andere plek. Let er wel op dat de wielen goed vergrendeld kunnen worden, zodat het bedje nooit per ongeluk kan verplaatsen.

Extra functies

Een nachtlampje? Ingebouwde slaapliedjes? Of een wieg-stand, waarbij je kleintje rustig in slaapt wordt gewiegd? Er zijn co-sleepers verkrijgbaar met allerlei extraatjes. Weeg af of je deze extra functies belangrijk vindt. Sommige ouders vinden ze onmisbaar, terwijl andere ouders ze nooit zullen gebruiken.

Design

Een co-sleeper moet allereerst prettig en comfortabel in gebruik zijn, maar het oog wil ook wat. Veel co-sleepers lijken qua design veel op elkaar, maar er zitten ook zeker uitzonderingen tussen. Vind het design van het bedje erg belangrijk? Zoek dan een co-sleeper die mooi en praktisch met elkaar combineert.

Veelgestelde vragen co-sleeper

  • Tot welke leeftijd kun je een co-sleeper gebruiken?

Een co-sleeper is een wiegje voor de eerste maanden van je baby. Over het algemeen kun je de co-sleeper gebruiken tot je kleintje zo’n 6 maanden oud is. Dit hangt een beetje af van hoe groot je kindje is en hoe snel hij of zij zich ontwikkelt. De rand van de co-sleeper is niet heel hoog, dus op het moment dat je kindje zelf in bed gaat zitten is het tijd om op een ander bedje over te stappen.

  • Hoe bevestig je een co-sleeper aan een boxspring?

Hebben jullie een boxspring en willen jullie een co-sleeper gebruiken? Dat kan zeker! Voor de bevestiging gebruik je dan speciale banden die je om de matras van de boxspring bevestigt. Hiermee snoer je het bedje stevig vast aan het grote bed.

  • Wat is het verschil tussen een babynestje en een co-sleeper?

Een babynestje is een soort mandje waarin je kleintje heerlijk geborgen ligt. Het babynestje is erg geschikt voor dutjes, waarbij je je kindje in de gaten kan houden. Voor langer slapen, waarbij jij niet aldoor in de buurt bent of zelf ook slaapt, is het nestje niet geschikt. Daarvoor is een co-sleeper wél een goede oplossing. 

  • Hoe maak je een co-sleeper op?

Bij het opmaken van een co-sleeper hanteer je dezelfde regels als bij het opmaken van een normaal wiegje of ledikantje. Dit betekent dat je moet oppassen met dekens, dat je kindje met de voetjes tegen de onderste rand moet liggen en dat lakentjes goed moeten worden ingestopt. Een slaapzak gebruiken kan ook een goede oplossing zijn. Let ook op dat de dekens uit je eigen bed niet per ongeluk in de co-sleeper terecht komen.

Nóg meer vragen? Lees dan het artikel van de Consumentenbond.

Conclusie beste co-sleeper

Wat de beste co-sleeper is, hangt af van je eigen voorkeuren. Vind je het design van het wiegje erg belangrijk? Heb je een erg hoog bed? Of hecht je veel waarde aan een refluxstand? 

Dit zijn allemaal factoren die meespelen bij je keuze. Door goed af te wegen wat voor jou en je kindje het belangrijkste is, kom je uit op het bedje dat het beste bij jouw situatie past. 

De Tutti Bambini Cozee Bedside co-sleeper is mijn favoriet. Het is een goede co-sleeper dat slechts 30 seconden op te zetten is. Zo slaapt je kleintje niet alleen thuis veilig en geborgen naast je, maar ook als jullie eens op vakantie zijn. Daarnaast kan het wiegje ook losstaand gebruikt worden, waardoor je je kleintje langzaam laat wennen aan het alleen slapen.

Weet je welke co-sleeper het beste bij jullie past? 

Overweeg je óók een voedingskussen? Lees dan zeker onze koopgids: wat is het beste zwangerschapskussen?

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby