Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is de Beste Buggy?

beste buggy header

Dit is onze review van het beste buggy in 2022.

Het moment dat je jouw kind voor het eerst mee kan nemen in de buggy is een hele mijlpaal. Het geeft namelijk aan dat je zoontje of dochtertje langzaam maar zeker wat groter aan het worden is.

Een buggy kun je in principe gebruiken vanaf een maand of tien. Dat is de leeftijd waarop de meeste baby`s zelfstandig rechtop kunnen zitten. Dat is belangrijk, want in tegenstelling tot een kinderwagen biedt een buggy minder goede ruggensteun. De reden dat veel ouders overstappen op de buggy is vooral het gemak.

Een goede buggy is makkelijk opvouwbaar, licht en daardoor simpel mee te nemen in de auto of op de fiets. Een hele verademing ten opzichte van die grote, logge kinderwagen. In deze test hebben we gekeken naar vijf populaire modellen buggy. Door deze met elkaar te vergelijken hopen we je te helpen bij het kopen van de voor jou beste buggy.

Uit deze vergelijking komt de Maxi-Cosi Gia buggy er over het algemeen als beste uit. Deze buggy is een echte allrounder, waar je lang mee vooruit kunt. De buggy is praktisch in gebruik en is eenvoudig in te klappen.

De beste buggy in elke situatie

Maar dat de Maxi-Cosi Gia in veel situaties de beste buggy is, betekent niet dat dit in élke situatie het geval is. 

Om het je gemakkelijker te maken hebben we ook voor een aantal andere situaties de beste buggy’s voor je op een rijtje gezet.

Wil je weten waarom deze buggy’s uitblinken in hun eigen categorie? In de mini-reviews leggen we er alles over uit. 

Koopgids Buggy’s

beste buggy koopgids

Waar moet je op letten bij het kopen van een buggy?

De aandachtspunten bij het kopen van een buggy zijn in veel opzichten hetzelfde als bij een kinderwagen. Toch zijn er ook een aantal duidelijke verschillen. De belangrijkste punten hebben we hier op een rijtje gezet. 

Wat moet hij kunnen?

De verscheidenheid in buggy`s die je kunt kopen is zeer groot. Je hebt hele simpele, basic buggy`s die vooral geschikt zijn voor korte stukjes, tot stoere offroad buggy`s die geschikt zijn om bij wijze van spreken, de Mont Blanc mee te beklimmen.

Ga je een buggy kopen, bedenk dan van te voren goed wat hij allemaal moet kunnen, dat maakt het kiezen een stuk makkelijker. Dingen waar je aan kunt denken zijn: wel of geen verstelbaar stuur, wel of geen bagagenet van onderen, nieuw of tweedehands, wel of niet mee te nemen op de fiets,met drie of met vier wielen, enz.

Paraplubuggy

In principe zijn alle buggy`s inklapbaar, maar bij de ene gaat dat net wat makkelijker dan bij de andere. Of dit van belang is, hangt vooral af ​​​​van je persoonlijke situatie. Heb je een auto tot je beschikking, dan maakt het niet zoveel uit of de buggy ietsje zwaarder is en wat minder compact kan worden opgevouwen.

Fiets. Ben je echter van plan om de buggy mee te nemen op de fiets, dan is dit wel een belangrijk punt. Voor op de fiets heb je zogenaamde paraplubuggy`s. Het idee hierachter is dat je ze, net als een paraplu, heel makkelijk en compact op kunt vouwen tot een klein pakketje. De meeste van dit soort buggy`s wegen niet meer dan zes kilo.

Voor het meenemen kun je een speciale buggydrager kopen om aan je fiets te bevestigen. Op deze manier ben je natuurlijk een stuk mobieler als je jouw kind mee wilt nemen.

Het terrein

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een buggy is het terrein. Veel mensen denken dat dit vooral een issue is als je op het platteland woont. Dat is misschien het geval in Amerika, maar in Nederland ligt dat toch anders. Veel van onze steden zijn namelijk historisch en zijn vaak bestraat met hobbelige klinkers en keien. 

Met de kinderwagen is dit nog wel te doen, maar met een buggy verandert je wandeltocht voor je kind in een soort van kermisattractie. Misschien dat ze dit nog leuk vinden ook, maar echt goed is langdurige blootstelling hieraan voor hun rug en nek natuurlijk niet.

Als je dus weet of dit voor jou van toepassing is, dan is het zeker te overwegen om een wat degelijkere buggy te kopen. Misschien zelfs wel met vering en met luchtbanden. De schokken zijn dan een stuk minder.

Drie of vier wielen

Koop je een buggy met drie of met vier wielen? Beiden soorten hebben zo hun voor- en nadelen. Een wagen met drie wielen is uiteraard beter wendbaar dan een wagen met vier wielen. Die zijn op hun beurt wel weer stabieler en daardoor veiliger. Ze vallen minder makkelijk om en je kun de wagen ook beter meenemen in bijvoorbeeld de bus of trein. Denk hier zeker even over na, voordat je een buggy gaat kopen.

Niet te groot of te klein

Een buggy kun je gebruiken tot je kind een jaar of vier is. Uiteraard is er nogal een verschil tussen een baby van tien maanden en een kind van vier. Hou hier serieus rekening mee bij het kopen. zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor je kind om te kunnen groeien. Je ziet regelmatig buggy`s rondrijden met daarin opgepropte kinderen die met hun voeten over de grond slepen. Dit kun je makkelijk voorkomen door een verstelbare buggy te kopen, met bijvoorbeeld voetensteunen die in hoogte verstelbaar zijn.

Meer tips

Meer informatie vindt je in dit filmpje van de consumentenbond.

Het filmpje staat halverwege de pagina. Het gaat weliswaar ook over kinderwagens, maar er wordt vanaf minuut 2:14 ook de buggy besproken. 

Nieuw of tweedehands

Nog een laatste tip. Koop je nieuw of tweedehands? Een goede buggy kan namelijk veel langer mee dan de twee of drie jaar dat hij serieus wordt gebruikt. Bovendien gebruikt niet iedereen de buggy even veel. Op het moment dat het kind te groot wordt, belandt de buggy dan ook vaak op Marktplaats voor de beste bieder.

Heb je minder te besteden of wil je gewoon niet het volle pond betalen en vindt je het geen probleem dat er al een ander kindje in de buggy heeft gezeten? Dan is een tweedehands buggy best een goede optie. Let wel op de volgende punten: kijk of de buggy nog genoeg profiel op de wielen heeft, kijk of de constructie nog stabiel en stevig is en of alle scharnieren nog soepel bewegen. Check ook of er geen roest of beschadigen zijn ontstaan.

Tenslotte kun je ook de bekleding inspecteren. Deze moet natuurlijk niet al te versleten zijn.

Vind je het een fijner idee dat er nog niemand in de buggy heeft gezeten, dan wordt het dus een nieuwe. Lees dan vooral verder want wij hebben de 5 populaire modellen onderworpen een een test.

Beste Buggy: de Reviews 

Maxi-Cosi Gia 

Categorie: Beste buggy algemeen

maxi cosi gia zwart

De Maxi-Cosi Gia buggy is een echte allrounder. Met de grote achterwielen en de fijne vering wandel je probleemloos op elk terrein. Ook in de stad is deze buggy ideaal. Je vervoert al je boodschappen in de extra grote boodschappenmand. 

Ondertussen zit je kleintje heerlijk comfortabel. Door het praktische ontwerp is deze buggy zelfs te gebruiken vanaf dat je kleintje net geboren is totdat hij of zij zo’n vier jaar is. Met deze buggy gaan jullie heel wat avonturen beleven!

De Maxi-Cosi Gia is ontworpen voor het gemak en comfort van ouder én kind. Zo klap je de buggy met slechts één hand in, waardoor je altijd een hand vrij houdt voor je kleintje. Je kind zal onderweg heerlijk zitten in de gevoerde stoel. 

En de buggy is zelfs te gebruiken in combinatie met bepaalde Maxi-Cosi autostoeltjes! Zo ben je altijd flexibel onderweg. Bovendien heeft de buggy plek voor jouw koffie, sleutels en mobieltje. Jij hebt voortaan alles bij de hand.

