Wat is de Beste Kinderwagen?


moeder wandelt met de beste kinderwagen voor haar baby

Op zoek naar de beste kinderwagen

Ben jij het er ook mee eens dat de kinderwagen een belangrijk onderdeel is van de babyuitzet?

Als het goed is ga je er veelvuldig gebruik van maken. Genieten van een wandeling staat bij menigeen hoog op het prioriteitenlijstje, grote kans dat het bij jou ook zo is.

Daarom is een fijne en betrouwbare kinderwagen zeker een must.

In dit artikel bespreken we de volgende kinderwagens:

Waar moet je op letten bij het kopen van een kinderwagen?

Het is niet ondenkbaar dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De keuze is letterlijk reuze. Als je nog geen ervaring hebt met kinderwagens kan het zijn dat je niet weet waar op te letten. Gelukkig zijn er genoeg tips waar je zeker wat aan hebt. Hier helpen we je graag mee op weg.


Kijk eerst even dit handige filmpje

De volgende video laat zien dat het belangrijk is om je van te voren te verdiepen in het onderwerp "de kinderwagen". Het is af te raden om zonder enige achtergrondinformatie naar een winkel te gaan of online te bestellen. Het aanbod is vaak zo groot dat het zomaar kan gebeuren dat je niet weer hoe te beginnen met kiezen. Ook zie je handige tips voorbij komen in dit filmpje.

Praat met ervaringsdeskundigen

Een vriendin, je buurvrouw, een collega, er is vast wel iemand in de omgeving met een kinderwagen. De kans is groot dat deze persoon je wat meer kan vertellen over waar op te letten. Wat informeren kan geen kwaad, het helpt je waarschijnlijk weer een stapje verder op weg. Misschien kan je een keer rijden met de kinderwagen van een ander.


Wat is een combiwagen en is deze aan te raden?

Een combiwagen is een kinderwagen die in meerdere fases van het leven van je kind te gebruiken is. Zo vervoer je je kind als baby comfortabel in een reiswiegje. Dit reiswiegje kan je vaak ook op een platte ondergrond zetten. Handig als je ergens op bezoek bent en je kleintje op een rustige plaats wil laten slapen. Is je kindje al wat ouder? Dan bouw je de wagen om en komt er een zitje tevoorschijn. Een combiwagen is zeker aan te bevelen aangezien je hier langere tijd plezier aan kan beleven.


Het verstellen en vervoeren van de wagen

Ook dit is iets om op te letten. Een wandelwagen die soepel ingeklapt kan worden is heel fijn. Ook is het prettig dat deze gemakkelijk meegenomen kan worden in bijvoorbeeld een auto. Sommige wagens zijn best groot en nemen behoorlijk wat ruimte is beslag. Is je auto aan de kleine kant? Hou hier dan rekening mee.


Kinderwagen en de Maxi-cosi

Er zijn kinderwagens waar een Maxi-cosi als het ware opgeklikt kan worden. Dit lijkt erg handig al zijn de meningen hierover verdeelt. Men raadt aan om je kindje niet langer dan twee uur in de Maxi-cosi te laten vertoeven. Je kindje ligt namelijk vrij vast in een niet al te natuurlijke houding. Sommigen verwerpen dit en zeggen dat het niet uitmaakt. Toch is het iets om over na te denken als je van plan bent om lange wandelingen te gaan maken.


Opbergruimte

Ook dit is niet onbelangrijk. Een tas met spullen voor je kindje is de eerste paar maanden zeker geen overbodige luxe. Deze moet dus sowieso meegenomen worden. Daarnaast is het prettig als er nog wat plaats overblijft voor wat boodschapjes. Niets is zo vervelend om er bij de kassa achter te komen dat je toch teveel gekocht hebt en het niet mee kan nemen omdat de opbergruimte te klein is.


Waar ga je wandelen?

Loop je "gewoon" door een straat? Of zou je ook wel eens in de natuur willen wandelen? Er zijn bepaalde wagens die geschikt zijn op alle terreinen. Als je van voren weet dat je op verschillende ondergronden gaat wandelen, dan koop je een wagen die hier geschikt voor is.

Het gevoel moet goed zijn

Een kinderwagen is best een grote aankoop. Je betaalt er vaak een aardig bedrag voor, mede daarom is het belangrijk dat je 100% achter je aankoopkeuze staat. Het complete plaatje moet kloppen. De wagen moet comfortabel zijn, fijn aanvoelen en aan al je wensen voldoen. Op deze manier geniet je er dubbel van.

Wil je eerst een proefrit maken? Dan zal je naar een winkel moeten. Je wandelt dan met een kinderwagen door een winkel waar ze soms zelfs verschillende test-ondergronden hebben. Ideaal om te uit te proberen. Maak hier zeker gebruik van als de mogelijkheid zich aandient. 

Ben je echt niet in de gelegenheid om te testen? Weet dat de meeste kinderwagens goed rijden en van alle gemakken voorzien zijn.

Dit is zeker het geval bij onze top 5.

Beste Kinderwagen: de reviews

Mutsy Evo Review

mutsy-evo-review-foto-preparents

Op ergonomisch gebied is deze wagen zeer fijn. Zowel voor moeder als kind bestaat de optie de wagen te verstellen in een desgewenste positie.

Het materiaal zelf is niet zwaar waardoor de kinderwagen gemakkelijk te tillen is indien de wagen is ingeklapt. De wagen is gemakkelijk te besturen, ook met één hand. Wandelwagens zijn niet goedkoop. Qua prijs is deze wagen een gunstige keus in vergelijking met andere wagens. Er is een ruime kleurkeuze beschikbaar op het gebied van bekleding.

De Mutsy Evo heeft een boodschappenmand die qua vorm wat onhandig is. Dit kan worden gezien als een nadeel. De producten die je in je mand legt moeten dus nauwkeurig gerangschikt worden. De reiswieg is niet al te groot. Hier moet je ook rekening mee houden als je overweegt deze kinderwagen te kopen.

Het zitje kan vrij plat gelegd worden. In combinatie met een voetenzak maak je een soort geïmproviseerd reiswiegje. Op dit gebied is creativiteit gewenst maar het is wel een oplossing voor de kleinere reiswieg.

Voordelen

 • Optimaal verstelbaar
 • Gunstig geprijsd
 • Rijdt soepel

NAdelen

 • Boodschappen mand wat onhandig gevormd
 • Reiswieg niet erg groot

Joolz Day Review

joolz-day-review-foto-preparents

Plaats de Joolz Day bij de tafel en je kindje zit exact op je juiste hoogte. Dat is handig! 

Tevens is het zo dat de wagen veel vering heeft waardoor het op en afgaan van een trottoir nauwelijks wordt gevoelt. Het wandelen met de Joolz Day wordt als erg comfortabel ervaren. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar met ieder hun eigen kleur en bekleding. 

Het is jammer dat de wagen nogal zwaar en niet compact is. Bij het vervoeren met een auto zal er wat sjouwwerk gedaan moeten worden. Dat is niet altijd even handig. Ook gaat het inklappen niet altijd even soepel. De wagen zelf is vrij robuust, het zitje is aan de smalle kant. Een smal zitje is niet erg comfortabel als je kind wat groter is.

Voordelen

 • Zelfde zithoogte als tafel
 • Goede vering

NAdelen

 • Aan de zware kant
 • Inklappen wordt door sommige gebruikers als lastig ervaren.

Easywalker Mosey+ Review

easywalker-mosey-+-review-foto-

Een soepele en, indien ingeklapt, compacte kinderwagen.

Eenmaal ingeklapt kan deze wagen niet rechtop staan, dat kan worden ervaren als een minpuntje, evenals het feit dat de zonnekap maar op één stand gezet kan worden. Het instellen van de riempjes gaat zeer gemakkelijk. Het besturen van deze kinderwagen voelt fijn, het is jammer dat de rem op een niet al te handige plaats is gemonteerd. ​

De EasyWalker Mosey+ is in hoogte verstelbaar. Ook bestaat de mogelijkheid het zitje in verschillende standen te zetten. Je kindje kan zowel zittend als liggend vervoert worden. Een nette en degelijke kinderwagen voor een niet al te hoge prijs, dat is zeker van toepassing op deze wagen.

Voordelen

 • Goede verstelbaarheid
 • Ligstand
 • Fijne besturing

NAdelen

 • Rem niet optimaal geplaatst
 • Zonnekap heeft slechts 1 stand 

​Nuna Ivvi Savi Review

nuna-ivvi-review-foto-preparents

De Nuna Ivvi Savi is in meerdere standen te zetten. Als je kindje in slaapt valt bestaat de optie om het zitje "plat" te maken. Dit is erg handig. Ook de voetensteun is verstelbaar. Deze kan bijvoorbeeld horizontaal gezet worden waardoor je kindje extra ondersteuning aan de beentje heeft.

De zonnekap is in zijn geheel uit te klappen waardoor er geen extra benodigdheden nodig zijn om je kindje te beschermen tegen zonnestralen.

De wagen zelf is vrij zwaar, wellicht moet je hier even aan wennen tijdens het rijden. De wagen met één hand besturen vergt wat oefening. Dit model kan gezien worden als vrij fors.

Kwalitatief gezien goed maar niet iedereen vindt het fijn om met een wat zwaardere wagen op stap te gaan. 

Voordelen

 • Verstelbare voetsteunen
 • Grote zonnekap
 • Robuuste wagen

NAdelen

 • Zwaardere wagen
 • Wat fors

Bugaboo Buffalo Review

bugaboo-buffalo-review-foto-preparents

Deze combiwagen rijdt erg soepel. De bagagemand is ruim wat fijn is voor de nodige boodschappen en/of luiertas. Ook bestaat de mogelijkheid je tas op te hangen aan de wagen aan de daarvoor geplaatste haken.

De reiswieg is erg lang waardoor je er langere tijd gebruik van kan maken. De besturing verloopt moeiteloos. Ook een wandeling door de bossen verloopt zonder problemen. Over deze wandelwagen valt weinig negatiefs te vertellen. Ja misschien over de prijs: die is vrij hoog.

De ervaringen van gebruikers zijn over het algemeen zeer positief te noemen. De Bugaboo Buffalo is geen kleine kinderwagen. Het inklappen vergt misschien wat oefening.

Omdat deze wagen vrij groot is zal je even moeten wennen aan de besturing, dit kan ervaren worden als wat zwaarder. Toch is de Bugaboo Buffalo prima met één hand te besturen.

Voordelen

 • Rijdt erg soepel: geschikt voor elk terrein
 • Ruime bagagemand
 • Lang bruikbaar

NAdelen

 • Prijs
 • Inklappen vergt oefening en geduld

Conclusie

Misschien heeft dit artikel je op weg geholpen om een goede en weloverwogen keuze te maken.

Mijn keuze is gevallen op de Bugaboo Buffalo. Dit is absoluut de beste kinderwagen voor mij. Deze kinderwagen voelt erg comfortabel aan tijdens het rijden. Ook is het fijn dat ik de nodige spullen én boodschappen kan vervoeren zonder last te hebben van ruimtegebrek. Ook een wandeling door de natuur en de bossen is geen enkel probleem! Met deze kinderwagen kan je letterlijk alle kanten op!