Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn de Beste Zoogkompressen?

beste zoogkompressen header

Dit is onze review van de beste zoogkompressen in 2022.

Als je borstvoeding geeft, zijn zoogkompressen onmisbaar. Zonder deze kompressen in je beha kan het zomaar dat je opeens met natte vlekken in je kleding loopt. 

Om je dat te besparen heb ik een aantal verschillende zoogkompressen voor je getest. Ik vind de Mendela wegwerp zoogcompressen de beste zoogkompressen.

Alle eisen die ik stel aan een goed zoogkompres vind ik terug bij de Mendela zoogcompressen

De kompressen hebben een speciale vorm, waardoor ze perfect blijven zitten. Daarnaast zijn ze ultra-absorberend en hebben ze een comfortabele binnenlaag. Zelfs als je ze langere tijd draagt irriteren ze daardoor niet. 

Onze beste zoogkompressen voor verschillende moeders

Dat voor mij de Tommee Tippee Closer to Nature de beste wegwerp zoogkompressen zijn, betekent niet dat dit ook de beste zoogkompressen zijn voor jou.

Misschien stel jij wel andere eisen aan een zoogkompres.

Daarom heb ik ook nog een aantal andere ‘beste’ zoogkompressen voor je op een rijtje gezet. Zo kun je kiezen welke kompressen in jouw geval het beste zijn.


Zoals je ziet zijn er veel verschillende zoogkompressen voor verschillende situaties. Bedenk dus goed in welke situatie jij de zoogkompressen nodig hebt. Om je nog verder te helpen, heb ik van alle bovenstaande producten mini-reviews geschreven. Zo maak je goed geïnformeerd een keuze.

6 Beste Zoogkompressen Bekeken

Mendela wegwerp zoogcompressen

Categorie: beste zoogkompressen algemeen

Voor moeders die graag comfortabele en ultra-absorberende zoogkompressen willen, zijn de Mendela wegwerp zoogcompressen aan te raden. De zoogkompressen zijn speciaal gevormd, waardoor deze jouw borst goed bedekken en niet verschuiven. Bovendien zijn ze erg dun, waardoor je ze discreet kunt dragen zonder dat iemand het ziet.

De absorberende eigenschappen van de borstkompressen zijn uitstekend. Je kunt ze met een gerust hart dragen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor natte vlekken in je shirt. Na gebruik gooi je de borstkompressen weg en pak je nieuwe. De kompressen zitten per twee verpakt, waardoor je ze ook eenvoudig mee kunt nemen. Zo hoef je ook tijdens een dagje uit of op je werk niet bang te zijn dat je zonder komt te zitten. 

De prijs van de Mendela zoogkompressen ligt iets hoger dan die van veel andere zoogkompressen, maar hier krijg je veel draagcomfort voor terug. Zelfs onder strakke shirts zie je ze niet zitten. Ook voelt de binnenkant van de pads zacht aan, waardoor je ze keer op keer kunt dragen zonder last te krijgen van irritaties. 

De kwaliteit van de zoogkompressen is erg goed. De meeste moeders zullen meer dan tevreden zijn met deze zoogkompressen. Vooral het hoge draagcomfort en de perfect absorberende eigenschappen maken dit de beste zoogkompressen in veel situaties.
BabyDu Wasbare Zoogkompressen 

Categorie: beste wasbare zoogkompressen

babydu wasbare zoogkompressen met verpakking

Ben jij graag milieubewust bezig? Dan zijn wasbare zoogkompressen een betere optie dan wegwerp exemplaren. Wasbare zoogkompressen kun je keer op keer gebruiken. Zo voorkom je dat je onnodig veel afval produceert en ben je groen bezig. Bovendien vinden sommige vrouwen wasbare zoogkompressen prettiger zitten dan wegwerpkompressen. 

Wil jij ook graag wasbare zoogkompressen? Dan zijn de BabyDu wasbare zoogkompressen een goede keuze voor jou. Deze voorgevormde zoogkompressen absorberen goed en blijven prima op hun plek zitten. Ze zijn geschikt voor vrouwen met cupmaat B t/m D. De kompressen bestaan uit drie laagjes, waardoor ze veel kunnen absorberen. Het microvezel bamboe voelt prettig en zacht aan op je huid.

Als je de BabyDu wasbare zoogkompressen aanschaft, ontvang je zeven setjes borstkompressen. Elk setje heeft een eigen kleur, waardoor je ze eenvoudig bij elkaar kunt houden. Bovendien krijg je bij de BabyDu kompressen ook een handig waszakje. Zo raak je nooit per ongeluk een kompres kwijt in de was. Daarnaast zit er ook nog een opbergzakje bij de set, waardoor de kompressen zelfs goed mee kunt nemen.

Wil jij altijd zoogkompressen in huis hebben en/of ben je milieubewust bezig? Dan zijn deze BabyDu wasbare borstkompressen zeker aan te raden. Na gebruik was je ze op 30 of 40 graden en ze zijn weer klaar voor gebruik. Met één aankoop kun jij zo een lange tijd vooruit.
Bambooty Wasbare Zoogkompressen Nacht 

Categorie: beste zoogkompressen voor ‘s nachts

bambooty zoogcompressen stapel

Als jouw kleintje ‘s nachts minder vaak drinkt, kun je vaker last krijgen van ‘lekkage’. Omdat je niet midden in de nacht wakker wil worden met een nat shirt of bed, zijn ‘s nachts extra absorberende zoogkompressen aan te raden. Speciaal daarvoor heeft Bambooty wasbare zoogkompressen voor ‘s nachts ontwikkeld. Deze zoogkompressen bestaan niet uit drie, maar uit vier absorberende lagen. Waardoor jij rustig door kunt slapen en ‘s ochtends wakker wordt in een droog bed.

Bambooty wasbare zoogkompressen nacht zijn gemaakt van vier lagen zacht bamboe en biologisch katoen. Daardoor absorberen ze enorm goed en voelen ze ook nog eens prettig aan. Het zijn wasbare borstkompressen, waardoor je de pads keer op keer kunt gebruiken. Na gebruik gooi je ze gemakkelijk in de was, waarna je ze de nacht daarna weer kunt gebruiken. In één setje zitten 12 kompressen, waardoor je nooit zonder komt te zitten.

Voor overdag zijn de Bambooty wasbare kompressen iets minder geschikt. Door de vier lagen zijn ze iets dikker dan veel borstkompressen voor overdag, waardoor je ze meer ziet zitten. Als je dit geen probleem vindt, kun je ze natuurlijk wel ook overdag dragen. 

Bambooty wasbare zoogkompressen zijn erg geschikt voor moeders die milieubewust bezig zijn en die niet wakker willen worden in een nat bed. De kompressen voelen prettig aan, zijn goed te wassen en nemen veel melk op. Bovendien kun je ze keer op keer gebruiken.
Lansinoh Wegwerp Zoogkompressen

Categorie: beste zoogkompressen voor een goede prijs

lansinoh zoogkompressen verpakking

Moet jij rondkomen van een wat lager budget of wil je gewoon niet teveel geld uitgeven aan zoogkompressen? Dan zijn de Lansinoh wegwerp zoogkompressen aan te raden. In de verpakkingen van deze zoogkompressen zitten namelijk in totaal wel 120 zoogkompressen, waardoor je een tijdje vooruit kunt. De prijs lijkt in eerste instantie behoorlijk hoog, maar doordat je 2 dozen van 60 stuks krijgt, betaal je per kompres een stuk minder dan bij kleinere verpakkingen.

Voor deze lagere prijs krijg je toch nog steeds goede zoogkompressen. De kompressen zijn voor eenmalig gebruik en zijn individueel verpakt. Hierdoor kun je ze ook hygiënisch meenemen. Dat maakt ze ideaal voor bijvoorbeeld op je werk of tijdens een uitje. Zo zit je nooit zonder schone kompressen.

Elk Lansinoh wegwerp kompres heeft twee plakstrips om het kompres op z’n plaats te houden. Hierdoor blijven ze goed zitten. Bovendien absorberen ze veel, waardoor je ze ook kunt gebruiken als je redelijk wat melk verliest. 

Wil jij wegwerp zoogkompressen voor een zo’n laag mogelijke prijs? En verwacht je de komende tijd nog veel kompressen te gebruiken? Dan zijn de Lansinoh wegwerpkompressen een goede keuze voor jou.
Bioclin Multi Mam 

Categorie: beste zoogkompressen voor wondverzorging

multi mam zoogkompressen verpakking

Borstvoeding geven gaat niet altijd even soepel. Soms krijg je helaas te maken met pijnlijke tepelkloven of andere wondjes. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk laten genezen. De Bioclin Multi Mam borstkompressen zijn dan jouw redder in nood. Dit zijn geen zoogkompressen zoals de andere kompressen, maar zijn speciaal bedoeld om jouw tepels zo snel mogelijk te laten genezen.

De Bioclin Multi Mam kompressen bevatten een speciale gel die het natuurlijk genezingsproces ondersteunt. Bovendien werkt het verkoelend bij pijnlijke tepels en voorkomt het infecties. Hierdoor kunnen de kompressen je heel wat ellende besparen. De gel is op natuurlijk basis en zelfs bij inslikken volledig ongevaarlijk voor jouw kleintje.

Als jij last hebt van tepelkloven of pijnlijke tepels zijn de Bioclin Multi Mam kompressen echt een aanrader. Door de kompressen drie keer per dag een kwartier tot een uur op je pijnlijke borst te leggen, versnelt het genezingsproces aanzienlijk. Ideaal voor alle borstvoedende moeders met pijnlijke tepels.

Heb je problemen bij het geven van borstvoeding, kijk dan hier wat je zelf kunt doen of neem contact op met je huisarts! 
Lily Padz

Categorie: beste zoogkompressen voor tijdens het zwemmen

lili padz siliconen zoogkompressen

Wil jij graag naar het zwembad of het strand, maar ben je bang voor lekkende borsten in je bikini of badpak? Dan zijn de Lily Padz siliconen borstkompressen wat jij nodig hebt. Deze pads vangen de moedermelk niet op, maar zorgen ervoor dat je niet gaat lekken. Dit doen ze door een constante druk op je tepel te geven. Zo lekken je borsten niet en kun jij veilig het water in springen.

Normale borstkompressen absorberen erg goed. Dat is ideaal, maar niet in het zwembad. Daarom zijn de siliconen kompressen van Lily Padz zo handig. Deze absorberen niets, dus ook geen zwemwater. Bovendien blijven ze zelfs tijdens het zwemmen goed op je borst plakken én zijn ze zo goed als onzichtbaar. Zo kun jij ongestoord genieten van het water.

De Lily Padz zijn niet alleen handig in het zwembad, maar ook tijdens het slapen. Als jij graag zonder beha slaapt, werken andere zoogkompressen natuurlijk niet. Bij de Lily Padz heb je daar geen last van. Ook zijn de Lily Padz onder strakke kleding zo goed als onzichtbaar.

Als je echt heel veel melk lekt, kan het zijn dat de Lily Padz dit niet volledig kunnen onderdrukken. Dan zijn andere zoogkompressen toch beter geschikt voor jou. Maar als je maar weinig lekt, zijn deze siliconen zoogkompressen echt een aanrader. Vooral ‘s nachts en in het zwembad of op het strand geven ze je veel extra vrijheid en zelfvertrouwen.
Koopgids Zoogkompressen

koopgids beste bortscompressen preparents

Als je zoogkompressen gaat kopen, heb je dus meer dan genoeg om uit te kiezen. Er zijn een aantal aspecten waar je goed op moet letten. Deze zet ik voor je op een rijtje.

Type zoogkompres

Zoogkompressen zijn in te delen in drie verschillende typen. Je hebt wegwegkompressen, die je slechts eenmaal kunt gebruiken. Er zijn ook wasbare exemplaren, die je na elk gebruik in de wasmachine gooit. Tenslotte zijn er siliconen kompressen. Deze nemen de gelekte melk niet op, maar zorgen ervoor dat je niet lekt.

Wegwerp zoogkompressen

Welk type kompres voor jou het meest ideaal is, hangt af van een paar dingen. Als je veel onderweg bent, zijn wegwerpkompressen vaak handig. Je hoeft de gebruikte kompressen niet in je tas te stoppen en kunt steeds een nieuw setje pakken. Kies in dit geval voor kompressen die per stuk of per twee verpakt zijn, zodat je ze hygiënisch mee kunt nemen.

Wasbare zoogkompressen 

Wasbare zoogkompressen zijn perfect als je milieubewust bezig bent. Bovendien ben je op de langere termijn met wasbare kompressen goedkoper uit. Zorg er wel voor dat je in dat geval genoeg setjes kompressen in huis hebt, zodat je nooit zonder komt te zitten als je even een dagje niet wast.

Siliconen zoogkompressen

Siliconen zoogkompressen zijn vooral handig als je een dagje wil gaan zwemmen. Ze nemen geen vocht op, dus lopen ook in het zwembad niet vol water. Ook als je wil slapen zonder beha zijn dit soort zoogkompressen ideaal.

Dag en nacht kompressen

Behalve verschillende zoogkompressen van verschillende materialen, moet je ook nog letten op de dikte van de kompressen. Er zijn zoogkompressen voor overdag en voor ‘s nachts. Die voor ‘s nachts zijn een stukje dikker en absorberen meer dan de exemplaren voor overdag. Voor overdag wil je juist dunne kompressen die niet opvallen onder je (strakke) kleding.

Afmeting en vorm

Niet alle zoogkompressen hebben dezelfde afmeting. Dit is dus ook zeker een aandachtspuntje als je zoogkompressen gaat kopen. Als je een wat kleinere cupmaat hebt, is dit meestal geen probleem. Als je grotere borsten hebt, is dit wel echt iets om op te letten. Kijk of bij de kompressen staat aangegeven voor welke cupmaat ze geschikt zijn. Ook is het verstandig om op de vorm van de borstkompressen te letten. Niet alle zoogkompressen hebben dezelfde vorm en ook niet allemaal zijn voorgevormd. 

Plakstrip

Je hebt niks aan een zoogkompres dat gedurende de draagtijd verschuift. Let er daarom op of de kompressen met plakstrips vast te maken zijn. De meeste kompressen hebben één plakstrip in het midden, maar er zijn ook exemplaren met aan de zijkanten twee plakstrips. Bedenk wat jouw voorkeur heeft.

Tips

Zoogkompressen kiezen is een erg persoonlijk proces. Jij bent de enige die precies weet hoeveel melk je lekt, wat je prettig vindt en wat goed voelt op jouw borsten. Mijn belangrijkste tip voor jou is dan ook om je gevoel te volgen.

Bedenk in welke situaties je de zoogkompressen nodig hebt en welke eigenschappen dan belangrijk zijn. Maar bedenk ook wat jouw voorkeur heeft, qua materiaal en vorm. Door op een rijtje te zetten wat voor jou echt belangrijk is qua comfort, prijs, materiaal etc. kom je uit bij de beste zoogkompressen voor jou.

Veelgestelde vragen

Hoe kun je zoogkompressen wassen?

Bij wasbare zoogkompressen krijg je altijd een wasinstructie bijgeleverd. Soms zit er zelfs een handig waszakje bij. Je kunt de kompressen gewoon bij de rest van je kledingwas gooien. 

Hoeveel zoogkompressen heb je nodig?

Hoeveel zoogkompressen je nodig hebt, is afhankelijk van een paar factoren. Als je slechts enkele druppels lekt, hoef je het kompres niet elke voeding te vervangen. Als je meer lekt, heb je wel elke voeding een nieuw setje kompressen nodig. Het kan goed zijn dat je in het begin van de borstvoedingsperiode meer zoogkompressen nodig hebt dan daarna. 

Wanneer koop je zoogkompressen?

Zoogkompressen kun je al snel na je bevalling nodig hebben. Het is daarom verstandig om ze al tijdens je zwangerschap in huis te halen. Er zijn ook vrouwen die tijdens de zwangerschap al wat melk verliezen. Dan kun je natuurlijk al beginnen met het dragen van zoogkompressen.

Moet je zoogkompressen elke voeding vervangen?

Elke voeding je kompressen vervangen is qua hygiëne zeker het beste. Als je echt maar weinig melk hebt gelekt, kun je het kompres wel wat langer laten zitten.

Conclusie

Welke zoogkompressen het beste zijn, is afhankelijk van jouw situatie. Ik zou de Mendela zoogkompressen aanraden aan elke moeder die goede wegwerpkompressen zoekt, maar dat betekent niet dat dit ook op jou van toepassing is.

Misschien zoek je wasbare zoogkompressen of zoek je extra absorberende kompressen. Gelukkig zijn er veel verschillende goede zoogkompressen op de markt, waardoor er altijd wel een beste voor jou tussenzit.

Als je voor jezelf op een rijtje hebt welke eisen jij stelt aan zoogkompressen, kun je bepalen welke voor jou het beste zijn. Dan is het tijd om ze in huis te halen. Zo hoef jij je nooit meer druk te maken over die vervelende vlekken in je shirts.

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby