Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat is het Beste Fietsstoeltje?

beste fietsstoeltje header preparents

Dit is onze review van het beste fietsstoeltje in 2022.

Veel ouders kunnen er eigenlijk niet op wachten. Het moment dat hun baby eindelijk zelfstandig kan zitten. Niet alleen kunnen ze dan in het kinderstoeltje aan tafel, maar het is ook het moment waarop je ze mee kunt nemen achter-of voorop de fiets.

Het kiezen van het beste fietsstoeltje voorop de fiets kan nog een aardige kluif zijn. Het belangrijkste is natuurlijk dat het stoeltje veilig is. Bovendien moet het natuurlijk goed op de fiets passen en als het kan niet al te duur zijn.

Met deze eisen in mijn achterhoofd heb ik een aantal fietsstoeltjes voor je bekeken. Hieruit heb ik zowel een beste fietsstoeltje voor voorop de fiets als eentje voor achterop gekozen. 

Bij beide stoeltjes gaat het om de Bobike One. Voor voorop de fiets komt de Bobike One Mini over het algemeen als beste naar voren. Als je een stoeltje voor achterop de fiets zoekt, is de Bobike One Maxi een erg goede keuze. 

Voor elke fiets het beste fietsstoeltje

De Bobike One fietsstoeltjes zijn in de meeste situaties de beste keuze. Zoek je echter een echt luxe fietsstoeltje? Dan zijn andere stoeltjes een betere keuze. Daarom heb ik ook deze stoeltjes voor je op een rijtje gezet. 

Daarnaast hebben we ook een heerlijke voetenzak voor het fietsstoeltje gevonden. Zo ziet je kindje altijd heerlijk warm op de fiets.

Ben je benieuwd naar alle eigenschappen van deze geweldige fietsstoeltjes? Je leest er in de mini-reviews alles over!

Koopgids fietsstoeltjes

beste fietsstoeltje koopgids preparents

Wettelijke eisen

Het vervoeren van kinderen is gebonden aan wettelijke eisen van de overheid. Net zoals dat geldt voor een kinderzitje in de auto, geldt dat ook voor een stoeltje op de fiets. Voor een ondeugdelijk stoeltje kunt u in theorie zelfs een boete krijgen van een overijverige politieagent!

Deze wettelijke eisen zijn overigens vrij breed uit te leggen. Het gaat er in de basis om dat het stoeltje voldoende steun moet bieden aan zowel de rug als aan de voeten van je kind. In principe voldoen vrijwel alle kinderstoeltjes aan deze eisen.

Toch zijn er een aantal producten die je officieel dus niet mag gebruiken. Zo mag je jouw kind officieel niet vervoeren in een draagzak, want geen steun voor de voeten. Ook rieten manden en autostoeltjes zijn natuurlijk niet geschikt voor op de fiets.

Voor- of achterop de fiets

Wat is er beter? Een stoeltje voor- of achterop de fiets. Beiden hebben een aantal voor- en nadelen. Het grootste voordeel van een kind achterop de fiets is dat het veilig is. Als je ineens hard moet remmen botst het kind simpelweg tegen je rug aan. Bij een kinderstoeltje voor op de fiets bestaat het risico dat het wordt gelanceerd.

Daarnaast zit het kind achterop de fiets ook uit de wind en eventueel uit de regen. Voor op de fiets kun je dit eventueel oplossen met een windscherm. Dit biedt gelijk ook een beetje extra bescherming. Het grootste voordeel van voorop is vooral dat je het kind in de gaten kunt houden en met hem of haar kunt praten.

Wel is het zo dat kinderen voorop niet meer dan 15 kilo mogen wegen. Achterop maakt dit niet uit. De ene optie is dus niet duidelijk beter dan de ander. Het is vooral een persoonlijke keuze, afhankelijk van wat jij het belangrijkst vindt.

Technische eisen

Als u een fietsstoeltje gaat kopen kunt u dat online doen of in de winkel. Het direct bij de winkel kopen heeft zeker een aantal voordelen. Door daar met je fiets heen te gaan, kun je gelijk kijken of het stoeltje goed bevestigd kan worden en of je nog steeds goed kunt fietsen. Er zijn een aantal belangrijke technische punten waar je op kunt letten.

Beveiliging

Het allerbelangrijkste is dat de bevestiging van het stoeltje aan de stuurpen of aan de zadelpen goed is. Het ergste wat er kan gebeuren is dat deze om de een of andere reden losschiet. Zeker achterop zijn de gevolgen dan niet te overzien. Let hier dus heel goed op. Daarnaast zijn er de twee eerder genoemde wettelijke eisen. 

Ondersteuning

Let er goed op dat je kind goede steun heeft met zijn voeten en dat de rugleuning stevig is. Koop je een fietsstoeltje voorop de fiets, check dan ook even of je nog steeds een goed zicht hebt. Het stoeltje mag daarvoor niet te hoog zijn. Kinderstoeltjes moeten daarnaast standaard een driepuntsgordel hebben, die bovendien versteld kan worden als het kind groter wordt.

Daarnaast zijn er nog een aantal iets minder belangrijke punten. Zo moet je er uiteraard voor zorgen dat de benen en voeten van je kind niet tussen de spaken van je fiets kunnen komen. Daarvoor kun je heen makkelijk een spatscherm gebruiken, mocht die nog niet op je fiets zitten. Daarnaast hebben kinderen natuurlijk de neiging om de boel vies te maken. Een stoeltje waarbij je het kussen makkelijk kunt verwijderen en schoon kunt maken is dus zeker aan te bevelen. Tot slot geeft het TNO een keurmerk af voor fietsstoeltjes. Koop je een stoeltje met zo`n keurmerk, dan weet je zeker dat deze goed getest is en veilig is.

Praktisch

 Het is best wel een verschil of je alleen op de fiets zit, of met een druk bewegend kind van tien kilo. Het is dus zeker aan te raden om eerst even goed te oefenen met een kind op de fiets. Zeker met een kinderstoeltje voor op de fiets, kan het in het begin wat lastiger zijn om goed te sturen. Dit gaat namelijk een stuk zwaarder met een kinderstoel er aan vast.

Het beste kun je eerst een stuk gaan fietsen op een rustige weg, waar je makkelijk kunt remmen zonder dat je een verkeersinfarct veroorzaakt. Gaat dit goed, dan kun je langzaam maar zeker de fietspaden in de stad gaan verkennen.

Meer informatie nodig?

Voor meer informatie over fietsstoeltjes kun je trouwens ook het volgende filmpje van de Consumentenbond bekijken. 

Beste Fietsstoeltje: de reviews

Bobike One Mini 

Categorie: Beste fietsstoeltje voorop (algemeen)

Bobike One Mini zwart

Zoek jij een veilig, comfortabel en betaalbaar fietsstoeltje voor je kind, zonder verdere poespas? Dan is de Bobike One Mini de beste optie. 

Dit fietsstoeltje is bedoeld voor voorop de fiets en is geschikt voor kindjes tussen de 9 en 15 kilogram. Het dubbelwandige stoeltje is extra veilig en heeft een waterafstotende zitting. Je zet je kindje eenvoudig vast met de Easy-Click gesp.

Het Bobike One Mini fietsstoeltje doet precies wat je ervan verwacht. Je bevestigt het stoeltje gemakkelijk aan de stuurbuis met het meegeleverde montagemateriaal. Voor het verstellen van de zachte schouderriempjes en voetensteuntjes heb je geen gereedschap nodig. 

Zo groeit het stoeltje makkelijk mee met je kleintje. Bovendien is de Bobike One Mini in diverse leuke kleuren verkrijgbaar. Het oog wil immers ook wat.

Als jij een eenvoudig, maar betrouwbaar en stevig fietsstoeltje voor voorop de fiets zoekt, is de Bobike One Mini de beste keuze. Het stoeltje doet precies wat je ervan verwacht en is praktisch in gebruik. Het is bovendien erg veilig én ziet er leuk uit. Hier gaan jullie uren fietsplezier mee tegemoet!
Bobike One Maxi

Categorie: Beste fietsstoeltje achterop (algemeen)

Bobike One Maxi bruin

De Bobike One Maxi is de grote broer van het Bobike One Mini fietsstoeltje. De Maxi is geschikt voor kindjes tussen de 7 en 22 kilogram en is hierdoor te gebruiken tot je kind zo’n vijf jaar oud is. 

Je monteert het stoeltje eenvoudig op de bagagedrager van je fiets. Met het speciale EASY montagesysteem is het zelfs mogelijk om het stoeltje gemakkelijk tussen twee fietsen te wisselen. Hiervoor moet je wel een tweede EASY bagagedrager bevestiging kopen.

Het Bobike One Maxi fietsstoeltje is gemaakt van dubbelwandig materiaal, waardoor het erg veilig is. De bekleding is waterafstotend en schokbestendig. Dit zit comfortabel voor je kleintje. 

Ook de schoudergordels zijn van zacht materiaal gemaakt. Bovendien zet je deze heel eenvoudig op de juiste maat. En zelfs de voetsteuntjes verstel je zonder gereedschap. Zo zit je kind altijd comfortabel in de stoel.

Is jouw kind te groot geworden voor voorop de fiets, of gaat jouw voorkeur gewoon uit naar een achterzitje? Dan is de Bobike One Maxi de beste keuze. Het stoeltje is handig in gebruik en bevat geen onnodige toevoegingen. Het is een betaalbaar en mooi stoeltje, waar je jarenlang met plezier gebruik van maakt.
Thule Yepp Nexxt Mini

Categorie: Beste fietsstoeltje voorop (luxe)

Thule Yepp Nexxt Mini mint

Zoek jij een fietsstoeltje waarbij je net iets meer comfort en luxe ervaart? Dan is de Thule Yepp Nexxt Mini de beste keuze. Dit fietsstoeltje is gemaakt voor kindjes tussen de 9 en 15 kilogram en bevestig je aan de stuurpen van je fiets. 

Naast dat het stoeltje veilig en comfortabel is, heeft het Thule Yepp Nexxt Mini stoeltje een aantal fijne extra’s, die het stoeltje nét wat luxer maken.

Je kind in het Thule Yepp Nexxt Mini fietsstoeltje plaatsen gaat heel snel en makkelijk. Door de magnetische sluiting, zit je kindje snel en veilig vast. Het verstellen van de voetsteunen kan zelfs met één hand. En tijdens fietstochtjes houd je kindje vast graag de handgreep vast. 

Gebruik je het stoeltje even niet? Dan haal je het er door de Thule Yepp Nexxt Slim Fit Adapter in een paar seconden vanaf. Ook het terugplaatsen van het stoeltje is slechts enkele seconden werk. En door het speciale slot hoef je nooit bang te zijn voor diefstal van het fietsstoeltje.

Voor ouders die wel van wat luxe houden, is de Thule Yepp Nexxt Mini de beste fietsstoel voor voorop de fiets. Het fietsstoeltje heeft een aantal handige extra’s, waardoor het stoeltje net wat luxer en comfortabeler is dan andere fietsstoeltjes. Hiervoor betaal je ook wel wat meer. Maar als je vaak met je kind gaat fietsen, is dit stoeltje het geld absoluut waard.
Thule Yepp Nexxt Maxi

Categorie: Beste fietsstoeltje achterop (luxe)

Thule Yepp Nexxt Maxi zwart

De grote broer van de Thule Yepp Nexxt Mini, is de Thule Yepp Nexxt Maxi. Dit luxe fietsstoeltje is bedoeld voor achterop de fiets en is geschikt voor kinderen tussen de 9 en 22 kilogram. 

Het robuuste zitje heeft een magnetische sluiting op de gordels, waardoor het vastmaken van je kindje heel erg makkelijk wordt. De voetensteunen verstel je met slechts één hand en ook het vastmaken van de voetenriempjes is heel erg makkelijk. 

Veiligheid is bij fietsstoeltjes natuurlijk heel erg belangrijk. Daarom heeft de Thule Yepp Nexxt Maxi een grote reflector op de achterkant zitten. Hierdoor zijn jullie ‘s avonds beter zichtbaar. 

Daarnaast zorgt de harde buitenkant van het stoeltje voor veel veiligheid, terwijl de zachte binnenkant voor comfort zorgt. Door het slot hoef je niet bang te zijn dat je luxe fietsstoeltje gestolen wordt.

De Thule Yepp Nexxt Maxi is een luxe en comfortabel fietsstoeltje voor achterop de fiets. Je kind zal er tot een jaar of vijf heerlijk comfortabel en veilig in zitten. Zowel voor ouders als voor kinderen is het stoeltje fijn in gebruik. Het kost wat meer dan een ‘basic’ fietsstoeltje, maar als je van comfort houdt is dat het zeker waard.
Deryan Bike-a-Way Jepp

Categorie: Beste voetenzak voor een fietsstoeltje

Deryan Bike-a-Way Jepp

Laat jij je niet tegenhouden door kou, wind of regen en stap je in weer en wind toch graag op de fiets? Houd dan je baby, dreumes of peuter lekker warm met de Deryan Bike-a-Way Jepp voetenzak. 

Deze voetenzak is geschikt voor gebruik met een fietsstoeltje voorop de fiets. Dit betekent over het algemeen dat de voetenzak te gebruiken is als je kindje tussen de 9 en 15 kilogram weegt.

In de Deryan Bike-a-Way Jepp zit je kindje tot aan zijn middel in een heerlijk warme voetenzak. Is het niet alleen koud, maar gaat het ook sneeuwen of regenen? Dan gebruik je de poncho die aan de voetenzak vastzit om je kleintje helemaal te beschermen. 

Als het droog is, ruim je de poncho aan de achterkant van de voetenzak op. Zo heb je ‘m altijd bij je, maar zit het nooit in de weg. De Deryan Bike-a-Way Jepp is te gebruiken in combinatie met fietsstoeltjes van Yepp, Bobike, Polisport en GMG.

Wil jij je kind graag warm en droog houden in een fietsstoeltje voorop de fiets? Dan is de Deryan Bike-a-Way Jepp een echte aanrader. De voetenzak houdt je kind lekker warm, terwijl de ingebouwde poncho ingezet kan worden zodra het gaat regenen. Zo worden jullie fietstochtjes in de herfst en winter een stuk aangenamer!
Conclusie

Als je een fietsstoeltje zoekt, is het goed om je eerst af te vragen of je een fietsstoeltje voor voorop of juist achterop de fiets zoekt. Voorop de fiets is prettig als je kindje wat kleiner is, maar een achterzitje is langer te gebruiken. Voor allebei is dus zeker wat te zeggen.

Heb je jouw keuze gemaakt voor een voor- of achterzitje? Dan is het nu tijd om te kiezen tussen de verschillende soorten stoeltjes die verkrijgbaar zijn. In dit artikel hebben we zowel een ‘basic’ fietsstoeltje als een luxe fietsstoeltje voor je bekeken. Alle stoeltjes in dit artikel zijn veilig en comfortabel in gebruik.

De verschillen zitten vooral in de details en in de prijs. Als je wat minder kan of wil uitgeven en toch een goed fietsstoeltje zoekt, zijn de Bobike One Mini en Maxi zeker de beste keuze. Wil je graag wat meer luxe? Dan kies je voor de Thule Yepp Nexxt Mini of Maxi. Het is maar net wat jij belangrijk vindt.

Kies je voor een stoeltje voor voorop de fiets en stap je ook in de herfst en winter graag op de fiets? Dan is het zeker aan te raden om de Deryan Bike-a-Way Jepp voetenzak aan te schaffen. Dat zorgt zeker voor veel comfort tijdens koude en natte dagen.

Weet je welk fietsstoeltje voor jou en je kind het beste is? Dan bestel je deze eenvoudig online. Zo heb je het stoeltje snel in huis en kunnen jullie zo snel mogelijk gaan fietsen. Heel veel fietsplezier!

Van de hier geteste kinderstoeltjes vinden wij de Bobike One Mini het beste fietsstoeltje voorop de fiets. Het zitje bevat een goede, comfortabele gordel, een waterafstotend zitje EN is goedkoop.

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby