Wat is de Beste Buggy?


wat is de beste buggy foto gezin met buggy in bos

Het moment dat je jouw kind voor het eerst mee kan nemen in de buggy is een hele mijlpaal. Het geeft namelijk aan dat je zoontje of dochtertje langzaam maar zeker wat groter aan het worden is.

Een buggy kun je in principe gebruiken vanaf een maand of tien. Dat is de leeftijd waarop de meeste baby`s zelfstandig rechtop kunnen zitten. Dat is belangrijk, want in tegenstelling tot een kinderwagen biedt een buggy minder goede ruggensteun. De reden dat veel ouders overstappen op de buggy is vooral het gemak.

Een goede buggy is makkelijk opvouwbaar, licht en daardoor simpel mee te nemen in de auto of op de fiets. Een hele verademing ten opzichte van die grote, logge kinderwagen. In deze test hebben we gekeken naar vijf populaire modellen buggy. Door deze met elkaar te vergelijken hopen we je te helpen bij het kopen van de voor jou beste buggy.

Dit zijn ze:

Waar moet je op letten bij het kopen van een buggy?

De aandachtspunten bij het kopen van een buggy zijn in veel opzichten hetzelfde als bij een kinderwagen. Toch zijn er ook een aantal duidelijke verschillen. De belangrijkste punten hebben we hier op een rijtje gezet. 

Wat moet hij kunnen?

De verscheidenheid in buggy`s die je kunt kopen is zeer groot. Je hebt hele simpele, basic buggy`s die vooral geschikt zijn voor korte stukjes, tot stoere offroad buggy`s die geschikt zijn om bij wijze van spreken, de Mont Blanc mee te beklimmen.

Ga je een buggy kopen, bedenk dan van te voren goed wat hij allemaal moet kunnen, dat maakt het kiezen een stuk makkelijker. Dingen waar je aan kunt denken zijn: wel of geen verstelbaar stuur, wel of geen bagagenet van onderen, nieuw of tweedehands, wel of niet mee te nemen op de fiets,met drie of met vier wielen, enz.

Paraplubuggy

In principe zijn alle buggy`s inklapbaar, maar bij de ene gaat dat net wat makkelijker dan bij de andere. Of dit van belang is, hangt vooral af ​​​​van je persoonlijke situatie. Heb je een auto tot je beschikking, dan maakt het niet zoveel uit of de buggy ietsje zwaarder is en wat minder compact kan worden opgevouwen.

Fiets.  Ben je echter van plan om de buggy mee te nemen op de fiets, dan is dit wel een belangrijk punt. Voor op de fiets heb je zogenaamde paraplubuggy`s. Het idee hierachter is dat je ze, net als een paraplu, heel makkelijk en compact op kunt vouwen tot een klein pakketje. De meeste van dit soort buggy`s wegen niet meer dan zes kilo.

Voor het meenemen kun je een speciale buggydrager kopen om aan je fiets te bevestigen. Op deze manier ben je natuurlijk een stuk mobieler als je jouw kind mee wilt nemen.

Het terrein

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een buggy is het terrein. Veel mensen denken dat dit vooral een issue is als je op het platteland woont. Dat is misschien het geval in Amerika, maar in Nederland ligt dat toch anders. Veel van onze steden zijn namelijk historisch en zijn vaak bestraat met hobbelige klinkers en keien. 

Met de kinderwagen is dit nog wel te doen, maar met een buggy verandert je wandeltocht voor je kind in een soort van kermisattractie. Misschien dat ze dit nog leuk vinden ook, maar echt goed is langdurige blootstelling hieraan voor hun rug en nek natuurlijk niet.

Als je dus weet of dit voor jou van toepassing is, dan is het zeker te overwegen om een wat degelijkere buggy te kopen. Misschien zelfs wel met vering en met luchtbanden. De schokken zijn dan een stuk minder.

Drie of vier wielen

Koop je een buggy met drie of met vier wielen? Beiden soorten hebben zo hun voor- en nadelen. Een wagen met drie wielen is uiteraard beter wendbaar dan een wagen met vier wielen. Die zijn op hun beurt wel weer stabieler en daardoor veiliger. Ze vallen minder makkelijk om en je kun de wagen ook beter meenemen in bijvoorbeeld de bus of trein. Denk hier zeker even over na, voordat je een buggy gaat kopen.

Niet te groot of te klein

Een buggy kun je gebruiken tot je kind een jaar of vier is. Uiteraard is er nogal een verschil tussen een baby van tien maanden en een kind van vier. Hou hier serieus rekening mee bij het kopen. zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor je kind om te kunnen groeien. Je ziet regelmatig buggy`s rondrijden met daarin opgepropte kinderen die met hun voeten over de grond slepen. Dit kun je makkelijk voorkomen door een verstelbare buggy te kopen, met bijvoorbeeld voetensteunen die in hoogte verstelbaar zijn.

Meer tips

Meer informatie vindt je in dit filmpje van de consumentenbond. Het filmpje gaat weliswaar ook over kinderwagens, maar er wordt  vanaf minuut 2:14 ook de buggy besproken. 

Nieuw of tweedehands

Nog een laatste tip. Koop je nieuw of tweedehands? Een goede buggy kan namelijk veel langer mee dan de twee of drie jaar dat hij serieus wordt gebruikt. Bovendien gebruikt niet iedereen de buggy even veel. Op het moment dat het kind te groot wordt, belandt de buggy dan ook vaak op Marktplaats voor de beste bieder. Heb je minder te besteden of wil je gewoon niet het volle pond betalen en vindt je het geen probleem dat er al een ander kindje in de buggy heeft gezeten? Dan is een tweedehands buggy best een goede optie. Let wel op de volgende punten: kijk of de buggy nog genoeg profiel op de wielen heeft, kijk of de constructie nog stabiel en stevig is en of alle scharnieren nog soepel bewegen. Check ook of er geen roest of beschadigen zijn ontstaan. Tenslotte kun je ook de bekleding inspecteren. Deze moet natuurlijk niet al te versleten zijn.

Vind je het een fijner idee dat er nog niemand in de buggy heeft gezeten, dan wordt het dus een nieuwe. Lees dan vooral verder want wij hebben de 5 populaire modellen onderworpen een een test.

Ga je op reis en zoek je speciaal daarvoor een buggy? Lees dan ook zeker ons artikel over de beste reisbuggy!

Beste Buggy: de Reviews 

Quinny Zapp Xtra 2 Review

De Quinny Zapp Xtra 2 kan van alles wat. Het is een ideale allround buggy, Het is een model met drie zwenkwielen die weer bestaan uit twee kleine wieltjes. De bak waarin het kind zit is in vijf standen te verstellen, waardoor je kind zowel voor- als achteruit kan kijken. De wagen beschikt over een boodschappenmand waardoor je jouw spullen makkelijk kwijt kunt en ook een simpel bezoekje aan de supermarkt in je eentje kunt afwerken. Daarnaast is de wagen makkelijk en compact op te vouwen tot een goed meeneembaar pakket. Quinny laat duidelijk weten dat deze wagen vooral bedoeld is voor gebruik in de stad.

Toch zijn er ook een aantal minpunten. Zo is de wagen met 8,9 kilo waarschijnlijk te zwaar om mee te nemen op de fiets. Voor een stadsbuggy is dat toch wel een nadeel. Zoals eerder vermeld in deze review zijn veel steden in Nederland nogal hobbelig bestraat. De wielen van de Quinny Zapp lijken hier toch niet helemaal tegen bestand. Nu zijn buggywielen meestal al behoorlijk klein, maar het blijft toch lastig als je iedere keer weer vastloopt met je wagen tegen weer een opstaande steen.

De Quinny Zapp is wel een van de meer degelijke modellen buggy die je kunt kopen. Hij is zonder meer groot genoeg voor je baby om in te kunnen groeien en bovendien makkelijk te verstellen in hoogte. Ook is het mogelijk om een autostoeltje te gebruiken in plaats van de normale zitbak. Voor de echt vooruitstrevende ouders is het zelfs mogelijk om de wagen direct vanaf de geboorte te gebruiken met een extra tussenstoeltje. Het grootste nadeel is dat je wel betaald voor al deze opties. Met een prijs van rond de 200 euro is het relatief wel een grote uitgave. 

Voordelen

 • Groot en degelijk
 • In hoogte verstelbaar
 • Met boodschappenmand

NAdelen

 • Relatief grote uitgave voor een buggy
 • Doet het minder goed op hobbelige straten
 • exclamation-circle
  Te zwaar voor op de fiets

Mutsy Nexo Review

Mutsy Nexo Review Foto Preparents

Als je naar de Mutsy Nexo kijkt dan vraag je jezelf af of je nu een buggy of een kinderwagen voor je hebt. Het is in ieder duidelijk dat je met de Nexo een degelijke en luxe buggy in huis haalt, die ook nog eens makkelijk en compact is op te vouwen. De wagen beschikt over vier wielen met een massieve rand rubber er om heen. Dit is ongeveer hetzelfde als bij de meeste kinderwagens. Het maakt het rijden over wat ruiger terrein makkelijker, net zoals het nemen van de lastige straatklinkers in de stad. Het grote nadeel van de Nexo is vooral de prijs. Met 300 euro is hij bijna net zo duur als een normale kinderwagen.

Echt heel verrassend is dat ook niet gezien de eerdere vergelijking. Het enige wat de Nexo tot een buggy maakt en niet tot een kinderwagen, is het feit dat hij uit 1 stuk bestaat en compact is op te vouwen. Voor de rest is hij vrijwel hetzelfde. De Nexo beschikt over een ruime boodschappenmand, over een verstelbaar stuur en een verstelbare voetensteun. Met 8,7 kilo is hij voor zijn formaat behoorlijk licht, maar weer niet zo licht dat je hem mee kunt nemen op de fiets. Het is echt een exemplaar waar je een auto bij moet hebben. Met de Nexo hoef je jezelf in ieder geval niet druk te maken dat je kind er uit zal groeien. Hier haal je de vier jaar makkelijk mee. 

Voordelen

 • Groot en degelijk
 • Goede kwaliteit wielen
 • Zelfde luxe als met een kinderwagen

NAdelen

 • Te zwaar voor op de fiets
 • Erg prijzig

Maclaren Quest Review

Maclaren Quest review foto preparents

Het woord `Quest` kun je vertalen als een soort van avontuurlijke zoektocht. Daar kun je natuurlijk alle kanten mee op, maar waarschijnlijk bedoelt Maclaren dat je met hun buggy zonder problemen op avontuur kunt gaan. Gezien de specificaties van de buggy klopt dat heel aardig. De wagen heeft namelijk maar liefst acht luchtwielen (4x2), waarvan de voorste twee kunnen zwenken of vastgezet kunnen worden. Dit wordt gecombineerd met een aluminium frame, waardoor de wagen slechts 5,6 kilo weegt. Met een goede buggydrager kun je hem dus ook prima meenemen op de fiets.

Ondanks het lichte gewicht levert de wagen niet veel in qua luxe. Hij heeft een boodschappenmand, een 5-punts gordel en een comfortabele zit. De Quest is zelfs geschikt om vanaf de geboorte te gebruiken. De wagen is verstelbaar waardoor je zoontje of dochtertje rustig kan groeien in de wagen. Wel is het jammer dat de handvatten niet verstelbaar is. Deze staat standaard vast op een hoogte van 104 centimeter. Voor deze lichtgewicht wagen moet je overigens wel aardig in de buidel tasten. Met een prijs van rond de 250 euro is hij vrij duur. 

Voordelen

 • Goede wielen voor alle soorten terrein
 • Zeer licht en dus makkelijk mee te nemen op de fiets
 • Vanaf de geboorte te gebruiken

NAdelen

 • Handvatten niet verstelbaar
 • Relatief duurder dan andere buggy's

Easywalker Mini Buggy Review

easywalker mini review foto preparents

Als je niet wist dat de naam Mini verwijst naar het automerk, zou je kunnen denken dat  Mini wat vreemd gekozen voor een buggy die meer dan een meter hoog is. Uitgeklapt dan. Maar dat is snel vergeven als je de wagen even goed bekijkt. De Easywalker Mini Buggy is een goede combinatie van gebruiksgemak voor de ouders en luxe voor het kind. De bekleding is gewatteerd waardoor hij of zij lekker zacht kan zitten. Aan de andere kant is hij ook makkelijk op te vouwen en mee te nemen. Helaas niet op de fiets. Het gewicht van 8 kilo is daarvoor echt te hoog.

Met de Mini beschik je over alle soorten luxe die je van een buggy mag verwachten. Hij heeft vaste wielen achter en zwenkwielen voor. De vier wielen hebben een rand van massief rubber, waardoor hij vrij makkelijk over de meeste soorten terrein kan rijden. Bovendien beschikt de Mini over vering. Verder is er een boodschappenmand en is de wagen verstelbaar. Zowel bij het stuur, als de voetensteun en de rugleuning. Het is dus een ideale wagen die je vanaf geboorte tot vier jaar kunt gebruiken. Je betaalt daar met 230 euro overigens wel voor. Maar dan heb je dus wel wat. 

Voordelen

 • Luxe buggy
 • Aan alle kanten verstelbaar
 • Goede wielen
 • Vanaf geboorte te gebruiken

NAdelen

 • Te zwaar voor op de fiets
 • Prijs is vrij hoog

Joie Nitro Review

Budget Alternatief

joie nitro review foto preparents

Vergeleken met de ander vier buggy`s uit deze test is de Joie Nitro een koopje. Met een prijs van 100 euro is hij meer dan de helft goedkoper dan alle anderen. De vraag is natuurlijk in hoeverre je dan inlevert qua kwaliteit.

Dat valt op zich reuze mee. De Joie is om te beginnen makkelijk in te klappen als een paraplu. Je kunt dit zelfs met één hand doen. De wagen beschikt over acht massieve banden (4x2). De kwaliteit van deze wielen is niet heel geweldig, maar door het grote aantal kun je er waarschijnlijk wel een paar jaar mee doen bij normaal gebruik. Qua gebruiksgemak scoort de Joie zeker net zo goed als de andere buggy`s. Hij heeft een grote boodschappenmand en is verstelbaar. Zowel bij het stuur, als bij de rugleuning en de voetensteun. De wagen is daarom goed geschikt voor je kind om in te groeien.

Met een gewicht van 7,5 kilo is de Nitro wel te zwaar om mee te kunnen nemen op de fiets. Ook is de zonnekap van de wagen iets aan de kleine kant, waardoor je jouw kindje waarschijnlijk een hoed op moet doen bij felle zon. Toch is de Nitro zeker een goede budgetkeus die zeker waar voor zijn geld levert. 

Voordelen

 • Erg gunstig geprijsd 
 • Makkelijk in te klappen
 • Verstelbaar
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

NAdelen

 • Zonnekap is vrij klein
 • Te zwaar voor op de fiets

Conclusie

Ben je op zoek naar een luxe buggy en wil je daarvoor ook betalen? Dan is volgens ons de Easywalker Mini de beste buggy. Dit komt vooral door het luxe veringssysteem in combinatie met een stel goede luchtwielen. Dit zul je zeker merken als er mee over straat gaat rijden. Ook de bekleding is aan de luxe kant. Hiermee biedt de Mini zonder meer iets extra`s als je hem afzet tegenover de anderen.

Ben je meer prijsbewust, dan is er geen twijfel mogelijk en kun je het beste voor de Joie Nitro gaan. Deze biedt namelijk de beste prijs/kwaliteitsverhouding.