De Maxi-Cosi Gia is de ideale kinderwagen voor ouders die graag veel onderweg zijn met hun kind. De buggy is eenvoudig op te vouwen, rijdt fantastisch en is voorzien van allerlei handige extra’s. Hierdoor gebruik je de Maxi-Cosi Gia jaar in, jaar uit met veel plezier en gemak.
Hamilton One Sport R1

Categorie: Beste reisbuggy

Hamilton One Sport R1 buggy

Als je veel onderweg bent met een buggy, wil je een handzaam en compact model. De Hamilton One Sport R1 is dan een goede keuze. Door het lichtgewicht frame en het MagicFold System is dit een ideale buggy voor op reis. 

Het MagicFold System is een speciaal systeem waarmee je de buggy met één handeling zichzelf op kan laten klappen. Zo houd jij je handen vrij voor je kindje of andere bagage. Dat maakt dit ook de beste buggy voor op vakantie. 

Met een gewicht van slechts 6,8 kilogram til je de buggy eenvoudig op. Dit lichte gewicht doet niks af aan de functionaliteiten van de buggy. Zo heeft de Hamilton One Sport R1 uitstekende vering, een extra grote zonnekap, mesh voering en een verstelbare rugleuning. De buggy is te gebruiken vanaf ongeveer 6 maanden tot 4 jaar. Met de speciale aparte reiswieg, is de buggy zelfs al eerder te gebruiken.

Voor ouders die graag een comfortabele buggy zoeken voor op reis of op vakantie, is de Hamilton One Sport R1 buggy de beste keuze. De lichtgewicht buggy is praktisch in gebruik en heel eenvoudig op te vouwen. Ondertussen geniet je kleintje wel van optimaal gemak.
BabyZen Yoyo 2 

Categorie: Beste luxe buggy

babyzen yoyo buggy

Zoek jij een buggy met veel luxe en vind je het niet erg om hier wat meer voor te betalen? Dan is de BabyZen Yoyo 2 de beste keuze. Deze buggy kost wat meer dan andere buggy’s, maar hiervoor krijg je ook veel terug. 

Zo heeft de buggy een innovatief opklapsysteem, heeft het een strak design en rijdt de buggy heel erg licht. Besturen, bedienen én in- en uitklappen doe je bij deze buggy allemaal met slechts één hand. 

Over elk detail van de BabyZen Yoyo 2 is goed nagedacht. Van het versterkte frame tot aan de zachte bekleding, alles aan deze buggy klopt. Details, zoals de duwbeugel van kunstleer, maken deze buggy luxer dan veel andere modellen. Dat merk je niet alleen in het gebruik, maar zie je ook direct aan de buggy. 

Vind jij luxe en comfort erg belangrijk? Dan is de BabyZen Yoyo 2 de beste buggy voor jou en je kleintje. De buggy ziet er fantastisch uit en is erg praktisch in gebruik. Hiermee vervoer jij je kind zo luxe mogelijk.
TopMark Reese

Categorie: Beste buggy voor op de fiets

topmark reese blauw

Als je graag op de fiets op pad gaat, kun je niet zomaar een buggy meenemen. Gelukkig zijn er wel buggy’s die geschikt zijn om op de fiets mee te nemen. Hiervoor heb je wel een speciale buggydrager nodig. 

Ook moet de buggy geschikt zijn voor op de fiets. Neem dan bijvoorbeeld de TopMark Reese. Deze plooibuggy kan goed op de fiets meegenomen worden. De buggy heeft grote wielen, een lichtgewicht frame en een verstelbare rugleuning.

De TopMark Reese buggy is te gebruiken totdat je kleintje zo’n 15 kilogram weegt. Tot die tijd zit je kind heerlijk veilig en comfortabel in de buggy. De rugleuning is met één hand te verstellen en de 5-puntsgordel heeft bodyprotectors voor extra comfort. Ook heeft de buggy een boodschappenmand, zonnekap en vering op de foamwielen. 

Door de manier van inklappen, is de TopMark Reese de beste plooibuggy. Het handige draaghandvat maakt het meenemen van de buggy nog eenvoudiger. In combinatie met een buggydrager is deze buggy goed te vervoeren op de fiets. Wil jij graag gaan fietsen met een buggy? Dan is dit zeker een goede keuze.
GB Qbit+ 

Categorie: Beste buggy voor in het bos

GB Qbit+ buggy

In het bos wandelen kan met een buggy een redelijk frustrerende activiteit zijn. Blokkerende wielen zijn wel het laatste waar je op zit te wachten. Met de GB Qbit+ hoef je daar gelukkig niet meer bang voor te zijn. 

Met de vier dubbele all-terrain wielen trotseer jij elk terrein moeiteloos. Ondertussen zit je kind heerlijk comfortabel in het zitje met zachte bekleding. Deze zitting kan zelfs in een bijna volledig vlakke positie gebruikt worden. De buggy is te gebruiken tot je kind 15 kilogram weegt.

De GB Qbit+ heeft zowel een veiligheidsgordel als een veiligheidsbeugel. Hierdoor zit je kind tijdens elke wandeling veilig in de buggy. Schijnt de zon? Dan komt de XXL zonnekap met kijkvenster zeker van pas. 

En als jullie de buggy even niet gebruiken, dan klap je deze met één hand in. Ingeklapt blijft de buggy zelfs stabiel staan. Dat maakt het opruimen een stuk eenvoudiger!

Voor elke ouder die er graag op uit gaat met zijn kind, is de GB Qbit+ de goede keuze. Door de dubbele, grote wielen rijdt de buggy zelfs in het bos heerlijk. Zo worden jullie wandelingen een stuk comfortabeler en gezelliger!
Joovy Kooper x2

Categorie: Beste duo buggy

Joovy Kooper x2 zwart

Ben jij de trotse ouder van een tweeling of heb je twee kinderen dicht bij elkaar in leeftijd? Dan is een duo buggy, waar allebei de kinderen tegelijkertijd in kunnen zitten, erg handig. 

De Joovy Kooper x2 is een praktische en compacte duo buggy. In de twee zitjes kunnen kinderen tot wel 23 kilogram gemakkelijk zitten. Zo ga je gemakkelijk op pad met twee dreumesen, peuters of zelfs kleuters!

Ingeklapt is de Joovy Kooper x2 verrassend compact. Uitgeklapt biedt de buggy voldoende ruimte voor twee kinderen én boodschappen of tassen. Door de grote wielen wordt het duwen van de wagen gemakkelijker en ook de comfortabele duwstang draagt hieraan bij. 

De rugleuningen van beide zittingen zijn verstelbaar en ook hebben ze allebei een eigen grote zonnekap. Allebei je kindjes krijgen zo precies wat ze nodig hebben.

Op pad met twee kinderen wordt gemakkelijker en leuker met de Joovy Kooper x2. De buggy is functioneel, comfortabel en praktisch voor zowel jou als je kinderen. De buggy rijdt prettig, terwijl je kinderen jarenlang voldoende ruimte hebben. Dat wordt genieten samen!
Conclusie

In welke situatie je een buggy ook wil gebruiken, er is altijd wel een buggy die aan jouw wensen voldoet. 

Zoek je een echte allrounder? Dan is de Maxi-Cosi Gia absoluut de beste keuze. Maar als je de buggy graag op de fiets wil vervoeren, kies je beter voor de TopMark Reese. Op vakantie is de Hamilton One Sport R1 een topper, terwijl in het bos de GB Qbit+ juist uitblinkt. 

Voor extra luxe kies je voor de BabyZen Yoyo 2 en als je twee kindjes tegelijkertijd wil vervoeren is de Joovy Kooper x2 de beste keuze. 

Zo zie je dat er in elke situatie een andere buggy het beste is. Maar welke buggy uit dit artikel je ook kiest, het zijn allemaal fantastische wagens! Bestel de buggy naar keuze gemakkelijk online en ga heerlijk op pad.

Veel wandelplezier met je kindje(s)!

Twijfel je nog tussen een buggy of een kinderwagen? In het artikel: Wat is de beste kinderwagen leggen we je de verschillen uit!

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby