Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat is de Beste Luieremmer?

beste luieremmer header

Dit is onze review van de beste luieremmer in 2022.

Een baby hebben is hartstikke leuk en schattig. De vieze stinkluiers zijn dat helaas niet. Daarom is een goede luieremmer wel heel erg handig. Ik heb een aantal luieremmers getest en vind de DiaperChamp ONE Soft de beste luieremmer. Ik leg je uit waarom.

Vieze luiers zijn zo’n beetje mijn minst favoriete deel van het moederschap. Ik weet dat poepluiers er nou eenmaal bij horen, maar toch laat ik ze het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. En dan wel ergens in waar je ook echt geen last meer hebt van de geur. Een goede luieremmer dus.

Onze Beste Luieremmers: voor elke luier een goede luieremmer

Dat de DiaperChamp ONE Soft voor mij de beste keuze is, betekent niet dat dit ook voor jou het geval is. 

Misschien zoek jij een luieremmer voor wasbare luiers? Of wil je graag een exemplaar met een voetpedaal? 

Daarom heb ik nog een aantal andere luieremmers voor je op een rijtje gezet. Zo kies jij zelf welke luieremmer het beste past bij jouw situatie. 

Wil jij graag weten waarom ik deze luieremmers geselecteerd heb? Lees dan de mini-reviews.

Reviews Beste Luieremmer

DiaperChamp ONE Soft

diaperchamp one soft luieremmer pink

De DiaperChamp ONE Soft is een reukloze luieremmer die goed past op elke babykamer. De mooie luieremmer heeft ruimte voor 40 luiers per keer. Hierdoor hoef je niet elke dag de luieremmer leeg te gooien. Door de unieke reukdichte technologie heb je geen last van geurtjes.

Bovendien stop je een normale vuilniszak in de emmer. Je hoeft dus geen speciale navulcassettes te kopen. In aanschaf is de DiaperChamp ONE Soft misschien wat duurder, maar op de lange termijn haal je dit er zeker uit.

De DiaperChamp ONE Soft is zo gemaakt dat je de luieremmer met één hand kunt bedienen. Dat is wel zo veilig tijdens het verschonen van je kleintje. Het is een compacte luieremmer waardoor deze gemakkelijk naast de commode past. Doordat de emmer in diverse uitvoeringen verkrijgbaar is, is er altijd wel een kleur die mooi op de babykamer staat.

Zoek jij een luieremmer waarbij je écht geen last hebt van vieze geurtjes? En wil je de emmer in combinatie met normale vuilniszakken kunnen gebruiken? Dan is de DiaperChamp ONE Soft de beste keuze voor jou. Kies de kleur die het mooiste op de babykamer staat en geniet van de afwezigheid van vieze geurtjes.
BéBé Jou luieremmer

bebe jou luieremmer mintgroen

Zoek jij een handzame luieremmer met deksel? Dan is de BéBé Jou luieremmer het overwegen waard. Deze emmer van 14 liter sluit goed af met een handig deksel. Hierdoor blijven vieze geurtjes in de emmer. In de emmer stop je een normale afvalzak. 

De BéBé Jou luieremmer is verkrijgbaar in verschillende vrolijke designs. De emmer heeft een handig handvat en ook het deksel heeft een handgreep. Bovendien heeft zelfs de onderkant een geïntegreerd handvat. Dat maakt deze luieremmer ook erg geschikt om te gebruiken als emmer om het babybadje mee te vullen.

De BéBé Jou luieremmer is een eenvoudige emmer zonder speciale technologieën. Dit is aan de prijs dan ook te zien. De prijs-/kwaliteitsverhouding van deze luieremmer is uitstekend. De emmer houdt geurtjes iets minder goed tegen dan bijvoorbeeld de DiaperChamp ONE Soft, maar als je de BéBé Jou luieremmer regelmatig leegt is het toch zeker goed te doen.

Wil jij niet teveel investeren in een dure luieremmer, maar wil je wel waar voor je geld? Dan is de BéBé Jou luieremmer precies wat je nodig hebt. De emmer sluit goed af, is handzaam en ziet er vrolijk uit. Een aanwinst voor op de babykamer.
UBBI luieremmer

ubbi steel luieremmer zilver

De UBBI luieremmer is vooral speciaal door het materiaal waar deze van gemaakt is. Waar de meeste luieremmers gemaakt zijn van kunststof, is de UBBI luieremmer gemaakt van staal. Dat heeft één heel groot voordeel. Waar kunststof geurtjes absorbeert, waardoor de luieremmers na verloop van tijd lastig geurvrij te krijgen zijn, heeft staal hier geen last van. Hierdoor kun je de luieremmer zelfs als je kleintje uit de luiers is nog gebruiken als normale afvalbak.

In de UBBI luieremmer stop je afvalzakken. Je hebt hier diverse opties voor. Je kunt een standaard vuilniszak gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor de speciale UBBI afvalzakken. Deze zijn deels gemaakt van gerecycled materiaal. Wil je helemaal milieubewust bezig zijn? Dan koop je de wasbare stoffen zak voor de luieremmer. Deze kun je keer op keer gebruiken.

Ben je bang dat je nieuwsgierige kind met de vieze luiers aan de haal gaat? Met de UBBI luieremmer is dat niet meer mogelijk. Deze emmer heeft namelijk een speciaal kinderslot. Als je een luier in de emmer wil gooien maak je gebruik van het handige schuifsysteem. 

De UBBI luieremmer is ideaal voor elke ouder die een duurzame luieremmer wil. Door het materiaal gebruik je de luieremmer zelfs na de luierperiode van je kind nog. Het design staat bovendien prachtig op de kinderkamer, maar misstaat ook niet in de badkamer of keuken. De aanschaf van de UBBI luieremmer vergt een investering, maar hier heb je dan ook jaren plezier van. Kies een van de vele kleurtjes en geniet van deze handige luieremmer.
Korbell luieremmer 

korbell luieremmer groen

Tijdens het verschonen van een baby heb je je handen vol. Dan is het fijn als je de luieremmer met een voetpedaal kunt openen. De Korbell luieremmer heeft deze praktische optie. Bovendien sluit de luieremmer goed af, waardoor nare geurtjes uit de kinderkamer wegblijven. 

korbell luieremmer navulling 3 zakken

De Korbell luieremmer gebruik je in combinatie met de speciale Korbell luierzakken. Als de zak vol is, snij je deze af met het speciale mesje in de luieremmer. De luieremmer is ook met normale afvalzakken te gebruiken, hoewel het verwisselen van de zak dan wat lastiger gaat. 

De luieremmer van Korbell heeft een compact formaat en is verkrijgbaar in verschillende zachte kleuren. Hierdoor staat de emmer prachtig op de babykamer. De luieremmer valt niet enorm op.

De Korbell luieremmer is de beste keuze als je een goed betaalbare luieremmer zoekt die veel nare geurtjes tegenhoudt.. De navullingen maken de luieremmer wel wat duurder in gebruik dan een exemplaar dat normale afvalzakken gebruikt. Toch krijg je bij de Korbell luieremmer zeker waar voor je geld.
Totsbots luieremmer 

tots bots luieremmer wit

Steeds meer ouders kiezen voor het gebruik van wasbare luiers. Deze luiers hebben dan ook een aantal mooie voordelen. Zo ben je milieubewust bezig, kost het op de lange termijn minder en worden kinderen vaak sneller zindelijk. Een probleem waar je wel over na moet denken is de luieremmer. Gelukkig is daar de Totsbots luieremmer. Deze luieremmer is speciaal gemaakt voor het verzamelen van vieze wasbare luiers.

tots bots waszak reserve

In de Totsbots luieremmer zit een handige waszak, waarin je de vieze wasbare luiers verzameld. Het net zit met een stevige elastieken rand om de emmer heen, waardoor deze goed blijft zitten. Is het net vol? Dan haal je het wasnet uit de emmer en gooi je het geheel in de wasmachine. Je hoeft de vieze luiers dus niet eerst uit de waszak te halen en je handen blijven op die manier schoon. 

Nare geurtjes krijgen bij de Totsbots luieremmer geen kans door het deksel met vier klemmen. Met het handvat verplaats je de emmer gemakkelijk. Het is een compacte luieremmer, waardoor het aantal luiers dat erin past ook beperkt is. Als je regelmatig de wasbare luiers wast, is dat gelukkig geen enkel probleem.

Voor ouders die gebruik maken van wasbare luiers is de Totsbots luieremmer ideaal. Je hoeft de vieze luiers niet meer aan te raken om deze in de wasmachine te gooien. Het wasnet is keer op keer te gebruiken. Dat maakt deze luieremmer erg praktisch en een duurzame keuze.

Tip: koop een tweede wasnet: één voor in gebruik, de ander voor in de wasmachine
Koopgids Beste Luieremmer

beste luieremmer koopgids met roze emmer

Bij het kopen van een luieremmer zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten. Om je op weg te helpen, heb ik deze koopgids voor je opgesteld. Zo weet je precies waar je op moet letten en doe je geen miskoop.

Heb je een luieremmer nodig?

Voordat je een luieremmer koopt, vraag je je misschien af of je er wel eentje nodig hebt. Het lijkt misschien geen essentiële aankoop. Toch kan ik je uit ervaring vertellen dat een luieremmer wel degelijk heel erg handig is. Luiers stinken behoorlijk en je zult na een nachtelijke verschoning echt niet altijd zin hebben om de luier buiten in de container te gaan gooien. Bovendien is het in steeds meer gemeenten mogelijk om luiers apart in te zamelen. Dan zul je de luiers dus sowieso in een aparte vuilnisbak moeten verzamelen. Een luieremmer op de babykamer zorgt ervoor dat je de vieze luiers zo geurloos mogelijk kunt weggooien. Je neus zal je dankbaar zijn.

Welke soorten luieremmers zijn er?

Er zijn verschillende soorten luieremmers verkrijgbaar. Elk type luieremmer heeft zo z’n eigen voor- en nadelen.

De klassieke luieremmer

De klassieke luieremmer is een simpele emmer met een goed afsluitbaar deksel. Deze emmer is het goedkoopste in aanschaf. Je kunt een normale afvalzak in de luieremmer stoppen. Hierdoor is deze ook goedkoop in gebruik. Een nadeel is dat er bij het openen van het deksel toch vaak geurtjes vrijkomen.

De luieremmer met speciale zakken

Een ander type luieremmer zijn de luieremmers die met speciale zakken werken. Deze zakken zorgen ervoor dat de luiers beter geurloos worden verpakt. Geurtjes blijven zo goed in de emmer en verspreiden zich minder snel. Een nadeel is dat het kopen van de navullingen een stukje duurder is dan het gebruik van normale vuilniszakken

Luieremmers met een bijzonder deksel

Er bestaan ook luieremmers die met normale afvalzakken werken. Deze zijn voorzien van een bijzonder deksel, waardoor de geur toch in de emmer blijft. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal draai- of schuifmechanisme. Dit werkt bij de ene luieremmer beter dan bij de andere.

Luieremmers voor wasbare luiers

Als je wasbare luiers gebruikt, is een luieremmer ook wel erg handig. Zo verzamel je de luiers netjes bij elkaar voor de volgende was. Hiervoor zijn er speciale luieremmers met een waszak. Een volle waszak kun je uit de emmer halen en in één keer in de wasmachine gooien. Zo hoef je de vieze luiers niet nogmaals aan te raken. Bij deze emmers komt, net als bij de klassieke luieremmers, vaak wel wat geur vrij bij het openen van het deksel.

Waar moet je rekening mee houden?

Door antwoord te geven op deze vragen weet je welke luieremmer bij jou past.

De eerste keuze die je moet maken is het type luieremmer dat je wil gebruiken.

  • Gebruik je wasbare of wegwerpluiers? 
  • Hoe belangrijk vind je dat de emmer compleet geurloos is?
  • Wil je graag gebruik maken van navullingen of hebben normale afvalzakken jouw voorkeur? 
  • En op welke manier wil je de emmer openen?

Daarna is het tijd om naar de capaciteit, het design en het gebruiksgemak te kijken. 

  • Heb je één kindje in de luiers of wil je de emmer voor meerdere kinderen tegelijkertijd gebruiken? 
  • Welk design past op de kinderkamer en welk materiaal heeft jouw voorkeur?
  • Vind jij een kinderslot nodig? 
  • En wil je de luieremmer als je kind zindelijk als normale afvalemmer kunnen gebruiken? 

Ten slotte is het ook niet onbelangrijk om te bedenken wat je budget is. Er zijn erg goedkope, maar ook behoorlijk dure luieremmers verkrijgbaar. 

Conclusie Beste Luieremmer

Een luieremmer is een praktische aanvulling op de babykamer. Het zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van vieze geurtjes en dat je de luiers eenvoudig weg kunt gooien na een verschoning.

Welke luieremmer voor jou het beste is, hangt af van je eigen voorkeuren. Welk budget heb je voor de luieremmer? En aan welke eisen moet de emmer voldoen? Er zijn veel verschillende luieremmers, dus er is altijd wel een exemplaar dat aan jouw eisen voldoet.

Vooral door de reukdichte technologie van de DiaperChamp ONE Soft is dit de beste luieremmer voor mij. Weet je welke luieremmer voor jou het beste is? 

Ben je ook op zoek naar de beste luiers? Lees dan onze gids!

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby