Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is de Beste Kinderwagen?

beste kinderwagen header

Dit onze review van de beste kinderwagen in 2022.

Een kinderwagen is erg handig als je een baby, dreumes of peuter hebt. Een fijne wandeling door het bos, een uitje naar de speeltuin of een dagje shoppen is zonder kinderwagen een heel stuk lastiger. 

Daarom heb ik verschillende kinderwagens voor je getest en ik vind de Nuna Mixx Next de beste kinderwagen.

Beste Kinderwagen: voor elke ouder de juiste kinderwagen

Elke ouder heeft zo z’n eigen wensen en eisen aan een kinderwagen. Daarom is het niet zo dat de Nuna Mixx Next voor elke ouder de beste wagen zal zijn. 

Juist daarom heb ik ook nog een aantal andere wagens bekeken. 


Review Beste Kinderwagen

Nuna Mixx Next

Categorie: beste kinderwagen algemeen

nuna mixx next beste kinderwagen grijs granite

De Nuna Mixx Next is de beste kinderwagen in veel situaties. Zo is de wagen met slechts één hand te besturen, waardoor je moeiteloos over de smalste paadjes wandelt. De duwbeugel is in hoogte verstelbaar. Hierdoor loop je altijd comfortabel achter de wagen en kunnen ouders elkaar makkelijk afwisselen. De wagen is geschikt voor kindjes vanaf de geboorte t/m 22 kg, dus je zult er ook lang gebruik van maken.

Als je kleintje net geboren is, kan hij of zij comfortabel in de reiswieg liggen. Vanaf ongeveer 6 maanden kun je de kinderwagen ombouwen tot wandelwagen. De rugleuning van het wandelwagenzitje is verstelbaar, waardoor je kleintje ook in het zitje nog heerlijk kan liggen voor een dutje. De verstelbare voetensteun geeft steun aan de voeten en benen van je kindje. Je kunt de kinderwagen met de autostoeladapters ook in combinatie met Nuna Pipa autostoeltjes gebruiken. 

Met de Nuna Mixx Next ben je voorbereid op alle weertypen. Je krijgt zowel een regenhoes als een zonnekap bij de kinderwagen. Zo zit je kind altijd goed beschermd. Je kunt dus altijd probleemloos op pad. Als je de wagen even niet nodig hebt, klap je deze met slechts één hand in tot een compact pakketje. 

De Nuna Mixx Next is de ideale kinderwagen voor ouders die vaak op pad gaan met hun baby, dreumes of peuter. De kinderwagen is lang te gebruiken en biedt veel gebruiksgemak. Zowel je kleintje als jijzelf zal veel plezier beleven aan deze kinderwagen. 
Bugaboo Donkey 3 (Mono)

Categorie: beste duo kinderwagen baby en peuter

bugaboo donkey mono duo kinderwagen rood

Heb je op dit moment pas één kindje, maar wil je op korte termijn graag nog een tweede? Dan is de Bugaboo Donkey 3 (Mono) een goede investering in jullie toekomst. Deze mono-wagen is namelijk in slechts enkele klikken om te toveren tot een duo kinderwagen. 

Het fijne aan de Bugaboo Donkey 3 (Mono) is dat je deze zolang als nodig kunt gebruiken als ‘normale’ kinderwagen. Als mono-kinderwagen is de wagen slechts 60 centimeter breed. Als duo kinderwagen wordt de wagen 74 centimeter breed. Ook daarmee kun je nog prima door de meeste deuren heen, terwijl je kinderen wel naast elkaar zitten.

Als je de Bugaboo Donkey 3 voor één kindje gebruikt, heb je een extra bagagemand naast de reiswieg of zitje. Zo neem je eenvoudig al je boodschappen mee. Als er wel twee kinderen in de wagen zitten, heb je nog wel beschikking over de boodschappenmand onder de zitjes. Door de grote wielen rijdt de kinderwagen bovendien erg comfortabel.

Voor ouders die op een later moment de kinderwagen willen kunnen ombouwen tot een duo kinderwagen, is de Bugaboo Donkey 3 (Mono) zeker de beste keuze. Zelfs als duowagen is de kinderwagen smal genoeg om door de meeste deuren te passen. En je loopt dus enkel met een duowagen als allebei je kinderen het nog nodig hebben. Anders transformeer je het gewoon weer om tot een mono-wagen. Dat maakt de Bugaboo Donkey 3 de perfecte wagen om mee te groeien met jouw gezin.
Stokke Xplory V6 

Categorie: beste luxe kinderwagen

stokke xplory v6 luxe kinderwagen zwart melange grijs

Wil jij een extra luxe kinderwagen? Dan is de Stokke Xplory V6 wat je nodig hebt. Deze kinderwagen is uitgevoerd in luxe stoffen en ziet er erg chique uit. Dit zie je onder andere aan de leren duwstang. Zo gaan jullie altijd in stijl op pad. 

Het design van de Stokke Xplory V6 ziet er niet alleen chique uit, ook zit het vol handige functionaliteiten. Zo is het frame extra hoog, waardoor je kindje hoger zit dan bij de meeste andere kinderwagens. Hierdoor maak je gemakkelijker oogcontact. Het inklappen van de Stokke Xplory V6 gaat erg eenvoudig. Er zijn maar weinig handelingen nodig om de wagen in te klappen. Dat scheelt veel gedoe en tijd.

De Stokke Xplory V6 is gemaakt voor ouders die graag in stijl op pad gaan. De wagen ziet er prachtig uit en is erg gebruiksvriendelijk. Dat maakt het een fijne kinderwagen voor jou en je kindje. Let wel op dat de reiswieg van Stokke niet altijd standaard bij de Stokke Xplory V6 wordt geleverd. Deze wieg heb je wel nodig als je de kinderwagen vanaf geboorte af aan wil gebruiken.
Bugaboo Donkey 3 Twin

Categorie: beste tweeling kinderwagen

bugaboo donkey duo tweeling kinderwagen zwart

De Bugaboo Donkey 3 Twin is een duo kinderwagen waarbij je kindjes naast elkaar liggen of zitten. Toch is de kinderwagen als duowagen slechts 74 centimeter breed, waardoor je toch nog gemakkelijk door de meeste deuren kan. 

De Bugaboo Donkey 3 Twin is voorzien van allerlei gemakken. Zo is de wagen geschikt voor alle soorten terreinen. De wandelwagenzitjes zijn verstelbaar en zijn omkeerbaar. Ook kun je, in combinatie met apart verkrijgbare adapters, de kinderwagen gebruiken met één of twee autostoeltjes.

Bijzonder aan de Bugaboo Donkey 3 is dat deze te veranderen is van een duowagen naar een mono-wagen en weer terug. Hierdoor is de kinderwagen heel erg geschikt voor tweelingen, maar is het ook mogelijk om de wagen voor slechts één kind te gebruiken. Hierdoor past de wagen zich aan naar jullie gezinssituatie.

De Bugaboo Donkey 3 Twin is de beste optie als je een tweeling krijgt of hebt. De wagen is prettig in gebruik en is smal genoeg om door gemakkelijk door deuren te passen. Ook kun je de wagen later voor één kind gebruiken. Dat maakt dit een erg multifunctionele wagen waar je veel plezier mee gaat beleven.
ABC Design Viper 4 

Categorie: beste outdoor kinderwagen

abc design viper outdoor kinderwagen zwart midnight

Wil jij graag veel lange wandelingen gaan maken met de kinderwagen? Dan is de ABC Design Viper 4 de goede keuze voor jou. Deze wagen heeft grote luchtgevulde wielen en goede vering. Hierdoor kun je op elk terrein gaan wandelen. De reiswieg heeft een extra zachte matras, waardoor je kleintje zelfs tijdens hobbelige wandelingen lekker zacht zal liggen.

Als je kind goed genoeg kan zitten, maak je gebruik van de wandelwageninzet. Deze heeft een stevige vijfpuntsgordel en een draaibare veiligheidsbeugel. Zo zit je kindje altijd veilig. De voetensteun en rugleuning van het zitje kunnen aangepast worden. Zo zit je kind niet alleen veilig, maar ook nog eens comfortabel.

Ouders worden blij van de verstelbare duwstang en het gebruiksgemak van de ABC Design Viper 4. Ook is het fijn dat je wat spullen kwijt kunt in de boodschappenmand onder het zitje. Zo ga je altijd goed voorbereid op pad.

De ABC Design Viper 4 is de ideale kinderwagen voor ouders die er graag op uit gaan met hun kinderen. De wagen rijdt op elke terrein prettig en je kindje zit altijd veilig en comfortabel. Met deze kinderwagen gaan jullie veel mooie avonturen beleven.
Joolz Day+ 

Categorie: beste kinderwagen voor de stad

joolz day kinderwagen stad groen marvelous green

Ga jij de kinderwagen voornamelijk in de stad gebruiken? Dan wil je een exemplaar dat gemakkelijk door smalle steegjes past, een grote boodschappenmand heeft en goed zichtbaar is in het drukke verkeer. Dit en meer heeft de Joolz Day+. Deze comfortabele kinderwagen heeft een slim design en is perfect voor al jullie tripjes naar de stad.

Led-verlichting voor verbeterde zichtbaarheid, een XL boodschappenmand, wiegventilatie en een XL zonnekap met speelgoedlusjes zijn slechts enkele voorbeelden van extraatjes die je vindt bij de Joolz Day+. Het ontwerp van deze kinderwagen is enorm goed doordacht en dat resulteert in een uiterst comfortabele kinderwagen. 

Naast deze leuke extra’s heeft de Joolz Day+ ook alle andere functionaliteiten die je van een goede kinderwagen verwacht. Denk aan een omkeerbaar en verstelbaar zitje, een comfortabel matrasje in de reiswieg, lekbestandige banden en een prettige duwstang. Aan al deze fijne toevoegingen hangt echter wel een behoorlijk prijskaartje. Hiervoor krijg je wel ook levenslange garantie.

De Joolz Day+ is de beste kinderwagen voor ouders die graag comfortabel en veilig door de stad willen lopen met hun kleintje. Daarbij moeten ze niet bang zijn om flink te betalen voor de kinderwagen. Maar als je de Joolz Day+ eenmaal gewend bent, wil je al snel nooit meer iets anders.
Thule Urban Glide 2 

Categorie: beste hardloopkinderwagen

thule glide 2 hardloopkinderwagen groen cypress green

Als je graag wil gaan hardlopen met je kindje in de kinderwagen, heb je een speciale kinderwagen nodig. Een normale kinderwagen of buggy is hier niet geschikt voor. De Thule Urban Glide 2 is speciaal gemaakt voor het hardlopen met een dreumes of peuter. Het zitje is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot 34 kg. Je kunt de wagen dus echt lang gebruiken.

De Thule Urban Glide 2 is voorzien van 3 extra grote wielen. Deze geven de wagen extra stabiliteit tijdens het rennen. Op het stuur zit een met de hand bedienbare rem. Hiermee houd je meer controle over de wagen als je bijvoorbeeld heuvel af rent. Je kunt de kinderwagen na gebruik gemakkelijk met één hand opvouwen.

Deze hardloopkinderwagen is geschikt voor ouders die van plan zijn vaak en veel te gaan hardlopen met hun kind. Dit kan wel pas als je kind goed kan zitten. De wagen is niet praktisch tijdens dagelijks gebruik, maar is juist wel heel fijn tijdens het hardlopen. Als je dit vaak doet, is de Thule Urban Glide 2 een goede investering.
Koopgids Kinderwagen

beste kinderwagen koopgids met grijze wagen

Welke soorten Kinderwagens zijn er?

 • Combiwagen  (3 in 1 kinderwagen)
 • Duo kinderwagen
 • Tweeling kinderwagen
 • Outdoor kinderwagen
 • Hardloopkinderwagen
 • Buggy

Combiwagen (3 in 1 kinderwagen)

Wat is een combiwagen en is deze aan te raden? 

Een combiwagen, ook wel 3 in 1 of 2 in 1, is een kinderwagen die in meerdere fases van het leven van je kind te gebruiken is. Zo vervoer je je kind als baby comfortabel in een reiswiegje. Dit reiswiegje kan je vaak ook op een platte ondergrond zetten. 

Handig als je ergens op bezoek bent en je kleintje op een rustige plaats wil laten slapen. Is je kindje al wat ouder? Dan bouw je de wagen om en komt er een zitje tevoorschijn. Een combiwagen is zeker aan te bevelen aangezien je hier langere tijd plezier aan kan beleven.

Duo Kinderwagen

In een duo kinderwagen kun je eenvoudig twee kinderen tegelijkertijd vervoeren. Dat is praktisch als je een tweeling hebt, maar ook als je twee kinderen van verschillende leeftijden hebt. Als er maar weinig leeftijdsverschil tussen je baby en peuter zit, kan een duowagen zeker van pas komen. Let er dan op dat er een wandelwageninzet en een reiswieg tegelijkertijd gebruikt kunnen worden.

Er zijn diverse typen duo kinderwagens. Zo zitten de kinderen soms naast elkaar, tegenover elkaar of boven elkaar. Elk type duowagen heeft voor- en nadelen. Neem de tijd om uit te proberen wat jij prettig vindt.

Tweeling Kinderwagen

Een tweeling kinderwagen is ook een duo kinderwagen. Hierbij zul je echter constant twee dezelfde soorten zitjes gebruiken. Zo maak je in het begin gebruik van twee reiswiegen en als de tweeling groter wordt, stap je over op twee zitjes. 

Outdoor Kinderwagen

Wil jij met de kinderwagen niet enkel uitstapjes naar het park of de stad maken, maar maak je ook graag langere boswandelingen? Dan is een outdoor kinderwagen aan te raden. Deze wagens zijn speciaal gemaakt voor lastiger terrein. Dit zit vooral in de toevoeging van goede schokdempers en stevige wielen. 

Hardloopkinderwagen

Ben jij een fervent hardloper en wil je jouw kind hier ook bij meenemen? Dan is een hardloopkinderwagen een goede oplossing. Hardloop kinderwagens hebben drie grote wielen. Dat maakt de kinderwagen erg stabiel. Let bij aankoop van een hardloopkinderwagen dat de duwstang in te stellen is op de juiste hoogte. Verder zijn de instelmogelijkheden van de hardloopkinderwagen vaak een stuk beperkter dan die van een normale kinderwagen. Dat maakt ze minder geschikt voor dagelijks gebruik. Een hardloopkinderwagen is alleen te gebruiken als je kindje al in het zitje kan zitten. Hardlopen met een baby in een reiswieg kan niet.

Buggy

Een buggy is eigenlijk een soort eenvoudige versie van een kinderwagen. Dat maakt een buggy gemakkelijker mee te nemen, maar tegelijkertijd geeft de buggy je kleintje ook minder ondersteuning. Ben je benieuwd naar de beste buggy’s?

Waar moet je op letten bij het kopen van een kinderwagen?

Wist je trouwens al dat buiten wandelen met je kindje ten goede komt voor de nachtrust? Onderzoek toont aan dat kinderen die worden blootgesteld aan licht in de vroeg namiddag significant beter slapen. Lekker naar buiten dus!

Het is niet ondenkbaar dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De keuze is letterlijk reuze. Als je nog geen ervaring hebt met kinderwagens kan het zijn dat je niet weet waar op te letten. Gelukkig zijn er genoeg tips waar je zeker wat aan hebt. Hier helpen we je graag mee op weg.

 • Waar ga je wandelen?
 • Comfort voor je kindje
 • Verstelbare stuurstang
 • Verstellen en vervoeren van de wagen
 • Kinderwagen en de Maxi-cosi
 • Opbergruimte
 • Praat met ervaringsdeskundigen
 • Het gevoel moet goed zijn

Waar ga je wandelen?

Loop je “gewoon” door een straat? Of zou je ook wel eens in de natuur willen wandelen? Er zijn bepaalde wagens die geschikt zijn op alle terreinen. Als je van voren weet dat je op verschillende ondergronden gaat wandelen, dan koop je een wagen die hier geschikt voor is.

Comfort voor je kindje

Je kind zal flink wat tijd doorbrengen in de kinderwagen. Daarom is comfort voor je kindje erg belangrijk. Het comfort zit in verschillende aspecten van de wagen. Zo kijk je naar het matras in de reiswieg, de schokdempende werking van de wielen en de mogelijkheid om het zitje te verstellen. Ook een voetensteun, zonnekap en regenhoes dragen bij aan het comfort voor je kindje. 

Verstelbare stuurstang

Het is fijn als je kleintje comfortabel in de wagen zit of ligt, maar zelf moet je er ook prettig achter kunnen lopen. Dan is een verstelbare duwstang belangrijk. Met een verstelbare duwstang zet je de stang op de hoogte die jij prettig vindt. Helemaal als jij niet de enige bent die achter de wagen loopt, is een eenvoudig verstelbare stuurstang handig. Zo loop niet alleen jij, maar ook papa, opa, oma of de oppas comfortabel achter de kinderwagen.

Opbergruimte

Ook dit is niet onbelangrijk. Een tas met spullen voor je kindje is de eerste paar maanden zeker geen overbodige luxe. Deze moet dus sowieso meegenomen worden. Daarnaast is het prettig als er nog wat plaats overblijft voor wat boodschapjes. Niets is zo vervelend om er bij de kassa achter te komen dat je toch teveel gekocht hebt en het niet mee kan nemen omdat de opbergruimte te klein is.

Het verstellen en vervoeren van de wagen

Ook dit is iets om op te letten. Een wandelwagen die soepel ingeklapt kan worden is heel fijn. Ook is het prettig dat deze gemakkelijk meegenomen kan worden in bijvoorbeeld een auto. Sommige wagens zijn best groot en nemen behoorlijk wat ruimte is beslag. Is je auto aan de kleine kant? Hou hier dan rekening mee.

Kinderwagen en de Maxi-cosi

Er zijn kinderwagens waar een Maxi-cosi als het ware opgeklikt kan worden. Dit lijkt erg handig al zijn de meningen hierover verdeeld. Men raadt aan om je kindje niet langer dan twee uur in de Maxi-cosi te laten vertoeven.

Je kindje ligt namelijk vrij vast in een niet al te natuurlijke houding. Sommigen verwerpen dit en zeggen dat het niet uitmaakt. Toch is het iets om over na te denken als je van plan bent om lange wandelingen te gaan maken.

Tips Kopen Kinderwagen

De volgende video laat zien dat het belangrijk is om je van te voren te verdiepen in het onderwerp “de kinderwagen”. Het is af te raden om zonder enige achtergrondinformatie naar een winkel te gaan of online te bestellen.

Het aanbod is vaak zo groot dat het zomaar kan gebeuren dat je niet weer hoe te beginnen met kiezen. Ook zie je handige tips voorbij komen in dit filmpje.

Praat met ervaringsdeskundigen

Een vriendin, je buurvrouw, een collega, er is vast wel iemand in de omgeving met een kinderwagen. De kans is groot dat deze persoon je wat meer kan vertellen over waar op te letten. Wat informeren kan geen kwaad, het helpt je waarschijnlijk weer een stapje verder op weg. Misschien kan je een keer rijden met de kinderwagen van een ander.

Het gevoel moet goed zijn

Een kinderwagen is best een grote aankoop. Je betaalt er vaak een aardig bedrag voor, mede daarom is het belangrijk dat je 100% achter je aankoopkeuze staat. Het complete plaatje moet kloppen. De wagen moet comfortabel zijn, fijn aanvoelen en aan al je wensen voldoen. Op deze manier geniet je er dubbel van.

Wil je eerst een proefrit maken? Dan zal je naar een winkel moeten. Je wandelt dan met een kinderwagen door een winkel waar ze soms zelfs verschillende test-ondergronden hebben. 

Ideaal om te uit te proberen. Maak hier zeker gebruik van als de mogelijkheid zich aandient. 

Ben je echt niet in de gelegenheid om te testen? Weet dat de meeste kinderwagens goed rijden en van alle gemakken voorzien zijn.

Veelgestelde vragen kinderwagen kopen

Wanneer kun je het best een kinderwagen kopen?

De kinderwagen is een grote en dure aankoop. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om de juiste keuze te maken. 

Het is aan te raden om je aan het begin van je zwangerschap te gaan oriënteren op verschillende kinderwagens. Je hebt dan nog alle tijd om rustig rond te kijken. 

Haal de kinderwagen bij voorkeur in het tweede trimester in huis. Zo heb je voldoende tijd om vast te oefenen met het in- en uitklappen van de wagen.

Een tweedehands of nieuwe kinderwagen?

Een kinderwagen kun je zowel nieuw als tweedehands aanschaffen. Bij een tweedehands kinderwagen moet je wel goed controleren of de wagen nog helemaal veilig is. 

Wil je de kinderwagen zelf voor meerdere kinderen gebruiken? Dan is een nieuwe kinderwagen aan te raden.

Wat is het verschil tussen 3 en 4 wielen?

Een kinderwagen met 3 wielen is wendbaarder dan eentje met 4 wielen. Een exemplaar met 4 wielen is wel stabieler, vooral bij het op en afgaan van bijvoorbeeld stoepranden.

Wanneer kun je de kinderwagen ombouwen?

Van de meeste kinderwagens kun je na verloop van tijd een wandelwagen maken. Op het moment dat je kindje stevig kan zitten, kun je de kinderwagen ombouwen naar wandelwagen. Dit is meestal rond 6 maanden.

Conclusie Beste Kinderwagen

Zoals je ziet zijn er heel wat verschillende kinderwagens. Het is maar net waar jij waarde aan hecht, wat voor jou de beste wagen is. 

De Nuna Mixx Next is een erg complete kinderwagen. Niet alleen kan je baby er heerlijk comfortabel in liggen, ook je peuter kan nog prima gebruik maken van de wagen. Het is namelijk een 2-in-1 wagen. 

Je krijgt dus zowel een reiswieg als een zitje. Bovendien is de kinderwagen makkelijk bestuurbaar, past er een autostoeltje op het frame en stel je de duwbeugel in op jouw hoogte.

Dat maakt de Nuna Mixx Next een erg prettige en gebruiksvriendelijke wagen waar je niet de hoofdprijs voor betaalt.

Maar misschien heeft een andere wagen jouw voorkeur, bijvoorbeeld door de prijs of de speciale eigenschappen.

Veel plezier met het uitzoeken van de wagen en de vele uitjes die je gaat maken met je kind!

Alles voor je baby!

In de winkel van bol.com vind je het meest complete aanbod babyspullen.

moeder geeft flesje aan baby