Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat is de Beste Flessenwarmer?

beste flessenwarmer header met grijze warmer

Dit is onze review van de beste flessenwarmers in 2022.

Als je kleintje honger heeft, heb je geen zin in gedoe. Je wilt dan zo gemakkelijk en snel mogelijk een flesje melk kunnen opwarmen. 

Een flessenwarmer is in dat geval een uitkomst. Maar wat is nou de beste flessenwarmer?

Om je op weg te helpen heb ik een aantal flessenwarmers voor je bekeken. Ik vind de Alecto BW 700 over het algemeen de beste flessenwarmer.

Deze flessenwarmer is niet alleen voor flesjes melk praktisch, maar is ook later voor babyhapjes erg handig. Ook andere extra functies, zoals de opties om flessen te steriliseren of hapjes te ontdooien, maken van deze flessenwarmer de beste keuze.

Dit zijn onze beste flessenwarmers voor jouw kleintje

Er zijn veel redenen waarom de Alecto BW 700 in mijn ogen de beste flessenwarmer is. Dat betekent echter niet dat dit ook voor jou zo zal zijn. 

Daarom heb ik ook nog een aantal andere ‘beste’ flessenwarmers voor je op een rijtje gezet. 

Ben je benieuwd waarom deze flessenwarmers allemaal het beste zijn in een specifieke situatie? In de mini-reviews leg ik dit per flessenwarmer precies uit. 

Zo vind je gemakkelijk de flessenwarmer die aansluit op jouw situatie.

Review Beste Flessenwarmers

Alecto BW 700 Review

Categorie: beste flessenwarmer algemeen

alecto bw700 flessenwarmer wit

De Alecto BW 700 is een multifunctionele flessenwarmer waar je jaren plezier van hebt. Niet alleen verwarmt de flessenwarmer flesjes melk snel en gelijkmatig, ook gebruik je de flessenwarmer voor het ontdooien en/of opwarmen van babyhapjes. Daarnaast is het ook mogelijk om in de flessenwarmer flessen te steriliseren. Dat scheelt je veel tijd en gedoe. 

Deze flessenwarmer van Alecto heeft een vermogen van 500W. Hierdoor worden flesjes melk snel verwarmt. Is de gewenste temperatuur bereikt? Dan schakelt het apparaat zichzelf uit. Hierdoor wordt melk of voeding nooit te warm, waardoor belangrijke voedingsstoffen behouden blijven. Alles wordt gelijkmatig verwarmd, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor hele hete of juist koude slokjes of hapjes. 

Als je kleintje honger heeft, wil je natuurlijk precies weten hoe lang het nog duurt voor je de fles kunt geven. Daarom geeft deze Alecto flessenwarmer dit tijdens het verwarmen precies aan. Zo weet je precies hoe lang je je kindje nog bezig moet houden, voordat het eten klaar is. Dit duurt gelukkig nooit langer dan een paar minuten. 

De Alecto BW 700 is de ideale flessenwarmer voor ouders die van gemak houden. De flessenwarmer is multifunctioneel, werkt snel en is lang te gebruiken. Flessen van alle bekende merken passen probleemloos in de flessenwarmer. Dat maakt dit de beste flessenwarmer voor veel huishoudens.
Béaba Baby Milk Second Review

Categorie: beste flessenwarmer voor borstmelk

beaba baby milk verwarmer

Krijgt jouw kleintje regelmatig afgekolfde melk? Dan moet je deze melk goed en verantwoord opwarmen, om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden. Daarom maakt de Béaba Baby Milk Second flessenwarmer gebruik van stoom om melk op te warmen.

Hierdoor wordt de melk gelijkmatig verwarmd. Bovendien kun je bij de Béaba flessenwarmer precies aangeven hoe lang de fles verwarmd moet worden. Hiervoor stel je de inhoud van de fles in en geef je aan of de fles op kamer- of koelkasttemperatuur is. Aan de hand van het materiaal en het formaat van de fles zie je de ideale verwarmingstijd.

Met een kleintje in huis ben je vaak met veel dingen tegelijkertijd bezig. Daarom geeft de Béaba flessenwarmer een geluidssignaal zodra het klaar is. Zo vergeet je niet dat je iets aan het opwarmen was.

Bovendien is het verwarmen binnen enkele minuten gebeurd. Flessen verwarm je binnen twee minuten, potjes eten zijn binnen vijf minuten op temperatuur. Daarnaast gebruik je de flessenwarmer voor het steriliseren van flessen en spenen.

De Beába Baby Milk Second is een compacte flessenwarmer, die erg geschikt is voor het verwarmen van borstmelk. Maar ook als je kunstvoeding gebruikt, is de flessenwarmer erg praktisch. Verwarmen gebeurt altijd precies zo lang als nodig is. Daardoor wordt het eten van je kind nooit te warm. Dat is wel zo handig.
Baby Brezza Formula Pro Advanced Review

Categorie: beste flessenwarmer voor snel opwarmen

Baby Brezza Formula Pro grijs

Vind jij het maken van flessen ook zo’n gedoe? Dan is de Baby Brezza Formula Pro Advanced een erg handig apparaat. Dit is veel meer dan alleen een flessenwarmer.

Het apparaat verwarmt het water, maar mixt ook het melkpoeder er doorheen. Dit gebeurt klontvrij en zonder luchtbellen. Dat scheelt je veel gedoe en tijd. Met één druk op de knop maak je het perfecte flesje klaar.

De poederopslag van de Baby Brezza Formula Pro Advanced is groot genoeg voor ongeveer twintig flessen. Je hoeft zelf de hoeveelheid poeder niet meer af te meten, waardoor fouten worden voorkomen. Voor ‘s nachts en ‘s ochtends vroeg is dat erg fijn.

Het apparaat is geschikt voor allerlei verschillende formaten flessen. Zo maak je gemakkelijk flessen van 60 milliliter, maar met hetzelfde gemak maak je een fles van 300 milliliter. 

Het schoonmaken van de Baby Brezza Formula Pro Advanced is erg eenvoudig. Het waterreservoir mag zelfs in de vaatwasser. Zo blijft het apparaat altijd schoon en hygiënisch. 

De Baby Brezza Formula Pro Advanced is perfect voor alle ouders die zo gemakkelijk en snel mogelijk een babyfles willen klaarmaken. Met slechts één druk op de knop wordt het flesje helemaal voor je klaargemaakt. Zo hoeft je kleintje niet te lang te wachten op het eten en kost het jou zo min mogelijk moeite.
Koalaa Review

Categorie: beste flessenwarmer voor een tweeling

koalaa dubbele flessenwarmer groen

Ben jij de trotse ouder van een tweeling? Of heb je twee kleintjes die qua kleintjes dicht bij elkaar zitten? Dan zul je vaak twee flessen of hapjes tegelijkertijd op moeten warmen. De dubbele flessenwarmer van Koalaa is dan een echte uitkomst. Zo is het eten van allebei de kindjes tegelijkertijd klaar en hoeft er niet iemand extra lang te wachten. Dat brengt veel rust in huis. 

De Koalaa flessenwarmer heeft voldoende plek voor twee flessen of potjes babyvoeding tegelijkertijd. Stel met de draaiknop de gewenste temperatuur in en kies de functie die het beste past. Daarna wacht je een paar minuten en kun je het eten aan je kindje geven.

Is je kleintje per ongeluk tussendoor weer in slaap gevallen of is de honger verdwenen? Door de handige 24-uurs warmhoudfunctie hoef je het flesje niet weg te gooien en geef je het gewoon later.

Naast flesjes en potjes babyvoeding opwarmen kan de Koalaa nog meer. Gebruik de flessenwarmer om ingevroren melk of hapjes te ontdooien. Ook flessen steriliseren gaat eenvoudig met de flessenwarmer. Door de automatische uitschakeling wordt droogkoken voorkomen en gebeuren er geen ongelukken. 

De Koalaa flessenwarmer is ideaal voor ouders van tweelingen of als je meerdere kleine kindjes hebt. Het is een multifunctionele flessenwarmer, die je veel tijd gaat besparen. Door de vele handige opties, heb je lange tijd plezier van deze handige flessenwarmer.
Alecto BW – 512 Car Review

Categorie: beste flessenwarmer voor onderweg

alecto bw512 car wit

Ben je vaak met je kind onderweg en wil je niet meer in de weer hoeven met thermosflessen heet water of altijd op zoek moeten naar een magnetron? Dan is de Alecto BW – 512 Car een ideale oplossing.

Deze flessenwarmer wordt namelijk geleverd met zowel een normale stekker als met een autoplug. Met de 12V stekker verwarm je een flesje melk of een potje babyvoeding probleemloos onderweg. Zo ben je altijd voorbereid.

In de Alecto BW – 512 Car verwarm je zowel flessen als potjes babyvoeding. Alle gangbare potjes en flessen passen probleemloos in deze flessenwarmer.

Gebruik je de flessenwarmer onderweg? Dan wordt het eten opgewarmd met een vermogen van 100W. Thuis gaat het opwarmen nog sneller, met een vermogen van 500W. De flessenwarmer kent verschillende standen, waardoor je het eten zo snel verwarmd als jij nodig hebt.

Naast melk en voeding opwarmen, kun je deze flessenwarmer ook gebruiken om flessen mee te steriliseren. Met de stoomsterilisatie dood je 99,9% van de bacteriën. Dat is wel zo’n prettig idee met een kleintje. Door de speciale droogkookbeveiliging hoef je niet bang te zijn dat de flessenwarmer per ongeluk zal droogkoken.

De Alecto BW – 512 Car is ideaal voor ouders die vaak onderweg zijn en die altijd en overal eten of flesjes willen kunnen opwarmen. De multifunctionele flessenwarmer verwarmt snel en gelijkmatig, waardoor je altijd eten op de perfecte temperatuur aan je kleintje geeft.
Koopgids Flessenwarmers

beste flessenwarmer koopgids met plaatje

Bij het kopen van een flessenwarmer zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Welke aandachtspunten en eigenschappen belangrijk zijn, hangt af van je eigen situatie en voorkeur. We zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje, zodat je precies weet waar je op moet letten.

Heb ik een flessenwarmer nodig?

Of je een flessenwarmer nodig hebt, hangt af van je eigen voorkeur. Sommige ouders zweren bij een flessenwarmer, terwijl andere ouders prima toe komen met alternatieven. Dit hangt onder meer af van het aantal flessen dat je op een dag geeft. Als je voornamelijk ‘live’ borstvoeding geeft, is een flessenwarmer minder aantrekkelijk dan als je alle voeding via flessen geeft. 

Heb je geen flessenwarmer, maar geef je wel flessen (kunstvoeding of afgekolfde melk)? Dan ben je aangewezen op alternatieven. Het opwarmen van de voeding kan dan in de magnetron of au bain marie in een steelpannetje. Au bain marie verwarmen duurt wat langer dan in de magnetron. Bij verwarming in de magnetron heb je wel kans dat de warmte niet goed verdeeld is. Daarom moet je de fles altijd voorzichtig schudden. Het nadeel hiervan is dat er luchtbellen in de voeding kunnen komen, waardoor je kleintje teveel lucht binnenkrijgt.

Bij gebruik van een goede flessenwarmer ben je sneller klaar dan als je het flesje au bain marie opwarmt. Ook hoef je niet bang te zijn voor ongelijkmatige verwarming. Daarnaast weet je bij een flessenwarmer zeker dat de voeding de ideale temperatuur krijgt. Daarom kiezen veel ouders toch voor een flessenwarmer.

Wat zijn de voordelen van een flessenwarmer

Een elektrische flessenwarmer kent een aantal voordelen ten opzichte van alternatieven. Zo zorgen flessenwarmers ervoor dat de voeding op de perfecte temperatuur komt. Dit is vergelijkbaar met de temperatuur van moedermelk. Bovendien zorgt de manier van verwarmen ervoor dat alle voedingsstoffen in de melk behouden worden. Je kindje krijgt zo alle belangrijke voedingsstoffen binnen om goed te groeien. Ander voordeel is gelijkmatige verwarming en komen er niet onnodig luchtbellen in de voeding terecht.

Welke soorten flessenwarmers zijn er?

De manier waarop een flessenwarmer de fles verwarmt zegt veel over de flessenwarmer. Er zijn ‘koker’ flessenwarmers, flessenwarmers die met stoom werken en flessenwarmers met een warmtekussen. 

Een koker flessenwarmer werkt via het au bain marie principe. In de flessenwarmer doe je water, wat geleidelijk op de juiste temperatuur wordt gebracht. Hierdoor wordt ook de fles gelijkmatig verwarmd. Vaak duurt het wel iets langer voordat de fles op deze manier op temperatuur is. Voordeel is dat veel flessenwarmers die op deze manier werken zichzelf uitschakelen zodra de perfecte temperatuur bereikt is. 

Wil je graag dat de fles snel verwarmd wordt? Dan is een flessenwarmer met stoom een goede keuze. Bij dit type flessenwarmers wordt in een apart reservoir water gekookt. Met de stoom die dit oplevert wordt de fles verwarmd. Dit gaat sneller dan au bain marie, maar vaak ook op een hogere temperatuur. Hierdoor kan het zijn dat er meer voedingsstoffen verloren gaan.

Een warmtekussen flessenwarmer werkt als een soort elektrische deken voor de fles. Voor dit type flessenwarmer heb je geen water nodig, waardoor het gemakkelijker mee te nemen is. Het is echter niet mogelijk om van tevoren een temperatuur in te stellen, waardoor je zelf beter in de gaten moet houden wanneer de voeding klaar is. 

Waar moet je op letten tijdens de aanschaf?

Er zijn een aantal aspecten waar je tijdens het kopen van een flessenwarmer op moet letten. De belangrijkste zetten we hier op een rijtje.

Veiligheid

De veiligheid van een flessenwarmer is erg belangrijk. Als je tijdens het gebruik van de flessenwarmer weg wil kunnen lopen, is het daarom belangrijk dat je een flessenwarmer kiest die automatisch afslaat. Zo’n droogkookbeveiliging zorgt ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor ongelukken. 

Past jouw fles erin?

De meeste flessenwarmers zijn geschikt voor de gangbare merken en maten flessen. Dit is echter niet altijd het geval. Heb je al een favoriet type fles? Check dan altijd of deze fles goed in de flessenwarmer past. Het zou zonde zijn als je de flessen hier alsnog niet goed in kan opwarmen.

Meerdere flessen tegelijkertijd

Maak je vaak meerdere flessen tegelijkertijd, bijvoorbeeld omdat je een tweeling hebt? Dan is het praktisch om voor een dubbele flessenwarmer te kiezen. Zo kun je twee flessen tegelijkertijd verwarmen, in plaats van dat je tweemaal moet wachten tot de fles warm is.

Snelheid van flesjes opwarmen

Als je kindje honger heeft, wil je niet nog lang moeten wachten op een warme fles. Maar niet alle flessenwarmers verwarmen even snel. Vind je het belangrijk om zo snel mogelijk een warme fles te hebben? Kijk dan altijd naar de snelheid van het opwarmen, voordat je een flessenwarmer kiest.

Welke functies heb je nodig?

Elke flessenwarmer kan een fles verwarmen, maar sommige apparaten kunnen nog veel meer dan alleen dat. Het ontdooien van flesjes of potjes voeding, het steriliseren van flessen en spenen en een warmhoudsfunctie kunnen allemaal handige extra opties zijn. Lijkt het je handig als je flessenwarmer dit ook kan? Let hier dan op bij aanschaf.

Conclusie Beste Flessenwarmer

Ik ga voor de Alecto BW 700, maar welke flessenwarmer het beste is, hangt dus af van jouw situatie en voorkeuren. 

Wil je een simpele flessenwarmer, die je gemakkelijk mee kunt nemen? Zoek je een flessenwarmer waarmee je voeding ontdooit? Of wil je een alles-in-één apparaat die het gehele flesje voor je klaarmaakt? Afhankelijk van wat je zoekt, is er altijd wel een goede flessenwarmer te vinden die het beste voor jou is.

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby